به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اسحاق صلاحی، رئیس کتابخانه ملی در نشست خبری این کتابخانه با رئیس آرشیو ملی افغانستان که روز گذشته در محل کتابخانه ملی بیست و یکمین نمایشگاه قرآن برگزار شد، با بیان اینکه ارتباط کاری خوبی با کشور افغانستان داریم، گفت: در آرشیو ملی افغانستان علاوه بر ارائه اسناد، تمامی نسخ خطی نیز در این آرشیو نگهداری می شود.
وی ادامه داد: تا سال 86 روال کاری سازمان کتابخانه ملی در برگزاری نمایشگاه قرآن به صورت برنامه از رمضان تا رمضان بود؛ یعنی بعضی از نسخ خطی قرآنی که طی یکسال توسط این کتابخانه خریداری می شد انتخاب و در معرض دید علاقه مندان قرار می گرفت. ولی در سال 90 علاوه بر ارائه قرآن های نفیس به بحث عترت هم توجه کردیم؛ بنابراین نسخی که مانند نهج البلاغه و کتاب های دینی تاریخی را در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار دادیم.
رئیس کتابخانه ملی اظهار داشت: در سال 91 دو کار جدید را در زمینه نمایشگاه انجام دادیم؛ اول اینکه نمایشگاه نسخ خطی را به نمایشگاه قرآن انتقال دادیم و دوم اینکه امسال از برخی از کشورها درخواست کردیم تا آثار خود را در نمایشگاه قرآن ارائه دهند. سال گذشته از 3 کشور خواستیم که نسخ قرآنی کشور خود را در نمایشگاه ما به نمایش بگذارند ولی امسال از 50 کشور دعوت کردیم؛ 20 کشور آثارشان در قالب دیجیتال به ما ارائه کردند.
صلاحی با اشاره به ارتباط ایران و افغانستان افزود: ما و افغانستان یک تعامل قدیمی با هم داریم و دشمنان سعی در ایجاد وقفه در این تعامل را داشتند که خوشبختانه به دلیل شناخت این دو کشور از دشمنان خود، توطئه آنها ناکام ماند و امیدوارم در آینده بتوانیم تعاملات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و .... را با این کشور داشته باشیم.
وی یادآور شد: 7 هزار نسخه در کشور افغانستان موجود است که ممکن است همه آنها در کشور ما وجود نداشته باشد؛ به همین دلیل اولین همکاری ما با کشور افغانستان این است که افغانستان این نسخ ها را در قالب دیجیتال در اختیار ما قرار دهد.
رئیس کتابخانه ملی با بیان اینکه نزدیک به 13 هزار سند مربوط به ایران در آرشیو ملی افغانستان نگهداری می شود، ادامه داد: قرار است محتوای این اسناد در قالب دیجیتال در اختیار کشور ما قرار بگیرد.
صلاحی گفت: آرشیو ملی افغانستان بر خلاف کتابخانه ملی آن کشور تلاش خوبی را در جهت صیانت از آثار و نسخ خطی انجام می دهد؛ ما نیز سعی می کنیم با کشور افغانستان در جهت حفظ وصیانت از این آثار همکاری داشته باشیم.
سخی منیر: فکر می کردم اکثر بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن افراد مسن هستند
در ادامه نشست خبری سخی منیر، رئیس آرشیو ملی افغانستان با بیان اینکه دیروز بازدید مقدماتی ای از نمایشگاه قرآن انجام دادم، گفت: قبل از اینکه از نمایشگاه بازدید کنم فکر می کردم که اکثر بازدیدکنندگان آن افراد مسن باشند ولی امروز می بینم که بیشتر آنها جوان هستند.
وی با بیان اینکه علم قرآن، علم قوی و قدیمی است و این نمایشگاه عشق خدا به انسان و انسان به انسان را نشان می دهد، ادامه داد: هدف من از سفر به ایران ایجاد باب گفتمان بین علما و رسانه های کشور ایران و افغانستان است و امیدوارم علما و رسانه های ایران و افغانستان تعامل بیشتری با هم داشته باشند.
رئیس آرشیو ملی افغانستان با اشاره به جنگ 34 ساله این کشور افزود: وقوع این جنگ هیچ آسیبی به نسخ خطی افغانستان وارد نکرده است؛ ولی آثاری که در کتابخانه های شخصی علما و بزرگان کشور افغانستان بود غارت و چپاول شده است.
سخی منیر اظهار داشت: قرار است طی 3 ماه آینده 500 هزار نسخ خطی را از کشور بریتانیا به افغانستان منتقل کنیم.
در پایان این نشست از قرآن نفیسی که سال گذشته توسط کتابخانه ملی خریداری شده بود رونمایی شد.
گفتنی است، این قرآن از جهت هنری قرآن نفیسی به شمار می رود؛ و در زمان فتحعلی شاه قاچار نوشته شده است.