کد خبر:۱۲۴۴۱۷۰

نظرات مراجع تقلید درباره فطریه مهمان شب عید فطر

اگر شخصی چند روز پیش از عید فطر وارد خانه میزبان شود و تا عید فطر مهمان او باشد، در نظر تمام علما نان‌خور میزبان است و بنابراین میزبان باید فطریه چنین مهمانی را پرداخت کند؛ اما درباره مهمان تنها شب عید فطر نظرات گوناگون است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نظرات مراجع تقلید درباره فطریه مهمان شب عید فطر به این شرح است: 

امام خمینی (ره): فطریه مهمانی که قبل از غروب شب عید فطر با رضایت میزبان وارد شده و نان‌خور حساب شود، بر میزبان واجب است.

آیت‌الله خامنه‌ای: با یک شب مهمان شدن، نان‌خور حساب نمی‌شود (بنابراین کسی که تنها در شب عید فطر مهمان دیگری شده، خودش باید فطریه‌اش را بپردازد).

بر اساس فتوای امام خامنه‌ای در وجوب فطریه میهمانی که پیش از غروب آفتاب بر میزبان وارد می‌شود، شرط است که جزء افراد نان‌خور و تحت عنوان عائله میزبان محسوب شود، مانند خدمتکار یا بعض افراد فامیل که هر از چند گاه چند روزی در منزل شخص به‌سر می‌برند.

آیت‌الله بهجت (ره): اگر مهمان قبل از برآمدن هلال ماه شوال برای خوردن غذا آمده باشد ـ ولو بعداً نتواند غذا صرف کند ـ فطریه‌اش بر میزبان واجب است.

آیت‌الله مکارم شیرازی: اگر میهمان فقط برای شب عید دعوت شده، فطریه‌اش بر میزبان واجب نیست.

آیت‌الله صافی گلپایگانی (ره): اگر مهمان قبل از غروب شب عید فطر وارد شود و بگویند امشب نان او را داده ـ هرچند نان‌خور حساب نشود ـ [بر میزبان]واجب است.

آیت‌الله سبحانی: فطریه مهمانی که قبل از غروب شب عید فطر با رضایت صاحب‌خانه وارد شده و عرفاً نان‌خور میزبان حساب می‌شود، بر میزبان واجب است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار