به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مرتضی سرهنگی در نشست خبری تشریح دستاوردهای سفر هنرمندان به هیروشیما که صبح امروز در موزه صلح تهران برگزار شد، گفت: ما درباره جنگ دچار ظاهرگرایی شده ایم؛ به گونه ای که تصور می کنیم بعد از امضای قطعنامه دیگر جنگ تمام شده، در حالی که با این کار تنها ظاهر جنگ به پایان رسیده و باطن آن با به جا ماندن جانبازان هنوز ادامه دارد.
وی با اشاره به سفر به هیروشیما افزود: سفر به کشور ژاپن یکی از بهترین سفرهای من بود؛ به نظرم بهتر است موزه صلح تهران برای هفتادمین سالگرد بمباران هیروشیما برنامه هایی را در نظر گرفته و اجرایی کند.
این نویسنده کشورمان با اشاره به دلیل بقای کشور اظهار داشت: صلح خواهی یکی از دلایل بقای ملت و کشور ما بوده است؛ ایران همیشه نقش مدافع را در جنگ ها داشته که این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه هدایت الله بهبودی، از نویسندگان کشورمان گفت: در سفر به ژاپن توانستم شاهد برگزاری مراسمی باشم که صدای آن در تمام جهان طنین انداز شده است.
وی با اشاره به دوران دفاع مقدس افزود: جنگ ما با جنگی که کشور ژاپن درگیر آن بود، تفاوت دارد؛ با این حال هر دو کشور در حفظ و نگهداری آثار باقی مانده از آن دوران مشترکاتی دارند.
این نویسنده کشورمان با اشاره به سفر خود به هیروشیما اظهار داشت: در واقع این سفر جنبه فرهنگی داشت؛ در آن سفر متوجه شدم که کشور ژاپن خیلی کمتر از ما در زمینه معرفی جنگ خود به جهانیان تلاش کرده، ولی تمام دنیا از مسئله هیروشیما آگاهی دارند، در حالی که ما نتوانستیم مظلومیت رزمندگان خود را به درستی به جهانیان معرفی کنیم.
در ادامه مراسم مصطفی رزاق کریمی، کارگردان مستند «خاطراتی برای تمام فصول» گفت: موزه صلح تهران مکانی مقدس است؛ با این حال هنوز مردم عامه آن را نمی شناسند و این مسئله جای تاسف دارد.
وی ادامه داد: مستند «خاطراتی برای تمام فصول» مستند شخصی نیست؛ برای من باعث شرمندگی است که سینما درباره جانبازان شیمیایی کار چندانی نکرده و تعداد فیلم های ساخته شده در این حوزه انگشت شمار است؛ علاوه بر آن همان تعداد فیلمی که در این زمینه وجود دارد را هم نتواستیم به درستی به جهان معرفی کنیم.
کارگردان مستند «خاطراتی برای تمام فصول» افزود: یک فیلمساز اتریشی درباره جنگ ایران و عراق گفته بود که این جنگ، یک زمین لرزه است و باید برای آن فیلم ساخته شود.
رزاق کریمی اضافه کرد: هیچ مسئولی حاضر نیست از ساخت فیلم سینمایی در حوزه جانبازان شیمیایی حمایت کند؛ مسئولان فرهنگی ما می گویند، اولویت کاری شان ساختار فیلم در این حوزه ها نیست که این مسئله جای تاسف دارد؛ در واقع سینمای جنگ بعد از شهید آوینی سیر نزولی پیدا کرده و این حوزه در سینمای کشور گمشده است.
در ادامه معصومی، عضو هیئت اعزامی به هیروشیما گفت: در کشور ما به مراسم هایی که به مناسبت هفته دفاع مقدس و جانباز و یا به مناسبت های دیگر برگزار می شود با دید سیاسی و احساسی نگاه می شود و این مسئله عمده مشکل ما در حوزه فرهنگ است.
وی گفت: اگر بتوانیم عمق فاجعه هشت سال دفاع مقدس را برای نسل جدید بازگو کنیم، تاثیر بسیار زیادی بر روی آنها خواهد داشت؛ در واقع ما باید بتوانیم در یک روز و یک ساعت مشخص سالگرد دفاع مقدس را پاس بداریم.