به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، فرامرز شعاع حسینی که تحقیق و تدوین خاطرات و یادداشتها شهید آیتالله دکتر سید محمد حسینی بهشتی را از سال 1383 برعهده داشته است، در نگارش «بهشتی از زبان بهشتی»، تالیفات و آثار به جا مانده از این شهید و کتابها و نشریاتی را که درباره این شخصیت انقلابی و سیاسی تاریخ معاصر نگاشته شده بود مورد مطالعه و پژوهش قرار داده است.
مراجعه به کتابخانه و بازخوانی روزنامههای سالهای 1357 تا 1361 برای مطالعه تمامی سخنرانیهای شهید بهشتی هم از دیگر اقدامات پژوهشی وی در این عرصه بودهاند.
نخستین جلد «بهشتی از زبان بهشتی» که زندگینامه این مجتهد را از دوران کودکی تا تبعید امام خمینی در نوفل لوشاتو را در بر دارد، در شش فصل «فصل آشنایی»، «از درس حاجآقا روحالله تا قیام پانزده خرداد 1342»، «آلمان مسجد هامبورگ»، «فعالیتهای سیاسی و اجتماعی 1321- 1357»، «تبعید امام تا دیدار در نوفللوشاتو» و «بازگشت به ایران؛ زندان اوین1349 تا 1357» گردآمده است.
دومین جلد این مجموعه در قالب دو فصل «انقلاب اسلامی؛ مسوولیت بزرگ» و «حزب جمهوری اسلامی؛ تشکلهای سیاسی تثبیت نظام» فراهم آمده است. این جلد به سابقه فعالیتهای دکتر بهشتی در اوجگیری و بهثمر رسیدن انقلاب اسلامی میپردازد و در ضمن آن، به نظرات وی درباره پیشامدهای پیش و پس از وقوع انقلاب اسلامی اشاره شده است.
موضوعاتی مانند «پیدایش شورای انقلاب و روحانیت مبارز»، «خط مشی سیاسی آقای بازرگان»، «ارائه گزارش بازدید از مناطق جنگی به محضر امام»، «فواید کوتاهمدت و بلندمدت اشغال لانه جاسوسی» و «چرا من آقای رجایی را برای نخستوزیری مناسب دیدم» در دومین جلد کتاب مورد بررسی قرار گرفته اند.
جلد سوم «بهشتی از زبان بهشتی» با این جمله از شهید که «انقلاب خیلی حساس است؛ این چیزی را که به شما گفتم قرص نگهدارید.» آغاز میشود و دو فصل پایانی دهم و یازدهم این مجموعه را در بر دارد.
فصل دهم این مجلد به ویژگیهای نظام سیاسی در جمهوری اسلامی ایران پرداخته است و نویسنده از زبان بهشتی به موضوعهایی مانند «در انقلاب اسلامی صاحبان اصلی حکومت مردم هستند»، «راههای نظارت بر مردم، نقش شوراها در نظام جمهوری اسلامی ایران»، «انتخابشوندگان باید دارای اعتقاد و ساخت قوی مکتبی باشند» و «طرحهای اقتصادی پیشبینی شده در قانون اساسی» میپردازد.
شعاع حسینی میکوشد در فصل پایانی با عنوان «پاسخی به سکوت» به اتهامها، شایعهها و انتقادهایی که به عملکرد و شخصیت دکتر بهشتی وارد شده بود، از زبان خود او پاسخ گوید.
نگارنده از 91 عنوان کتاب و 13 عنوان نشریه برای تالیف این سهجلد بهره برده و بیش از نیمی از جلد سوم «بهشتی از زبان بهشتی» را به ارایه اسناد، ضمائم و تصاویری درباره فعالیتهای سیاسی و انقلابی شهید بهشتی اختصاص داده است.
مجموعه سه جلدی «بهشتی از زبان بهشتی» در جلدهای نخست با 479، دوم با 563 و سوم با 504 صفحه، در قطع رقعی از سوی انتشارات شرکت تعاونی کارآفرینان فرهنگ و هنر به بهای 480 هزار ریال منتشر شده است.