آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۱۱۲۸
روحانی در مجلس:

نظارت و حتی استیضاح مجلس را بر دیده منت می‌گذارم/ درشت سخن گفتن در برابر دشمن راه حل نیست

رئیس جمهور منتخب گفت: نظارت مجلس، نقد مجلس، سوال مجلس و حتی اگر لازم بود، استیضاح مجلس را بر دیده منت می‌گذارم.
نظارت و حتی استیضاح مجلس را بر دیده منت می‌گذارم/ درشت سخن گفتن در برابر دشمن راه حل نیست
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که به دعوت مجلس شورای اسلامی در صحن بهارستان سخن می گفت افزود: مجلس شورای اسلامی بر آمده از اجتهاد و جهاد علما و فقهای بزرگ در صدر مشروطیت است و نماد مهم مردم سالاری است.

وی با تاکید بر اینکه تک تک نمایندگان به عنوان نماینده کل ملت ایران هستند گفت: دولت آینده به مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد مهم که تاثیر گذار است و امام در باره آن فرمودند " مجلس عصاره فضایل یک ملت است" و به عنوان قانون گذارانی که محصول کار آنها پس از تایید شورای محترم نگهبان برای همه و از جمله دولت اینده لازم الاتباع خواهد بود.

رییس جمهور منتخب گفت: مجلس شورای اسلامی بی تردید ادامه دهنده راه آن سیاستمدار بزرگی است که امام عزیز ما به او عشق می ورزید، یعنی شهید مدرس .

وی افزود: افتخار مجلسیان این است که ادامه دهنده راه مدرس باشند که او بی تردید یک الگوی بزرگ در سیاست ، اخلاق ، شهامت ، شجاعت و در قانون گذاری بود.

آقای روحانی افزود: هنوز حرفهای شهید مدرس نو و تازه است .

وی گفت: برگردیم یک بار دیگر نطق ها و سخنان مدرس را مرور کنیم و ببینیم آنچه او بیش از یک قرن قبل سخن گفت چه بوده است .

وی افزود: این فرصت از یک طرف دیدار است و از طرف دیگر فرصت بازدید.

رییس جمهور منتخب گفت: عده ای از نمایندگان برای بیان تبریک تشریف آورده بودند و برنامه ریزی شده بوده که قبل از تعطیلات مجلس خدمتشان باشم و روزی مشخص شده بود که به دلیل کسالت من امکان پذیر نشد اما به هر حال امروز هم بازدید هست برای همه آنها و هم در خدمت نمایندگان بودن فرصتی است برای من و همکارانم .


رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنان خود گفت : 20 سال از عمرم را از مجلس اول تا مجلس پنجم در خانه ملت سپری کردم و در این مدت چه درس های فراوانی از مجلس آموختم.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود : یکی از آن درس ها این بوده که عظمت مجلس ، عظمت ملت است و دولت قوی در کنار مجلس قوی خواهد بود.

وی گفت : منافع اقتدار مجلس قبل از انکه برای مجلس باشد، برای دولت خواهد بود ، قانون مجلس، نظارت مجلس ، نقد مجلس ، سوال مجلس و حتی اگر لازم بود ، استیضاح مجلس را بر دیده منت می گذارم.

آقای روحانی افزود : مبنای همه ما برای همکاری است ،  نمی گویم همراهی و همدلی ، می گویم همکاری با یکدیگر و همراهی با یکدیگر ، همراهی و همکاری دو قوه مهم تقنین و اجرا ؛ مبنای این همکاری ها و همراهی ها قانون اساسی است.

وی گفت : فصل ششم قانون اساسی از آن شما ( مجلس ) ، فصل نهم از آن دولت ؛ اصول قانون اساسی در فصل ششم از اصل 62 تا اصل 99 قوه مقننه و وظایف این قوه را  که در راس آن مجلس شورای اسلامی است و در کنار مجلس ، شورای محترم نگهبان است ، وظایف و اختیارات این قوه را تبیین کرده است.

وی افزود: فصل نهم قانون اساسی از اصل 113 تا اصل 142 وظایف قوه مجریه ، رئیس جمهور ، وزرا و هیات وزیران را به خوبی تبیین کرده است.

آقای روحانی گفت : نه دولت جایگزین مجلس می شود و نه مجلس جایگزین دولت ؛ این دو مکمل یکدیگر خواهند بود برای حل معضلات کشور.


رئیس جمهور منتخب گفت: بی تردید رفع معضلات کشور ، بدون همکاری مجلس شورای اسلامی و قوه مجریه ممکن نخواهد بود.
 

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه سخنانش در نشست نمایندگان مجلس با رئیس جمهور منتخب افزود: مجلس

و دولت در تلاش برای رفع معضلات کشور ، مکمل یکدیگر خواهند بود.

وی گفت : طبق قانون اساسی ، قانون بر عهده مجلس است ، دولت نمی تواند به بهانه برنامه ، مصوبات ، آیین نامه ها و بخشنامه ها ؛ قانون تدوین کند و برنامه ، خط مشی و اجرای مصوبات هم بر عهده دستگاه اجراست.

رئیس جمهور منتخب افزود: هر چه مجلس ملی تر بیندیشد که این چنین است و هر چه نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان کل ملت ایران از جزئی نگری و مسائل خرد حوزه های انتخابیه فاصله بگیرند و به مسائل ملی و منافع کل کشور و ملت بیندیشند ؛ همکاری ، هماهنگی ، همدلی و همراهی میان مجلس و دولت بیشتر و بهتر خواهد شد.

آقای روحانی گفت : طبق قانون اساسی ، برنامه برعهده دولت است ، البته در بخش برنامه ، بودجه و آن جا که قانون نیاز است ، مجلس قانونگذاری می کند اما طبق اصل 134 برنامه و خط مشی ، بر عهده دولت است.

وی افزود : اجرای مصوبات ، آیین نامه و بخشنامه ها برعهده دولت است اما همه می دانیم فقط قانون برای همکاری و هماهنگی کافی نیست ؛ علاوه بر قانون ، اخلاق معیار بزرگی برای همکاری خواهد بود.

رئیس جمهور منتخب گفت : دولت خود را مجری قانون اساسی و مجری قوانین موضوعه کشور می داند و بدون قانونگرایی ، کشور سامان نخواهد یافت.

دکتر روحانی رفع معضلات کشور را در گرو همکاری مجلس و قوه مجریه دانست و گفت: کشور اکنون دارای شرایط بسیار سخت و پیچیده ای است که برخی از این پیچیدگی ها از عملکرد داخلی و برخی از فشارهای ظالمانه خارجی ناشی می شود.


رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان مجلس با ارائه برخی آمارها از وضع اقتصادی کشور گفت: ما برای حل مشکلات به همکاری و همراهی  دولت و مجلس نیاز داریم و اینکه از اوضاع داخلی، منطقه ای و جهان تحلیل واحد داشته باشند و این نیاز به همکاری مداوم بین دولت و مجلس است، نیاز به همکاری مداوم بین کمیسیون های تخصصی و وزارتخانه های مربوط است.

حجت الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی افزود: من معتقد نیستیم که کارشناسی و کارشناسان فقط در بخش اجرا هستند، قوه مقننه دارای قدرت کارشناسی است.

وی افزود: من بسیاری از نمایندگان مجلس را از دیرباز می شناسم، اهل مطالعه تحقیق و با قدرت کارشناسی و تحلیل هستند.

رئیس جمهور منتخب گفت: کارشناسی دولت باید در کنار کارشناسی قوه مقننه قرار گیرد و این دو هم کافی نیست، باید از دانشگاه ها، بخش خصوصی ، انجمن های حرفه ای، تشکل های مختلف و از کارشناسان و تجربه انها استفاده شود.


رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان مجلس گفت : ما باید از تجربه جهانی بهره برداری و استفاده کنیم .

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود : خود مجلس شورای اسلامی، اساسش که شور و مشورت است از اسلام است ، از قرآن است و امرهم شورا بینهم، اما بسیاری از شیوه هایش و شکل و روش استفاده از تجربه دیگران است .

رئیس جمهور منتخب گفت: علم هنر و تجربه مرز نمی شناسد هم او که بزرگترین سفیر الهی است و رحمت برای عالمیان بود به ما گفت که به دورترین نقاط هم سفر و طلب علم کنید که ولو در سین و چین باشد .

وی افزود: و او بود که به ما آموخت که حکمت را بیاموزید که حکمت گمشده مومنان است ،الحکمه ضالة المومن، ما باید تجربه یکدیگر را در کنار یکدیگر و از تجربه دیگران نیز بهره بجوییم و در کنار این ما به تحلیل واحد برسیم .

دکتر حسن روحانی گفت : در برابر دشمن درشت سخن گفتن راه حل نیست باید دشمن را بشناسیم باید نقشه های دشمن را بشناسیم ، باید در برابر نقشه دشمن تدبیر کنیم ، ما باید مدیریت کنیم ، سخن گفتن ، فریاد زدن گاهی ممکن است زیبا باشد اما حتما کافی نیست .

وی افزود : اگر دولت و مجلس برای فهم مشکلات و معضلات داخلی، راه حل ها و مسائل جهانی به نظر واحد برسد کار بسیار ساده و آسان خواهد شد .

روحانی گفت : بعد از پایان انتخابات ریاست جمهوری  الحق مردم در این راه سنگ تمام گذاشتند شکوهی را آفریدند و صحنه ای را خلق کردند که حتی دشمنان را به حیرت وا داشت . هیچ کس نتوانست در این انتخابات پرشکوه و زیبا  تردید کند، داخل و خارج ، لبخند ملت را هیچکس نتوانست منکر شود، ‌شادی مردم را همه جهانیان به عنوان برگ زرین تاریخ ایران شاهد و گواه بودند . همه اقوام ، همه مذاهب ، همه به صحنه آمدند ، پیداست مردم ما احساس کردند نظام و کشور نیاز به پشتیبانی و حضور دارد و ملت با حضورش بزرگترین پشتیبانی را انجام داد و راه  را تسهیل کرد .

وی افزود: لذا به رغم همه مشکلات ،دولت آینده سه سرمایه بزرگ در کنار خود خواهد داشت .

اولین سرمایه حمایت مردم ، اعتماد مردم و کمک مردم خواهد بود، مردم مشکل کشور را لمس می کنند با همه وجود و اگر کسی مشکل مردم را به زبان نگوید فقط دل مردم  را آزرده کرده است و مردم را عصبانی.

دکتر روحانی افزود : یاوه گویی مشکلی را حل نمی کند همصدا باشیم با دل مردم ،همصدا باشیم با زندگی مردم ، مردم ما در این انتخابات نشان دادند و اعلام کردند که به صحنه آمده اند نه برای یک روز که برای چهار سال در همه صحنه ها کمک و پشتبانی باشند این سرمایه بزرگ نظام و از جمله دولت آینده است .

وی اضافه کرد : سرمایه دوم حمایت مقام معظم رهبری است . ایشان در ایجاد این حرکت حماسی ملی نقشی بسزا داشتند، بیاناتشان ، رهنمودهایشان ،هدایت هایشان و همانطور که خود اعلام فرموده اند از دولت آینده حمایت خواهند کرد، حمایت مقام معظم رهبری سرمایه بزرگی برای دولت و برای همه مردم است .

دکتر روحانی افزود : سرمایه سوم همکاری قوای سه گانه با یکدیگر است دولت با حمایت مجلس می تواند مشکلات را حل کند، دولت با کمک مجلس، با کمک قوه قضائیه ، باکمک همه ، نیروهای مسلح ، همه تشکل ها ، همه احزاب ، این همدلی و همکاری میان همه ، مخصوصا میان قوای سه گانه سرمایه سوم است و با این سه سرمایه کشور بزرگ و ملت بزرگ گرچه دشمنان بزرگی دارد بی تردید می تواند مشکلات را پشت سر بگذارد و از این پیچ تاریخی به حول قوه  الهی عبور کند.


رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: قرار ما پس از اعلام نتیجه انتخابات تا روز تنفیذ به عنوان وظیفه مهمی بر عهده من و دوستانم این بود که در فکر یافتن همکاران آینده برای دولت آینده باشیم اما ترجیح دادم از زاویه دیگری کار را آغاز کنم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: به ذهنم امد یکبار دیگر اوضاع کشور و مسائل و مشکلات کشور و امکانات آن را مرور و بررسی کنیم و سپس به فکر یارانی باشیم که باید با این امکانات این مشکلات را حل و فصل کنند.

وی با بیان اینکه برای این منظور 4 کمیته از جمله کمیته های اقتصادی ، سیاست خارجی ، سیاست داخلی و مسائل فرهنگی و اجتماعی تشکیل دادیم ، ادامه داد: زیر نظر این کمیته ها 20 کارگروه مشغول به کار شدند و از 500 نفر از صاحبنظران و شخصیت های فرهیخته و دانشگاهی و آنهایی که سابقه کار اجرایی یا قانونگذاری داشتند و نیز از بسیاری از تشکل های مردمی استمداد طلبیدیم.

آقای روحانی گفت: یک بار اوضاع کشور را بررسی و در کنار آن از مسئولان فعلی اجرایی کشور هم استفاه کردیم.

رئیس جمهور منتخب با تاکید بر اینکه هم اکنون در مقام قضاوت نهایی نیستیم گفت: در کنار این کارگروه ها تلاش شد افرادی که برای کابینه آینده مد نظر هستند مورد توجه قرار گیرند و اسامی مختلفی را که این کارگروه ها یا تشکل ها ، نمایندگان مجلس ، صاحبنظران و برخی فرهیختگان پیشنهاد کردند از آنها تشکر می کنیم و از همه لیست ها بهره برداری خواهد شد.

رئیس جمهور منتخب افزود: امیدوارم با کمک مجلس شورای اسلامی در کوتاه ترین زمان ممکن بتوانیم کابینه ای شایسته برای اداره کشور در شرایط فعلی مد نظر قرار دهیم و این کار به حول و قوه الهی امکان پذیر خواهد بود.


رئیس جمهور منتخب گفت: ما در بحث بودجه وقتی نگاه کردیم به امار و ارقام مصوب و سازمان مدیریت وقتی گزارش داد احساس کردیم این بودجه مصوب با واقعیت اجرایی فاصله اش کم نیست، کما اینکه بودجه سال گذشته نیز این چنین بود.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان افزود: باید برای اجرایی شدن این بودجه و یا حل برخی از مسائل بودجه همدیگر را یاری کنیم تا بتوانیم بودجه را اجرایی کنیم.

وی گفت: در بحث یارانه، خود شما می دانید منابع یارانه با هزینه یارانه نقدی فاصله دارد، مجلس راه حلی را پیش بینی کرده بود برای قیمت گذاری جدید در حامل های انرژی، اما این قانون اجرا نشد درحالی که باید لااقل از اول تیر اجرا می شد.

وی گفت: البته دولت اینده ترس و وحشتی ندارد اما در عین حال حواسمان جمع باشد این مردم امید بسته اند برای حل مشکلات و خوب است همه در این راه ندای مردم را پاسخگو باشیم.

وی افزود: به غیر از مسئله بودجه بحث یارانه ها و بحث های دیگری نیز وجود دارد و مسائل و مشکلات دیگری هم در بحث بانک و منابع بانکها در بحث ارز و قیمت ارز و مسائل دیگر وجود دارد که در یک فرصت دیگر با مجلس باید در میان گذاشته شود و به فکر راه حلهای ان باشیم.

رئیس جمهور منتخب در پایان گفت: امیدواریم ماه رمضان برای ما مبارک باشد و شروع دولت با این ماه است که ما این را به فال نیک می گیریم.


 

برچسب ها:
روحانی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حميد
-
۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۷
حالا يه ماه يارانه بده بعد شروع کن به نق زدن که بودجه با واقعيت نميخونه
احمدي نژاد 29 دوره يارانه رو داد از اين حرف ها نزد
8
0
ميثم
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶
بودجه رو که همين آقايون تو مجلس با کلي تغييرات تصويب کردن. که با اعتراض دولت دهم هم همراه بود. ( يکيشون هم گفت کاش ميشد خودمون بودجه مينوشتيم- بيخيال قانون اساسي-) ولي حالا چون کسي روي کار اومده که باهاشون کاري نداره خوشحال خوشحال قبول ميکنن و تغييرات رو تصويب ميکنن. احزاب مخالف مردم، گروه هاي چند نفره ، مجمع تشخيص با زير مجموعه هاش و ... هم خوشحالن. از اين به بعد بودجه دار ميشن.
بدون نام
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۰۲:۳۸
اقاي روحاني بايد براي خطاب قرار دادن مقام معظم رهبري بجاي استفاده از لفظ عامه ي (او) براي احترام حداقل از (ايشان) استفاده مي کردند اولين بار بود ديدم،واقعا ناراحت شدم.
4
0
بدون نام
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۰۳:۰۷
روحاني کوچکتر از اين حرفاست که بتونه کشور اداره کنه .از الان معلومه که مي خواد پدر مردم رو در بياره.خدا بدادمون برسه با اين آدم
4
1
بدون نام
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۶
شب دراز است آقاي سخنران
4
1
ميثم
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۲
<< درشت سخن گفتن در برابر دشمن راه حل نيست >>

با گردن کج و نگاه به زمين - ببخشيد دشمن جان. اگر ميشه لطف کن دشمني نکن. خيلي عذر ميخوام اينو گفتم. اگر ناراحت شدي نازکترش کنم. خيلي دشمن خوبي هستي.

بله از خنده هاي جک استراو در زمان مذاکرات هسته اي ايشون مشخصه.

خدا بخير کنه
5
1
ميثم
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۵
معني اشداء علي الکفار رو هم فهميديم
2
0
مهسا خانم
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۱
مردم وقتي ميفهمن چه اشتباهي کردن که ديگه دير شده به خصوص اون 18 ميليون نفر...
2
0
بدون نام
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۸
بنده هم به جاي شما بودم از اين حرفا ميزدم. توي اين چهار سال قراره گفتمان ها عوض شه. بنز هائي رو که آقايون گذاشته بودن توي خونه هاشون يواش يواش ميارن بيرون
التماس دعا داريم از همگي بنز سواران فرمانيه نشين
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار