کد خبر:۲۵۸۵۰۶
دیدار صمیمی اهالی فرهنگ و هنر با وزیر ارشاد-7

جنتی: تهاجم فرهنگی توهم توطئه نیست / از هنر اصیل و معنویت‌گرا دفاع می‌کنم

وزیر ارشاد در مراسم معارفه خود گفت: تهاجم فرهنگی، توهم توطئه نیست در حالی که کشورهای اروپایی می‌کوشند تا در برابر تهاجم فرهنگی آمریکا مقاومت کنند ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی، وزیر ارشاد دولت یازدهم در مراسم معارفه که امشب در تالار وحدت برگزار شد، گفت:  خدای بزرگ را سپاس می‌گویم که بار دیگر زیر این سقف گرد آمدیم و خرسندم که نگاهتان پر از امید است. امروز ما و شما در تالار وحدت گرد آمدیم و ترانه وحدت سر دادیم و وحدت و همدلی همه اصحاب فرهنگی و هنر را رقم بزنیم.


وی ضمن تشکر از فعالیت مدیران فرهنگی به خصوص حسینی وزیر سابق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور هنرمندان در این برنامه تشکر کرد و گفت: همانگونه که یادآور شدم وضعیت فرهنگ و هنر همچنان نامطلوب است. تهاجم فرهنگی، توهم توطئه نیست در حالی که کشورهای اروپایی می‌کوشند تا در برابر جریان تهاجم فرهنگی آمریکا مقاومت کنند دیگر وضع کشورهای مسلمان روشن است.


وزیر فرهنگ و ارشاد  اسلامی با تاکید بر اینکه ساماندهی به وضع فرهنگی تنها با رجوع به ریشه‌ها که همان اسلام ناب محمدی ممکن است خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های فرهنگ سیاسی شدن آن است. سیاست‌زدگی در عرصه فرهنگ و هنر انتظارات غیرواقعی ایجاد می‌کند. باید انتظاراتمان را از اهالی فرهنگ معقول کنیم. نباید ناکامی‌ها را تنها به گردن آنها بیندازیم.


جنتی افزود: سیاست‌زدگی در مدیریت فرهنگی محافظه‌کاری ریاکارانه را حاکم می‌کند که تحرک را از مدیران می‌گیرد و باعث می‌شود مدیران به جای پرداختن به مسائل اساسی انرژی خود را هدر دهند. همچنین نگاه هنرمندان ایرانی نباید به کپرنشین‌های دیرین و بازارهای شارجه باشد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  گفت: مشارکت بخش خصوصی در عرصه‌های گوناگون فرهنگی غیرقابل اجتناب است. در این دوره سعی می‌شود فرهنگ خرید و فروش آثار هنری رواج یابد ما از هنر اصیل و معنویت‌گرا دفاع خواهیم کرد.


جنتی خطاب به هنرمندان گفت: به شما اعتماد می‌کنم و یقین دارم از میوه‌های این اعتماد نظام جمهوری اسلامی ایران بهره‌مند می‌شود. شما با اعتماد مسئولان فرهنگی بهترین پاسدار ارزش‌های ایرانی می‌باشید.


وی افزود: دیوارهای ادارات و خانه‌های ایرانی تشنه هنر و فرهنگ ایرانی و اسلامی است تلاش می‌کنم با کمک شما و بهره‌گیری از تجربه‌های جهانی بازار فرهنگی را پررونق سازم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی خاطرنشان کرد: در برنامه سازمانهای مختلف برنامه‌های فرهنگی را می‌گنجانم.


جنتی در ادامه گفت: یکی از آفت‌های فرهنگ به مدیران این بخش برمی‌گردد. مدیرانی که نگاهشان محدود و تنگ است. منظورم از تنگ‌نظران آن دسته از مدیران هستند که فرهنگ را تنها برای لقمه‌ای نان می‌خواهند خود را مصون از اشتباه‌ها نمی‌دانند ولی می‌خواهم مدیریت را به اهلش بسپارم. در مدیریت از عناصری شایسته و دارای مقبولیت استفاده می‌کنم مدیرانی کارآزموده که به فرهنگ عشق می‌ورزند.


وی با تاکید بر اینکه در دهه 40 انقلاب دیگر جایی برای آزمون خطا نیست گفت: من به ثبات مدیریت ایمان دارم مدیریت فرهنگی در زمره کارهای پرخطر است. همه نگاه‌ها به مدیر فرهنگی است. از همه می‌خواهم که به دغدغه مدیران توجه کنند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پختگی و اعتدال پیام مردم ایران در حماسه 24 خرداد بود. بنده به عنوان خدمتگذار فرهنگ و هنر پیمان بستم که جز به سربلندی ایران نیندیشم. تلاش می‌کنم خدمتگذار ایران باشم. شما با هر دیدگاهی احترام و منزل بهره‌مندید.


جنتی افزود: صندلی وزارت فرهنگ جایگاه پدری است خانه پدری هر اندازه که فرسوده باشد برای همه جا دارد یکی از چالش‌های فرهنگ تمرکزگرایی در فرهنگ است. بردن برنامه‌های فاخر هنری به دورترین نقاط کشور و رعایت جایگاه بزرگان و پیشکسوتان از برنامه‌های من است.


وی ضمن تاکید بر اینکه عدالت فرهنگی یکی از برنامه‌های دولت است، خاطرنشان کرد: تولید آثار فاخر می‌تواند حربه‌ای باشد در بستن راه تولید آثار هنری. در طول تاریخ پرافتخار ایران شاعران شعرهای زیادی گفته‌اند اما تنها برخی از آنها برجای مانده است. شعر سعدی و مولانا عصاره احساس همه شاعران آن دوران است اگر راه را بر آن هزاران شاعری که در این عرصه خدمت کردند ببندیم دیگر آثار برجسته به وجود نمی‌آید. آثار ناب در طول زمان تولید می‌شود. اگر کار را برای تولید آثار درجه 2 و سه ببندیم آثار فاخر تولید نمی‌شود اما این حق دولت است که برنامه‌ریزی کند و بر پایه‌ای استوار پیش رود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سخت‌خواندن روزگار سینمای ایران گفت: سینمای ایران سال‌ها در اوج بود. فیلم‌های ایرانی شهر به شهر می‌گشت فیلم‌های ایرانی پیام انقلاب را صادر می‌کردند. سینمای ایران ریشه در فرهنگ ایرانی دارد. در سخت‌ترین شرایط سیاسی سینماگران ایرانی پنجره‌ای برای معرفی فرهنگ ایران در عرصه جهانی گشودند.


جنتی افزود: من به سینما اعتماد دارم سازمان سینمایی با نگاهی برابر می‌کوشد همه اعضای این خانواده را دور هم جمع کند بعضی از مشکلات اهالی سینما قابل حل است و برخی ریشه در مدیریت یکسویه دارد. زنان سینما گر ایرانی با حضور در جشنواره‌های جهانی صحنه‌های پرشوری از نشاط و پویایی در نسل جوان را به نمایش گذاشتند. بزرگان سینما  با حضور در جشنواره‌ها نشان دادند که سینما ریشه در دیروز و شاخه در فردا دارد و تجمع سنت و مدرنیته است.


وی گفت: باید سعی کنیم زیباترین تصویر را از خودمان نمایش دهیم. رئیس جمهور می‌خواهد اجماعی که بر علیه ایران شکل گرفته را بشکند هنرمندان می‌توانند در این راه او را همراهی کنند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه چالش‌های نشر بر او پوشیده نیست گفت: ممیزی براساس معیارهای شخصی و بی‌اعتمادی دست هنرمندان را کرخ می‌کند ممیزی عاقلانه حق دولت است سعی می‌کنم با همکاری عاقلان راه حلی برای برون‌رفت از مشکلات نشر بیابم. از شما می‌خواهم منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح دهیم. وابستگی‌های قبیله‌ای را کنار بگذاریم و روحیه نقد را جایگزین کنیم. راستگویی و اعتماد را سرلوحه کارخود قرار دهیم.


علی جنتی در پایان گفت: باید بکوشیم به سرعت بذر محبت و دوستی را بکاریم مردم مسلمان ایران از هنرمندان می‌خواهند ارزش‌های اصیل را پاس بداریم. یادمان نرود آرامش امروز را مدیون شهدا و جانبازان هستیم. به همکارن توصیه کردم در هر حوزه اتاق فکر تشکیل دهند و در این کار از هنرمندان استفاده کنند. از صاحبان فکر و هنرمندان نیز می‌خواهم که مدیران را نیز همراهی کنند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار