علی فیروزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص روند مثبت بازار سرمایه و رشد شاخص کل با وجود تحریم اخیر آمریکا گفت: دلیل بی اثر شدن تحریم غرب علیه صنایع انرژی و کشتیرانی و خودرو، آرامشی است که در بازار شکل گرفته، به این ترتیب، پیش بینی ها نسبت به آینده بازار و ترکیب اقتصادی کابینه دولت یازدهم مثبت است.
وی افزود: وضعیت بی ثبات بازار در چند سال قبل تنها به دلیل تحریم های غرب نبود، بلکه بیشتر به دلیل ناآرامی بازار و تصمیم گیری های نامناسب بود که به بی ثباتی ها دامن می زد.
این کارشناس بازار اظهار کرد: وزیر خارجه آمریکا نیز اعلام کرده که باید به دولت روحانی وقت داد تا کار را در دست گیرد و این خود باعث کم اثر شدن تحریم ها شده است، ضمن اینکه این تحریم ها مربوط به گذشته بوده و چند ماه پیش وضع شده و امروز طبق موعد قبلی اجرایی شده است.
فیروزی گفت: البته نباید غافل شد که آمریکا همچون سابق سیاست چماق و هویج را دنبال می کند و گفت و گو و تنبیه را همزمان پیش می برد.
وی در خصوص بازارهای موازی گفت: نباید از بازارهایی مانند طلا و دلار غافل شد؛ بازار به این اطمینان رسیده که دلار بالاتر از این نخواهد رفت و همین عامل باعث شده بخشی از سرمایه ها به سمت بورس بیاید.
کارشناس بازار بورس خاطرنشان کرد: مطابق تحلیل تکنیکال، در همین شرایط و با این پارامترها شاخص کل تا 57 هزار و 500 بالا می رود و با انتشار گزارش عملکرد شرکت ها از جمله پتروشیمی ها شاخص می تواند تا 60 هزار هم رشد کند.
فیروزی در خصوص این رشد بی سابقه بازار و احتمال منفی شدن بازار گفت: برخی از سرمایه های فعلی که وارد بازار شده، هیجانی بوده است و این احتمال وجود دارد که با تغییر فضای روانی بازار از بورس خارج شود که در آن صورت روند تغییرات تدریجی و شیب دار نیست، بلکه به سقوط شدید ارزش سهام ها منجر می شود.
لازم به ذکر است، امروز بر خلاف برخی تحلیل ها که بازار را تا پایان هفته منفی پیش بینی کرده بودند، شاخص کل مثبت شد و کانال 52 هزار واحد را مجدداً از آن خود کرد.