به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، «ماسا هیکوکومورا» فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن امروز یکشنبه با حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران دیدار و پیام کتبی نخست وزیر کشور متبوعش را تقدیم وی کرد.
روحانی در این دیدار با ابراز خرسندی از پیام محبتآمیز نخست وزیر ژاپن گفت: جمهوری اسلامی ایران از اراده و تصمیم دولت ژاپن برای توسعه روابط دوجانبه کاملاً استقبال میکند.
وی افزود: دولت جدید ایران مصمم به توسعه روابط با همه کشورهای دوست است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مسایل بینالمللی از جمله موضوع هستهای ایران باید در چارچوب مقررات بینالمللی حل و فصل شود، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران کاملاً به مقررات بینالمللی از جمله معاهده «انپیتی» متعهد است و همه فعالیتهای هستهای ایران نیز تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد.
روحانی با اشاره به اینکه فعالیت هستهای ایران صلحآمیز بوده و صلحآمیز باقی خواهد ماند، گفت: ایران و ژاپن دو کشوری هستند که از سلاح کشتار جمعی رنج و آزار فراوانی دیدهاند.
وی با بیان اینکه ملتهای ایران و ژاپن قربانی سلاحهای شیمیایی و هستهای هستند، اظهار داشت: ایران و ژاپن میتوانند پرچمدار مقابله با سلاحهای کشتار جمعی در جهان باشند.
رئیسجمهور روابط ایران با ژاپن را به عنوان یک کشور مهم آسیایی و دوست، مهم ارزیابی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران مطمئن است که ژاپن به عنوان یک کشور بزرگ صنعتی و قدرتمند در آسیا نخواهد گذاشت که کشورهای ثالث در روابط تهران – توکیو خدشهای وارد کنند.
روحانی تصریح کرد: در این شرایط خاص گسترش روابط دوستانه ژاپن و ایران در تاریخ روابط دو کشور ثبت خواهد شد.
وی با استقبال از سرمایهگذاری ژاپن در صنایع ایران بویژه در نفت و گاز با توجه به اهمیت نگاه بلندمدت در امنیت انرژی اظهار امیدواری کرد که سفر فرستاده نخست وزیر ژاپن به تهران آغاز تحرک سازنده در روابط دو کشور بویژه در زمینه اقتصادی باشد.
فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و تبریک انتخاب حسن روحانی به عنوان رییسجمهوری اسلامی ایران اظهار امیدواری کرد که در دوران دولت تدبیر و امید در ایران شاهد رشد و توسعه هر چه بیشتر روابط همکاریهای فی ما بین دو کشور باشیم.
ماسا هیکوکومورا گفت: دولت ژاپن علاقهمند است که روابط دیرینه ایران و ژاپن بیش از پیش توسعه یابد.
در این دیدار در خصوص تحولات بینالمللی نیز گفتوگو و تبادل نظر شد و رییس جمهور تاکید کرد: در مسایل منطقهای، ملاک باید مقررات بین المللی باشد و هرگونه دخالت خارجی به ویژه اقدام نظامی برخلاف مقررات بین المللی، منطقه را به سمت بیثباتی سوق میدهد. از این رو لازم است اقدامات یکجانبه نظامی محکوم شده و مورد ملامت قرار گیرد.