به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دوازدهمین قسمت برنامه «کارنامه» پنجشنبه،14 آذر از شبکه 4 سیما به روی آنتن رفت.
حجت الاسلام احمد سجادی، مدیر اجرایی مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان در این برنامه با بیان اینکه یکی از برکات حضور آیت الله مظاهری در اصفهان راه اندازی مرکز رایانه ای حوزه علمیه اصفهان بوده است، گفت: این مرکز تا کنون تحقیقات 30 کتاب را انجام داده و آنها را به چاپ رسانده است؛ علاوه بر این نرم افزارهای مختلفی توسط این مرکز تولید شده است.
وی با اشاره به کتاب تصویری «رستاخیز یوم الحق» افزود: نزدیک به 20 سال به فکر چاپ چنین کتابی بوده ایم؛ در واقع می خواستیم آیات قرآن را در قالب تصویر به مخاطبان ارائه دهیم. بعد از تحقیقات 11 دسته از آیات قرآن را جدا کردیم که قابلیت مصور کردن را داشته اند. اولین دسته از آیات را در سال 1377 توسط مرکز رایانه ای حوزه علمیه اصفهان در قالب نرم افزار و به 2 صورت تصویر ثابت و متحرک تولید کردیم.
مدیر اجرایی مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان با اشاره به نرم افزار امثال افزود: در این نرم افزار 54 مثالی را که در قرآن وجود دارد به صورت تابلو فرش به تصویر کشیده است؛ ما در این نرم افزار پیرامون قیامت و معاد تصویرسازی کردیم و 114ر تابلوی نقاشی در این حوزه کشیده شده است.
سجادی با بیان اینکه یک سوم آیات قرآن مربوط به معاد است، اظهار داشت: ما برای هر تابلو یک آیه و چند حدیث را انتخاب کرده ایم؛ البته در برخی از تابلوها هم 3 آیه ای که مضمون آنها شبیه به هم بوده است، را انتخاب کرده ایم. در واقع تا به حال چنین تصویرسازی ای سابقه نداشته است، حتی در دین مسیحیت نیز تمام کتب مقدس شان را نیز به تصویر نکشیده است.
وی افزود: در این تابلو فرش ها به موضوع حیات، مرگ، چگونگی مردن، عالم مرگ افراد خوب و بد، زنده شدن افراد پس از مرگ و در پایان نیز به بهشت به تصویر کشیده شده است؛ در واقع تصویر یک زبان گویا است به همین دلیل ما آیات را با زبان تصویر ارائه کردیم.
مدیر اجرایی مرکز تحقیقات رایانه ای حوزه علمیه اصفهان در همین زمینه اضافه کرد: طبیعتا دانش آموزی که در دوره راهنمایی است و یا دانشجویان کشورمان هر کدام با دیدن این تصاویر ذهنیتی خاص از آیات قرآن پیدا می کنند؛ البته همه از این طریق با قیامت و معاد آشنا می شوند.
سجادی با بیان اینکه در طول یک سال کتاب «رستاخیز یوم الحق» در طول یک سال به چاپ 13 رسیده است، گفت: همه تصاویر این تابلوها را یک نفر نکشیده است با این حال همه افراد نیز نظر عظیم نقاشی شده است.
وی تصریح کرد: تمام کتاب هایی که در این حوزه مورد استفاده قرار گرفته است، دارای قدمت هستند؛ در واقع از کتاب هایی که بعد از قرن 12 به چاپ رسیده است اصلا استفاده نکرده ایم؛ چرا که هر چه قدمت کتاب ها کمتر باشد، صحت حدیث در آنها کمتر است.
در بخش تلفنی این برنامه حجت الاسلام عبدالهادی مسعودی، رئیس دانشکده علوم و معارف دانشگاه قرآن و معارف درباره کتاب آسیب شناسی حدیث گفت: ما در ایران در رشته حدیث با ضعف فقه الحدیث مواجه ایم؛ در واقع ما پس از نگارش کتاب روش تالیف حدیث متوجه شدیم که تعلیم روش و قواعد حدیث شناسی به تنهایی برای رسیدن به مفهوم احادیث کافی نیست.
وی ادامه داد: ما باید آسیب هایی که در حوزه حدیث پژوهی و حدیث فهمی وجود دارد را شناسایی کرده و راه حلی برای آن ارائه دهیم و در این کتاب به 4 آسیب حوزه مربوط به احادیث اشاره کرده ایم که از آن می توان به آسیب های مربوط به صدور حدیث، آسیب های مربوط به نقل حدیث، آسیب های روش نقل حدیث و .... اشاره کرد.
در ادامه سجادی افزود: ما تابلوی آیات قرآنی را در کشورهای ترکیه، ونیز و لندن در نمایشگاهی در معرض دید علاقه مندان گذاشته ایم و بنا داریم که این تصاویر را در سایر کشورها هم در قالب نمایشگاه ارائه دهیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در معماری اسلامی که متاسفانه امروزه در شهرهای ما کمتر دیده می شود، مرگ را جزو از زندگی به شمار می آوردند، یعنی قبرستان ها نزدیک شهرها احداث می شد در حالی که امروزه این اتفاق کمتر در کشور ما می افتد.