محمدرضا خباز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به تشریح چگونگی تعطیلی حزب اعتماد ملی پرداخت و گفت: سه سال پیش در شب 19 ماه مبارک رمضان در حال افطار بودم که توسط تماس تلفنی از سوی فردی که خود نیز این خبر را از رادیو BBC شنیده بود، در کاشمر متوجه بسته شدن دفتر حزب اعتماد ملی شدیم؛ ابتدا این امر را باور نکردیم، اما بعد از افطار پس از جستوجو متوجه واقعیت این امر گشتیم.
وی ادامه داد: در عصر جمعه، 18 ماه مبارک رمضان عدهای وارد حزب شدند، نیروهای حزبی را بازداشت کرده و تا پاسی از شب با حضور در دفتر حزب به بازدید از حزب پرداختند و تعدادی از نرمافزارها و سختافزارهای حزب را با خود بردند، بنابراین دفتر حزب پلمپ شد.
فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه کسی مسئولیت این کار را برعهده نگرفت، گفت: پس از پیگیریهای مجدد برای اینکه بفهمیم چه کسی در این امر دست داشته است به نتیجه مشخصی نرسیدیم و این امر در حالی صورت می گیرد که صاحبخانه، خواستار ملک خود بود و تا چند ماه پس از بسته شدن حزب نیز کرایه اش پرداخت شد، اما چون میزان مالی حزب کم شده بود و کفگیر به ته دیگ خورده بود، در نتیجه به او گفتیم که خود پیگیر برطرف شدن پلمپ دفتر باشد، اما به نتیجهای نرسیدیم؛ چرا که عدهای خودسر حزب را پلمپ کردند و با وجود آنکه ارگانهای در این امر دخیل بودند، اما هیچ کدام راضی به بیان واقعیت نشدند و فعالیت حزب تعطیل شد.
خباز با بیان اینکه اعضای حزب پس از تعطیلی حزب و پلمپ شدن دفتر دست از تلاش برنداشتند، اظهار داشت: حجت الاسلام منتجب نیا، معاون قائم مقام حزب در همان زمان اعضای شورای مرکزی را به جلسهای در منزل خود دعوت کرد که از نهادهای امنیتی با وی تماس گرفته شد که شما اجازه برگزاری چنین جلسهای را ندارید و اگر این اقدام را انجام دهید آن را تعطیل می کنیم، بنابراین فضای امنیتی موجود موجب شد که حزب تعطیل و به تبع آن دفاتر استانی آن نیز بسته شود که این اتفاق ناگواری برای حزب فراگیری بود که وابستگی به بدنه دولت نداشت و برای قدرت به وجود نیامده بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان آنکه پس از 24 خرداد، فضای سیاسی کشور رو به بهبودی است، خاطرنشان کرد: پس از 24 خرداد تقریباً در دو و سه هفته پیش قائم مقام حزب اعضای شورای مرکزی را در منزل خودشان به یک سمینار یک روزه دعوت کرده که در آن جلسه افراد مشمول در دفاتر استانی به بیان گزارش عملکرد خود در فعالیت انتخاباتی 24 خرداد پرداختند.
خباز ادامه داد: من به دلیل آنکه در آن شب در کانال سه، مناظره داشتم در آن جلسه نماندم اما نتیجه آن جلسه که تا بعداظهر نیز ادامه داشت آن شد که همگان وجود حزب فراگیری را برای کشور یک ضرورت دانستند.
عضو حزب اعتماد ملی با بیان اینکه شورای مرکزی قصد دارد جلساتی را در فصول مختلف داشته باشد، گفت: همانطور که میدانید هر حزب باید هر دو سال یکبار کنگرهای را برگزار کند که به دلیل وقوع اتفاقات اخیر شورای حزب نتوانست به این امر بپردازد بنابراین طبیعی است که حزب رونق پیدا کند.
وی با بیان اینکه اعضای حزب درصدد انتخاب اعضای شورای مرکزی جدید هستند، گفت: پس از تشکیل این جلسات، حزب میتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
خباز با بیان آنکه در نظام مردم سالاری، وجود احزاب امری ضروری است، خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته شاهد اظهاراتی از سوی افرادی چون رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد بودیم که گفته بودند با وجود حوزه علمیه نیازی به حزب نداریم در صورتی که قانون اساسی برای وجود احزاب و فعالیت گروهها و جریانهای سیاسی برنامه ویژهای را در نظر دارند و نظام مردمسالاری دینی براین اساس میتواند فضای آزاداندیشی و تأثیرگذاری خود را در کشور نشان دهد.
خباز با بیان آنکه تاکنون از سوی روحانی چراغ سبزی به اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نشان داده نشده است، گفت: نه آقای روحانی از ما درخواست کردهاند و نه ما این مطالبه را از ایشان داشتهایم بلکه اعضای حزب اکنون به مانند باغبانی هستند که درختی را کاشتهاند و اکنون این درخت با آب زلال، فضایی را پیدا کرده است تا جوانهها ایجاد شود و به درختی تنومند با ثمرات گسترده برای نظام تبدیل شود.
وی در پایان با تشکر از ذات اقدس الهی، روحانی و مردم برای وقوع حماسه 24 خرداد گفت: از خدای تبارک و تعالی متشکریم، از سوی روحانی به عنوان ابزاری شد تا شرایط آزاداندیشی فراهم شود و مردم نیز با حضور خود بار دیگر اعتماد خود را به نظام نشان دادند.