
برخورد با تحصن کنندگان برای حجاب پایان ماجرا یا آغاز تنش؟ / تشدید چند قطبیها و چند سوال!
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، بازداشت شب گذشته تحصن و تجمع کنندگان با مطالبه مشخص رعایت و اجرای قانون حجاب و عفاف و اجرایی شدن لایحه آن سرآغازی شد برای به چالش کشیده شدن بسیاری از مواضع، اعمال و گفتوگوهایی که به نظر حالا حالاها هم ادامه خواهد داشت که از نظر مواففقان برخورد به شکل شب گذشته آن قرار بود با این برخورد به پایان برسد.
در غیر قانونی بودن این تجمع و لزوم گفتوگو و حل و فصل آن شکی نیست. اما تصاویری که از پس این نوع برخورد با آن در حال انتشار است و واکنشها نگران کننده است.
باید به این فکر کنیم که آیا کشور و جامعه ظرفیت چند قطبیهای جدید در مسائلی مثل حجاب که همین الان هم خیلی اوضاع تصمیمگیریها در مورد آن خوب نیست را دارد یا خیر؟ و دامن زدن به آن به چه قیمتی تمام خواهد شد؟
باید به این بیاندیشیم که همین الان کلی دو قطبی جدید در جبههای رقم خورده که باید از هویت حجاب و عفاف دفاع کنند و حالا ممکن است دیگر هیچ انگیزهای برای این امر نداشته باشند.
رهبر انقلاب همواره بر اینکه نباید چهرهای تندرو و بی فکر از بچه حزب اللهیها نشان داد تاکید داشته و از سوی دیگر ما را به کنشگری ایجابی و مطالبهای در حوزه حجاب و عفاف دعوت کرده و نوع برخوردی که دیشب در مواجهه با تحصن کنندگان شد و بازتاب داده شد کاملا معکوس این موضوعات را القا میکند.
ماجرا آنجایی جالبتر میشود که این بازنمایی اذهان را به سمت و سوهای متفاوتی هم میکشد مثلا از زن برهنه روی کاپوت ماشین پلیس تا تصاویری که از یک زن محجبه مورد آزار توسط ضابطین قانون منتشر میشود.
بازنمایی و انتشار گسترده تصویر سرکوب نامحترمانه زن محجبه آنقدر برای امروز سم است که دامن زنندگان به آن میتوانند در سرکوب حجاب و آنچه نقشه دشمنان در برهنگی جامعه ایران و گرفتن هویت اسلامی از آنان باشد را شریک کند.
از سوی دیگر در حالی که اکثر دستگاههای مکلف در حوزه حجاب تقریبا از عمل به وظایف ذاتی خود در این حوزه شانه خالی میکنند سرکوب این تعداد از کنشگر این حوزه آن هم به این شکل و با این موج رسانهای میتواند بعدا راههای موجود برای دفاع و تبیین حجاب و عفاف را مسدود کند.
سوال اصلی این است که حالا چه میشود؟ آیا برخورد و دستگیر کردن این افراد تاثیری بر علامت سوالهای مردم از قانون عفاف و حجاب دارد؟ آیا غائله شب گذشته در ترجمان اذهان عمومی به چیزی جز بحرانسازی قلمداد میشود؟
موضوع آنجا مخربتر میشود که استانداردی دوگانه رخنمایی میکند و آنهم مماشات با اشاعه دهندگان بی حجابی و برخی عوامل فعال ۱۴۰۱ است. آیا در آنجا هم عملکردی رعد آسا وجود داشت؟ یا بعد از مدتی مخربین حتی به سطح دانشگاهها و پستهای بعضا دولتی بازگشتند؟
تیغ تیز آقایان آیا فقط متوجه مطالبه گران حجاب است یا این تیغ بی حجابها را هم گزند میزند؟ آیا پس از برخورد شب گذشته مشکلات و ابهامات وضعیت حجاب حل شد و باید به فوج دستگاههای متولی حجاب تبریک گفت؟
«دشمن شاد کن» بودن را میتوان عبرت در نظر گرفت. حداقل کاری که میشد انجام داد، پیوستی دقیق و رسانهای بود یا شاید فکر به امنیت روانی جامعه. در زمانهای که دشمن برنامه ترکیبی برای ناامید ساختن مردم و علی الخصوص هسته سخت دلبستگان به نظام اسلامی دارد، تک تک تصمیمات متولیان امر میتواند بر امنیت روانی جامعه تاثیر گذار باشد و گاه چقدر این مقوله توسط آقایان متولی و مسئول کم اهمیت شمرده میشود.
جنگ ترکیبی به مراحل پیشرفته و حساس رسیده است و باید آگاه بود که صرافت عمل و تیغ تیزمان را متوجه کدام طرف میکنیم.