وی با بیان اینکه قرار بود مالیات بر ارزش افزوده از مصرف کننده نهایی دریافت شود، افزود: براساس این قانون نباید از کالاهای مرکزی مالیات بر ارزش افزوده دریافت شود و به دلیل اینکه هنوز سیستم حسابداری ایران مکانیزه نشده فاکتورها نیز به صورت مکانیزه پرداخت نمی شود ما در این زمینه با مشکلاتی روبرو هستیم که باید نسبت به رفع آن اقدامات لازم انجام شود.
عارف با تاکید بر اینکه متاسفانه قانون مالیات بر ارزش افزوده به درستی اجرا نمی شود، گفت: اکنون هم تولیدکننده و هم مصرف کننده در پرداخت مالیات با مشکل مواجه هستند و مشخص نیست که در این چرخه مصرف کننده نهایی در چه جایگاهی قرار دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: من امیدوارم که بتوانم قانونی که تصویب شد و قرار شد تولیدکننده و مصرف کننده در جهت شفافیت سیستم مالیاتی آن کمک کند، اجرایی کنیم. به عنوان مثال در صنعت پارچه حدود 3 الی 4 بار تولیدکننده مجبور است مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند که این خلاف قانون است و اجحاف در حق مصرف کننده و مردم است.
وی افزود: امیدوارم شفاف کردن این فضا جزو اولین کارهایی باشد که بتوانیم به کمک بازاریان آن را انجام دهیم. من از همکاری و همفکری اتحادیه ها استقبال می کنم و قرار نیست که ما رو در روی اتحادیه ها و اصناف قرار گیریم.
عارف با بیان اینکه نگاه ما این است که سازمان امور مالیاتی باید خودش را در کنار بازاریان، اتحادیه ها و اصناف بداند، اضافه کرد: من در گفتگویی که با برخی از بازاری ها داشتم مطلع شدم که این عزیزان گلایههایی از سازمان امور مالیاتی دارند آنها احساس می کنند که سازمان امور مالیاتی قصد دارد با زور و چماق از آنها مالیات بگیرد. نگاه من این است که کشور باید از طریق مالیات اداره شود تا همه اقشار در پرداخت به موقع مالیات در سایه همدلی پیشقدم باشند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده ایرادی ندارد، گفت: این قانون در زمان خاتمی تصویب شد البته اگر در اجرا احساس کردیم که باید بندی از قانون اصلاح شود، این کار را انجام می دهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه مهمترین مساله امروز ما مساله معیشت است، گفت: اولین برنامه من ثبات اقتصاد است، امیدوارم دولت براساس نظم و قاعده فعالیت های خود را ادامه دهد. نگاه دولت آینده به بانک مرکزی نباید نگاه به قلک باشد. مهمترین عامل تورم استقراض از بانک مرکزی است. دولت پول پرقدرت از بانک مرکزی دریافت می کند که نتیجه آن تورم است.
وی ادامه داد: ما امیدواریم بتوانیم انضباط را در دولت حاکم کنیم و کشور را در بخش اقتصادی به ثبات برسانیم. من قصد دارم بحث بیکاری و مسکن جوانان را ساماندهی کنم و برای آن برنامه دارم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بازار تهران مرکز اقتصاد کشور است، گفت: یکی از برنامههای من این است که ایران باید قطب اقتصاد منطقه شود. تهران باید جایگاه خودش را احیا کرده و بازاریان در جایگاهی قرار گیرند که در رونق اقتصادی و تجارت کشور موثر باشند و ما این جهت گیری را دنبال می کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ثبات اقتصاد جزء اولویت های من است، یادآور شد: ما به دنبال ثبات اقتصادی در راستای اجرای صحیح قانون کسب و کار هستیم. من حدود پنج تا شش برنامه برای بهبود روابط بین الملل در نظر گرفته ام. پیام ما به دنیا باید پیام صلح باشد و به آنها بگوییم که ما با هیچ کشوری جنگ نداریم.
عارف در پایان گفت: ما اهل تعامل هستیم و از حقوق خود دفاع می کنیم، تولید در کشور ما در بهترین شرایط 15 تا 20 درصد سودآور است. امروز تسهیلاتی که از بانک ها گرفته ایم صرف تولید نشده که نتیجه آن دلالی و واسطه گری است که همین امر افزایش تورم را دامن زده است.