حبیبالله عسگراولادی اولین اقدام اصولگرایان پس از انتخابات 92 را بازتولید گفتمان اصولگرایی عنوان کرد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ حبیب الله عسگراولادی از کهنه کارترین سیاستمداران ایرانی است که در آستانه 82 سالگی قرار دارد. سیاستمداری از طیف راست سنتی که به اعتدال در میان همفکران خود شناخته می شود، البته روزگاری وظیفه حکمیت را در حوادث سال 88 بر عهده داشت و با نامه نگاری از میرحسین موسوی خواسته بود که صلح را بپذیرد.
متن زیر گفت و گوی خبرگزاری دانشجو با اوست.
«خبرگزاری دانشجو» - با توجه به انتخابات اخیر ریاست جمهوری، آینده سیاسی اصولگرایان را چگونه میبینید؟
عسگراولادی: اصولگرایان اکنون مشغول رایزنی در مورد آسیب شناسی عدم توفیق در انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم هستند و فکر میکنم از میان این رایزنیها تصمیمات خوبی بیرون آید؛ بنده به آینده حرکت اصولگرایی امیدوارم.
«خبرگزاری دانشجو» - نوع برخورد اصولگرایان با دولت جدید چه خواهد بود؟
عسگراولادی: اصولگرایان در نگاه به دولت آینده راهبرد حمایت صادقانه، رصد هوشمندانه و نقد منصفانه را برمیگزینند. این راهبرد در راستای گفتمان پیشرفت، خدمت و عدالت است که در واقع در مسیر تولی به ولایت رهبر معظم انقلاب می باشد.
«خبرگزاری دانشجو» - از نظر شما پیروز نهایی انتخابات ریاست جمهوری کدام جناح سیاسی بود؟
عسگراولادی: پیروز نهایی در این انتخابات، مردم و رهبر معظم انقلاب هستند؛ چرا که هدایتهای ایشان منجر به خلق حماسه سیاسی شد.
«خبرگزاری دانشجو» - با توجه به شکست اصولگرایان در انتخابات اخیر آیا اصولگرایی و راست سنتی به محاق رفته است یا خیر؟
عسگراولادی: خیر، جریان اصولگرایی یک جریان اصیل در کشور بوده و همیشه خواهد بود و انشاالله همچنان به عنوان یک ضلع از رقابتهای مردمی، باقی خواهد ماند.
«خبرگزاری دانشجو» - راهکارهای وحدت دو جناح مطرح سیاسی کشور از دیدگاه شما چیست؟
عسگراولادی: وحدت دو جناح به معنای یکی شدن، بیمعنی است، اما وحدت به معنای رعایت مصالح و منافع ملی ضروری است، به این ترتیب وحدت به معنای صیانت از اقتدار و امنیت ملی، تبعیت از حکم عقل و حکومتداری مناسب می باشد؛ خوشبختانه با اعلام نتایج انتخابات و پذیرش آن از سوی اضلاع رقابت، ما به سوی چنین وحدت پسندیدهای پیش میرویم.
«خبرگزاری دانشجو» - لزوم بازنگری در قواعد اصولگرایی را در این مقطع زمانی چه قدر ضروری میدانید؟
عسگراولادی: قواعد و اصول حرکت اصولگرایی قابل بازنگری نیست، اما روشهای رسیدن به اهداف اصولگرایی قابل نقد و بازنگری است که امیدوارم بتوانیم روشهایمان را دقیق بررسی کرده و آن را اصلاح کنیم.
«خبرگزاری دانشجو» - آیا جامعه سیاسی کشور نیازمند شرح و تدوین قوانینی در خصوص فعالیت سیاسی یا حتی مبانی اصلی اصولگرایی و اصلاح طلبی نیست؟
عسگراولادی: جامعه سیاسی کشور در فرآیند صیانت از جمهوریت و اسلامیت نظام یک مسیر طبیعی را طی میکند و اکنون به بلوغ سیاسی خود نزدیک شده است؛ این بلوغ نشان میدهد از جنگ نرم دشمن علیه ارزشهای انقلاب عبور کرده است.
«خبرگزاری دانشجو» - این تحلیل که جریان اصولگرایی در حال پوست اندازی است را چه قدر قبول دارید؟
عسگراولادی: جریان اصولگرایی یک جریان پویاست و برای اینکه به حیات خود ادامه دهد، ناگزیر به پوست اندازی و نوآوری در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و اگر این مسیر را طی نکند دچار کهولت، پیری و از کارافتادگی میشود؛ از نظر من اولین کار اصولگرایی بازتولید گفتمان اصولگرایی در شرایط جدید است.
«خبرگزاری دانشجو» - در مورد آقایان موسوی و کروبی که طی اظهارنظری شما آنها را فتنهگر ندانستهاید، فکر نمیکنید که با روی کار آمدن دولت جدید زمان رسیدگی به وضعیت این دو نامزد انتخاباتی فرا رسیده باشد و توصیه شما به دستگاه قضا در این باره چیست؟
عسگراولادی: بنده در تصمیمات دستگاه قضا دخالتی نمیکنم، اما دستگاه قضا باید به وظایف ذاتی خود در مورد رسیدگی به جرایمی که در آشوب هشت ماهه سال 88 رخ داد، عمل کند؛ جرایمی از جمله قتل نفس، غارت مغازهها، تخریب اموال عمومی، بر هم زدن نظم عمومی، عدم پذیرش رای ملت و غیره.
«خبرگزاری دانشجو» - کابینه فراجناحی از دیدگاه شما چه تعریفی دارد؟
عسگراولادی: کابینه فراجناحی یعنی رئیس جمهور قادر باشد، فارغ از گرایشهای سیاسی متعارف، براساس اصل شایستهسالاری افرادی را انتخاب کند که به فکر پیشرفت کشور، خدمت به مردم و بسط عدالت علوی در جامعه هستند.
«خبرگزاری دانشجو» - ورود واژه جدیدی همچون «اعتدال» به صحنه سیاسی کشور را چگونه ارزیابی و تحلیل میکنید؟
عسگراولادی: کمترین کاربرد و کارکرد این واژه آن است که جلوی حرکتهای افراطی و تفریطی در جامعه گرفته شود.
«خبرگزاری دانشجو» - با توجه به اتمام دوره هشت ساله ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد نقاط قوت و ضعف دولت ایشان را چه میدانید؟
عسگراولادی: بارها در این مورد صحبت کردم. آقای احمدینژاد یک رکوردی از خدمت به مردم در دوره کاری خود باقی گذاشتند که با عدد و رقم مشخص است. این رکورد در برخی موارد با دولتهای گذشته قابل مقایسه نیست. باید دید دولت آینده برای چه رکوردی برنامهریزی خواهد کرد، بنابراین باید معلوم باشد، آقای روحانی چه چیزی را تحویل میگیرد و به منتخب بعدی چه چیزی را تحویل میدهد. این امر پیچیدهای نیست و در این مورد میشود شفاف سخن گفت.
«خبرگزاری دانشجو» - پیش بینی شما از آینده سیاسی آقای احمدی نژاد و گروه منتسب به وی چیست؟
عسگراولادی: آقای احمدینژاد یک رجل سیاسی و مذهبی است که براساس رای ملت در دورههای نهم و دهم ریاست جمهوری به مملکت خدمت کرده است؛ رفتار سیاسی او در همگرایی با ملت و نخبگان و رهبری معظم انقلاب سرنوشت سیاسی او را رقم خواهد زد و من فقط میتوانم بگویم که برای او از خداوند متعال آرزوی موفقیت دارم.
«خبرگزاری دانشجو» - در یک مقطع زمانی (قبل از عید) شما شروع به نامه نگاری با اصلاح طلبان کردید و آنها نیز متقابلاً با توجه به فضای سیاسی وقت به سوالات و نامههای شما پاسخ گفتند؛ این نوع نامه نگاریها را در شرایط به وجود آمده فعلی چگونه ارزیابی کرده و چه قدر موثر میدانید؟
عسگراولادی: باب گفتوگو از نظر اصولگرایان هیچ گاه بسته نیست. بنده تلاشهایی را کردهام، اما ظاهراً دوستانی که مخاطب بنده بودند این در را بستهاند و به آخرین نامههای بنده دیگر پاسخی ندادند. این نوع نامهنگاریها از نظر من هم برای نقد دیدگاههایم موثر و مناسب است و هم برای مردم که بدانند موضوع اختلاف دیدگاهها چیست تا بتوانند درست داوری و قضاوت کنند؛ دوستان فعلاً هر دو این باب را بستهاند و به گفتوگوها ادامه ندادند.