به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، جشن هشتاد سالگی دکتر رضا داوری اردکانی فیلسوف برجسته کشورمان با حضور تنی چند از علما و اندیشمندان در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد. در این جشن که به همت نه نهاد فرهنگی و علمی کشور برگزار شده بود دکتر محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی به ایراد سخنانی پرداخت.
تابش گفت: شهر ما به دلیل تعدد علما و حکما به یونان کوچک معروف است که دو نفر از این علما یعنی دکتر داوری و علامه محقق داماد در این جا حضور دارند. داوری اردکانی از نوادگان خواجه نصیر طوسی است و وقتی او در اردکان تبعید بود همسری اختیار می کند و ایشان از نوادگان او به حساب می آیند. پدر دکتر داوری از زمره نیک مردان این خطه و مادرشان مجسمه تقوی و ادب بودند و من از کودکی که برای روضه به منزل آنها می رفتم چهره مهربانان آنان را به یاد دارم. دکتر دارای چنین پیشینه خانوادگی هستند که در آن علم و ادب و فرهنگ حرف اول و آخر را می زند.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که زیور جان دکتر داوری فرهنگ است خاطرنشان کرد: این در حالی است که سخن گفتن ایشان سهل و ممتنع است. آسان از آن جهت که ذکر خوبی ها آسان است و مشکل از آن جهت که شخصیت وی سراسر ظرافت است. وی عالمی اخلاقی و با ادب است و همه چیز خود را صرف خانواده و اطرافیانش کرده است.
تابش تصریح کرد: دکتر داوری مربی چند نسل از دانشجویانی است که برخی از آنها امروز از مسئولین کشور هستند. آنچه داوری را داوری می کند نه شناسنامه و نه هویت منطقه ای اوست بلکه وی در سلک روشنفکران و دین دارانی بوده که هویت جامعه را حفظ کرده و به جامعه هویت داده است. تلاش وی این بوده که انسان شرقی در مواجهه با فلسفه غرب دچار خودباختگی نشود.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی تجلیل از داوری را به واسطه نقش او در پاسداری از هویت ایرانی مسلمان در برابر غرب زدگی دانست و یادآور شد: دکتر انسانی تک بعدی نیست بلکه با تسلط بر عرفان و فلسفه و اخلاق از هویت انسان شرقی دین دار پاسداری کرده است. او را از آن رو فیلسوف فرهنگ نام نهادند که در حوزه فرهنگ نیز ورود پیدا کرد و موثر بود.
وی افزود: دکتر اگر چه در حوزه ملی اثر گذار بود اما زادگاه خود را فراموش نکرد. او بخاطر روحیه و سلوک خاص و باز بود فکر و عملش روی گروه های مختلف چشم اندازی را باز کرد که در حوزه رفتار سیاسی و فرهنگی اثر گذار بود.