گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - داود گودرزی؛ با وجود گذشت بیش از 10 روز از سفر رئیس جمهور به نیویورک و اتفاقات رخ داده در این سفر، همچنان این موضوع و مباحث پیرامونی آن نقل مجالس و محافل رسانه ای، دانشجویی، سیاسی و مردمی است؛ در این مدت فرصت بسیار خوبی برای ارائه منطق نظام اسلامی در خصوص مذاکره بوجود آمده که باید آن را غنیمت شمرد و در زمینه روشنگری و تبیین مسئله نهایت بهره برداری را کرد. در این خصوص می شود به صورت اجمال به موارد زیر اشاره کرد:
1- آیا سیاست نظام در خصوص مذاکره با آمریکا در این دولت با دولت قبلی متفاوت است؟ با مرور همه فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص مذاکره، خصوصاً فرمایشات ایشان در اواخر سال 91 و فروردین 92 به خوبی مشخص خواهد شد که معظم له هیچ گاه نفرمودند که تحت هیچ شرایطی با آمریکا مذاکره نمی کنیم، بلکه ایشان یک معیاری را ارائه فرمودند مبنی بر اینکه آمریکا چون صداقت و منطق ندارد و از موضع بالا به پایین پای میز مذاکره می آید، نمی شود با یک چنین دولتی مذاکره کرد. اگر این بیانات را در کنار بیانات ایشان در دولت جدید قرار دهیم نه تنها به تناقض نمی رسیم، بلکه متوجه می شویم که کاملاً مکمل و در راستای همان منطق قبلی است.
آنجایی که می فرمایند تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی کشور، ساخت درونی قدرت است، یعنی اینکه مذاکره به عنوان یک راه حل وجود دارد، ولی با دولت زورگو و بی منطق آمریکا نمی شود به نتیجه ای رسید، پس باید راه حل مشکلات را در درون جستجو کنیم. یا آنجایی که می فرمایند در عرصه دیپلماسی نرمش قهرمانانه داشته باشیم، یعنی اینکه اگر کسانی بطور کامل بی منطقی و بی صداقتی آمریکا برایشان اثبات نشده و خودشان می خواهند یک بار دیگر آمریکا را تست نمایند حواسشان باشد که با چه حریف فریبکار و دروغگویی مواجه هستند و عمق دشمنی و کینه او را از یاد نبرند.
بنابراین منطق ارائه شده توسط مقام معظم رهبری همان منطق حضرت امام (ره) و 34 ساله انقلاب اسلامی است که: «ما وقتی مذاکره می کنیم که طرفین اولاً از موضع برابر و ثانیاً متعهد به توافقات باشند و در لحظه نتیجه گیری بازی را به هم نزنند.» در واقع معظم له این فرصت را به دولت دادند که با واقعیات از نزدیک آشنا شود و همچنین حجت را بر همه از جمله ملت شریف ایران تمام کرده باشند که جمهوری اسلامی ایران اهل گفتگو و مذاکره منطقی است مگر اینکه طرف مقابل بی منطق باشد.
2- آمریکا خصوصاً اوباما به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده در حال گذراندن سخت ترین شرایط تاریخ خود است. از طرفی با وضعیت کنونی اقتصاد آمریکا و اروپا که در حال ورشکستگی هستند، قادر به ادامه تحریم های به زعم خودشان فلج کننده نیستند و از طرفی غیر از اعمال این تحریم ها کار دیگری برای فشار جدی بر ایران نمی توانند انجام دهند و از طرفی نیز بعد از مدتها در بوق و کرنا کردن آمادگی برای مذاکره با ایران، اکنون که با نگاه مثبت دولت ایران برای مذاکره مواجه شده اند، خود را در وضعیت باخت- باخت می بینند؛ چرا که اگر در مذاکره صداقت داشته باشند مجبورند پای میز مذاکره امتیاز بدهند یعنی تحریم ها را بردارند که این کار برخلاف راهبرد اصلی آنها برای براندازی نظام جمهوری اسلامی است و اگر صداقت نداشته باشند اولاً منطق رهبری ایران بیشتر از گذشته برای جهانیان ثابت می شود، ثانیاً ایران به روند غنی سازی و روند قدرت یابی خود ادامه داده و وقتی مسئولان دولت از تعامل با طرف خارجی ناامید شوند، به تقویت ساخت درونی روآورده و در یک فاصله زمانی کوتاه تحریم ها نیز برای ایران به فرصت تبدیل شده و اثر خود را از دست می دهد و این شرایط یعنی بازی برد- برد برای ایران که صهیونیست ها را به وحشت و دست و پا زدن انداخته است.
3- در وضعیت کنونی تنها نقطه ای که به نظر می رسد دشمن در یک لایه پنهان به آن دلخوش کرده، این است که مردم ایران تحت فشارهای اقتصادی به مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم ها نگاه مثبت پیدا کنند و دشمنی های 60 ساله آمریکا را به فراموشی بسپارند. در صورتی که ملت ایران به خوبی بین تنفر، بغض و کینه داشتن از آمریکا و مذاکره دولتمردان در مسئله هسته ای با دشمن تفکیک قائل شده و روح آمریکاستیزی، سلطه ستیزی و استکبارستیزی را همچنان در درون خود زنده نگه می دارد؛ همچنان که ما انگلیس را روباه پیر استعمار و دولت خبیث می دانیم، ولی در عرصه دیپلماسی با این کشور در جهت منافع ملی خودمان مذاکرات و ارتباطاتی داشته ایم.
در تاریخ صدر اسلام نیز مواردی را مشاهده می کنیم که پیامبر(ص) و ائمه بزرگوار ما در حین یا قبل از جنگ با دشمن درخصوص موضوعاتی، مذاکراتی با رویکرد نرمش قهرمانانه داشته اند و مردم بصیر ایران نیز به خوبی تاکتیک مذاکره و نرمش قهرمانانه را در مواجهه با شیطان بزرگ تشخیص داده و دشمن شناسی خود را در مراسم 13 آبان امسال به خوبی نشان خواهند داد و به جهانیان یک بار دیگر ثابت خواهند کرد که جایگاه کنونی ایران اسلامی در معادلات بین المللی و منطقه ای مرهون گفتمان مقاومت است و پیشرفت همه جانبه جز با استقامت در برابر دشمن بدست نخواهد آمد.