کد خبر:۲۶۱۹۰۳
رجبی دوانی در مشهد:

ساده‌زیستی یعنی طوری زندگی کنیم تا به دیگران نیازمند نباشیم

عضو هیات علمی دانشگاه گفت: ساده زیستی به معنای این نیست که مانند پیامبر(ص) و ائمه زندگی کنیم؛ بلکه طوری زندگی کنیم که ...

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد حسین رجبی دوانی شب گذشته در سلسله نشست‌های سبک زندگی در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی در مشهد بیان داشت: اعراب قائل به آخرت و دنیای دیگر نبودند؛ آنها معتقد بودند هر چه هست در این دنیا است.

 

وی افزود: در زندگی خانوادگی عرب جاهلی برای زن ارزشی قائل نبود و زن را فاقد حق مالکیت می‌دانست؛ حتی چنانچه مالی داشت در صورت ازدواج املاک او به شوهر می‌رسید و حتی از پدر ارث نمی‌برد.

 

کارشناس تاریخ و تمدن ملل اسلامی در دانشگاه تهران تصریح کرد: تعدد زوجه در عرب جاهلی بسیار زیاد بود و هیچ قانونی برای ازدواج و تعدد زوجه وجود نداشت.

 

رجبی دوانی با اشاره به اینکه اعراب عموما دختران را پست می‌شمردند، تصریح کرد: چنانچه در عرب جاهلی دختری در خانواده به دنیا می‌آمد آن را فاجعه می‌دانستند.

 

وی خاطرنشان کرد: نظام حاکم بر خانواده پدرسالاری بود و تنها زنانی می‌توانستند مورد تکریم قرار گیرند که پسر به دنیا می آوردند و یا بتواند زندگی شوهر خود را به خوبی هدایت کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) گفت: اعراب در زندگی اجتماعی تابع نظام قبیله‌ای بودند و شیخ قبیله فرماندهی تمامی امور را بر عهده داشت.

 

وی با تاکید بر اینکه در زندگی اعراب عصبیت اصل بود، گفت: بعد مثبت زندگی اعراب مهمان نوازی بود و اینکه در برابر مهمان متواضع بودند.

 

رجبی دوانی بیان داشت: عرب به سبب شرایط اقلیمی مجبور به حمله به قبایل اطراف بود تا نیازهای خود را بدست آورد و این غارت گری در زندگی اعراب یک اصل و فرهنگ بود.

 

این کارشناس تاریخ و تمدن ملل اسلامی ادامه داد: در عرصه اقتصادی وضعیت عرب در شبه جزیره متفاوت بود، به طور مثال شهرهای بصره و طائف به آب و هوای مناسب کشاورزی رایج بود؛ به طوری که مازاد محصولات خود را به سایر شهرها صادر می‌کردند.

 

وی تصریح کرد: در مابقی شهرها به دلیل وضعیت نامناسب اقلیمی، کشاورزی بسیار کم بود و به دو شهر بصره و طائف وابسته بودند.

 

رجبی دوانی با اشاره به اینکه ربا خواری در اعراب بسیار رواج داشت، خاطرنشان کرد: آنان حتی از نزدیکان خود نیز ربا دریافت می‌کردند.

 

کارشناس تاریخ و تمدن ملل اسلامی در دانشگاه تهران تاکید کرد: بنابراین مشاهده می‌کنید در چنین شرایطی اسلام ظهور کرد و یک تحول در زندگی اجتماعی، فردی، اقتصادی، سیاسی و اخلاقی و فرهنگی آنان ایجاد کرد.

 

پاک زیستن با ظهور اسلام پدید آمد

 

وی با اشاره به اینکه توصیه به پاک زیستن و عفت داشتن با ظهور اسلام پدید آمد، بیان داشت: پیامبر در عرصه زندگی فردی ساده زیستی را آموخت؛ به طوری که پوشاک و زندگی پیامبر(ص) و ائمه بسیار ساده بود و از کمترین عاملی که سبب گرایش به دنیا می‌شد پرهیز می‌کردند.

 

رجبی دوانی تصریح کرد: درس دیگری که باید از پیامبر(ص) آموخت اعتدال در زندگی است؛ به گونه‌ای که بسیار بر اعتدال در زندگی اجتماعی و فردی تاکید می‌کردند.

 

استاد حوزه و دانشگاه افزود: ساده زیستی به معنای این نیست که مانند پیامبر(ص) و ائمه زندگی کنیم؛ بلکه منظور این است که طوری زندگی کنیم که به دیگران نیازمند نشویم.

 

وی گفت: چنانچه آموزه‌های اسلامی را در زندگی خود جاری کنیم نه تنها دچار زیان نمی‌شویم؛ بلکه زندگی مطلوبی نیز خواهیم داشت.

 

رجبی دوانی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه دنیای غرب اسما مردم مسیحی و دیندار دارد، تصریح کرد: در اصل آنان به آخرت اعتقاد ندارند و همه چیز را در دنیا می‌بینند و از این جهت مانند اعراب دوران جاهلی هستند.

 

اصل تولید ثروت در جهت اعتلای جامعه مثبت است

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین گفت: اصل تولید ثروت در جهت اعتلای جامعه مثبت است و تنها چیزی که از نظر اسلام زشت شمرده می‌شود، زیاده خواهی است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه مبانی تصوف مورد قبول اسلام نیست، گفت: مواهب الهی را مورد استفاده قرار ندادن، مورد تایید اسلام و ائمه نیست و اینکه اهل تصوف زن و زندگی را از خود محروم می‌کنند نیز مورد تایید نیست.

 

رجبی دوانی گفت: دلیل این رفتار متصوفه این است که از رهبری در حد ائمه محروم بودند و این گونه تلاش می‌کردند تا خود را پارسا و زاهد نشان دهند و کراماتی که به آنان نسبت داده شده از قول خودشان است.

 

ساده زیستی رهبر انقلاب برای مردم بازگو شود

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین تصریح کرد: مقام معظم رهبری بسیار بر ساده زیستی تاکید دارند و حتی خانواده ایشان نیز از بسیاری از امکاناتی که توده مردم استفاده می‌کنند، بهره می‌گیرند.

 

وی با تاکید بر اینکه این موارد را باید برای مردم بازگو کرد، گفت: بنابراین مشاهده می‌کنید که ایرادی در احکام اسلامی نیست؛ بلکه در نحوه اجرا ایراد وجود دارد.

 

رجبی دوانی خاطرنشان کرد: مصرفی بودن باعث باز شدن درهای جامعه به روی بیگانگان می‌‍شود؛ چراکه مصرفی شدن باعث می‌شود مسئولان مجبور به وارد کردن کالاهای لوکس به کشور شوند که این مسئله به ضرر کشور است، زیرا سبب خروج ارز می‌شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار