کد خبر:۲۴۹۷۹۲
جشن هشتاد سالگی رضا داوری اردکانی -1

رجبی دوانی: داوری اردکانی یک شخصیت فلسفی، علمی و فرهنگی است

رئیس کتابخانه مجلس گفت: دکتر داوری اردکانی یک شخصیت علمی، فلسفی و فرهنگی است و حتی برخی از هنرمندان عرصه سینما از آثار ایشان استفاده کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو» جشن هشتاد سالگی دکتر رضا داوری اردکانی فیلسوف برجسته معاصر با حضور تنی چند از اندیشمندان و علما عصر امروز در فرهنگسرای ابن‌سینا برگزار شد.


رئیس کتابخانه مجلس گفت:  برای شاگرد کوچکی که در محضر استاد بزرگ تلمز کرده و نتوانسته از جنبه‌های مختلف استاد استفاده کند سخن گفتن درباره چنین استادی سخت است. دکتر متفکر به معنای عمیق کلمه است اگر ما فکر را به معنای ارسطوی آن در نظر بگیریم که کشف از مجهول است نباید هر شخصی را متفکر دانست چون کمتر کسی را داریم که مجهول اصلی را برای ما معلوم کرده باشد و مشکل بشر را همین است که در مجهولات سری می کند.


رجبی دوانی خاطرنشان کرد: اگر تذکر را به معنای عرفانی رفتن از باطل به سوی حق ببینیم متفکر سبب حرکت ما است سمت باطل به حق و هدایت ما می‌شود. دکتر داوری با دل و از روی دل‌آگاهی سخن می‌گوید و آن چه را یافته بدون تکلف بر قلم می‌آورد.


وی افزود: نوشتار ایشان درست عین گفتار و گفتارشان عین احوالشان است این قلم کسی است که با دل می‌نویسند و آنچه را یافته در غالب لفظ جامه می‌پوشاند.


وی با اشاره به رابطه تفکر و زبان تصریح کرد: رابطه تفکر و زبان امر روشنی است و افق فکری دکتر داوری بستگی به زاویه دید خاص ایشان دارد و ناشی از ذکر است که ذکر ایشان مبتنی بر آن ذکر است.


داوری هم زبان و بیان و هم فکر خاص خود را دارد و این به دلیل ذکر ایشان است در این جا ذکر هم به معنای افقی است که خدا برای انسانی که طالب اوست می‌گشاید.


رئیس کتابخانه مجلس در ادامه گفت: فکر بدون ذکر تکرار مکررات است و راه به جای نمی‌برد و ما در این راه افکار و بیان دکتر داوری را عین هم می‌دانیم.


رجبی با اشاره به کتاب شعر و همزبانی تصریح کرد: در کتاب جدید شعر و همزبانی ایشان هم روی این مسئله تأکید شده که وقتی همدلی باشد همزبانی هم هست آنهایی که اهل دل هستند و از خودآگاهی به دل‌آگاهی رسیده‌اند همدل و هم‌سخن با استاد هستند و خود آنها تبدیل به کلمه‌ای می شوند که گویای حقیقت است.


وی با اشاره به مرگ‌آگاهی دکتر گفت: با وجودی که دکتر با مرگ‌آگاهی زندگی کردند ولی خوشبختانه شاهدیم که این منبع فیاض میوه‌ای دهد و ما از آثار ایشان به صورت دائم بهره مند می‌شویم.


رجبی افزود: کسانی که پاسدار معرفت و فرهنگ استاد هستند که خودشان هم کلمه طیبه‌ای به شمار روند جامعه فلسفی قدر ایشان را شناختند و به ایشان عنوان فیلسوف فرهنگ را دادند و اعضای فرهنگستان علوم هم سه بار ایشان را به عنوان رئیس فرهنگستان علوم انتخاب کردند.


رئیس کتابخانه مجلس در خاتمه گفت: دکتر داوری اردکانی یک شخصیت علمی،‌فرهنگی و فلسفی است و حتی ایشان از حق فلسفه و  علوم به هنرهای مختلف نیز رسیده و بسیاری از هنرمندان عرصه سینما را از آثار ایشان استفاده کرده‌اند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار