به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، این وزارتخانه با احداث کانال های آبیاری و پوشش انهار، شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی، انتقال آب با لوله و تجهیز و نوسازی اراضی در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان توانست به خوبی میزان تعهدات بخش کشاورزی در سال اول برنامه را به میزان حداقل 90 میلیون متر مکعب محقق کند.
همچنین استقرار نظام مدیریت جامع منابع آب از نکات حائز اهمیت دیگر در تحقق اهداف مورد نظر و تامین آب دریاچه ارومیه از سوی وزارت جهاد کشاورزی است. چرا که انتظار می رود با تحویل حجمی آب، نصب ابزارهای اندازه گیری مناسب، کنتورهای هوشمند با توسعه روشهای نوین آبیاری منجر به حسابداری دقیق منابع آب حوضه شده و از این طریق می توان صرفه جویی های حاصل از افزایش راندمان را به سوی دریاچه ارومیه هدایت کرد.
همچنین در مطالعات انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه باید گزینه های مختلف از جمله انتقال آب به دریاچه با حداکثر راندمان و جلوگیری از هدررفت آب و برداشت در طول مسیر با توجه به ملاحظات اقتصادی بطور دقیق و کامل مد نظر قرار گیرد و پس از تهیه مطالعات مذکور و با بررسی آن می توان قضاوت کرد که سرنوشت آب ارس چه خواهد شد.
با توجه به الزام ایجاد امنیت غذایی از سوی دیگر باید حفظ سرمایه گذاری های انجام شده در بخش های احداث باغات، مسائل اجتماعی، معیشتی و اشتغال نیز مورد توجه قرار گیرد.
بخش عمده ای از جامعه در حوزه دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی فعالیت دارد که این بخش از پیچیدگی و حساسیت خاصی برخوردار است و نمی توان در کوتاه مدت و بدون جبران خسارت وارده آن را احیاء کرد.
از سویی دیگر توجه به روشهای نوین آبیاری، مکانیزاسیون، جایگزینی کشت های گلخانه ای و افزایش بهره وری از اقدامات اساسی در بهینه سازی مصرف بخش حیاتی کشاورزی است که امید است با جلسه اخیر دولت تدبیر و امید درخصوص دریاچه ارومیه و فراهم سازی زمینه اجرای برنامه هایی جدید به موازات آن استقرار نظام جامع مدیریت منابع آب در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه شاهد احیای مجدد دریاچه و تامین آب مورد نیاز آن باشیم.