کد خبر:۲۸۱۶۷۵
معرفی پایان‌نامه‌های برتر فوتبالی در کنگره علم و فوتبال- 1

مقایسه مهارت‌های بینایی داوران خبره و مبتدی/ قاسمی: مسئولان فوتبال حاضر به همکاری نشدند

نتایج یکی از پایان‌نامه‌های ارائه شده در دومین کنگره علم و فوتبال نشان می‌دهد که مهارت بینایی داوران خبره در سطح بالاتری نسبت به داوران مبتدی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دومین کنگره بین المللی علم و فوتبال 15 و 16 آبان ماه و همزمان با حضور ژوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در تهران برگزار شد و  پایان نامه های برتر فوتبالی در آن ارائه شدند.


دکتر عبدالله قاسمی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در پایان نامه ای که در همین کنگره ارائه کرده، به بررسی و مقایسه مهارت های بینایی و تصمیم گیری داوران خبره، مبتدی و افراد غیر ورزشی و ارتباط بین این مهارت ها در داوران خبره پرداخته است.

 

 

این پایان نامه جهت اخذ مدرک دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ارائه شده است.

 

وی در چکیده این پایان نامه بر مکانیسم های بینایی در عملکرد داوران فوتبال اشاره کرده که در آن آمده است: تحقیقات زیادی در خصوص مهارت‌های درگیر در عملکرد ورزشکاران خبره انجام شده است که در بیشتر آنها نقش این مهارت ها در تصمیم‌گیری ورزشکاران خبره و مقایسه آنها با افراد مبتدی مورد بررسی قرار گرفته است، اما تا کنون تحقیقی در خصوص مکانیزم‌های بینایی درگیر در عملکرد داوران فوتبال انجام نشده است. هدف تحقیق حاضر، مقایسه مهارت‌های بینایی داوران خبره، مبتدی و افراد غیرورزشکار و بررسی ارتباط بین این مهارت‌ها با مهارت‌ تصمیم‌گیری در داوران خبره بود. تعداد 11 داور ملی و بین‌المللی، 11 داور درجه سه و 12 مرد غیرورزشکار در این تحقیق شرکت کردند.


پس از انجام آزمون‌های بینایی اولیه، آزمون‌های حافظه بینایی، زمان واکنش بینایی، بینایی پیرامونی، حرکات ساکادی، هماهنگی چشم – دست، ورزش و سهولت تطابقی از همه آزمودنی‌ها به عمل آمد. جهت‌اندازه‌گیری مهارت تصمیم‌گیری داوران خبره نیز از تعداد 67 کلیپ از صحنه‌های پنالتی استفاده شد.

 

نتایج نشان داد که داوران خبره در تمامی مهارت‌های بینایی از دو گروه دیگر عملکرد بهتر‌ی داشتند. بجز دو مهارت هماهنگی چشم – دست و ورزش، ارتباط سایر مهارت‌های بینایی و مهارت تصمیم‌گیری معنی‌دار بود. داوران فوتبال نیز مانند سایر ورزشکاران رشته‌های ورزشی بشدت به مهارت‌های پردازش اطلاعاتی منجر به تصمیم‌گیری، وابسته هستند؛ این مهارت‌ها نیز بدون داشتن مهارت‌های بینایی پیشرفته امکان‌پذیر نیستند.

 

دکتر قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص کاربردهای مطالعه خود در ارتقای سطح فوتبال گفت: در ایران هیچ کاری صورت نگرفت؛ مقاله‌ای که در همایش ملی فوتبال ارائه کردم برگرفته از پایان‌نامه دکتری من بود که در ژورنال آمریکایی چاپ شد و پس از آن از دانشگاه هاروارد برای من دعوت‌نامه آمد و در آنجا سخنرانی کردم و به واسطه آن یک سال در آمریکا بودم و کارهای پژوهشی زیادی انجام دادم.


وی در ادامه افزود: متأسفانه در ایران هر چه به فدراسیون اصرار کردم نتیجه‌ای بدست نیاوردم، البته اکنون مسئول پژوهش فدراسیون فوتبال هستم، ولی به خاطر بی‌برنامگی و مشکلاتی که در کمیته داوران وجود داشت با وجود اینکه حاضر بودم کارگاهی تشکیل دهم، ولی با من همکاری نکردند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات گفت: به صورت موردی با چند داور از لیگ برتر و لیگ دسته یک صحبت کردم و متوجه شدم که برخی از داوران چه مشکلات بینایی دارند و بعضی از صحنه‌ها را اصلاً ندیده‌اند؛ این مسئله برای مسئولان بسیار سخت بود و حاضر به همکاری نشدند.


قاسمی تصریح کرد: داوری داشتیم که از ضعف بینایی شدیدی برخوردار بود و ما در طول تحقیق به این مسئله پی بردیم، ولی به خاطر اخلاق در تحقیق نمی‌توانستیم این موضوع را علنی کنیم، لذا به او برنامه تمرینی دادیم و در حال حاضر این داور یکی از داورهای برتر فوتبال ایران است.


وی تصریح کرد: با پرداختن به مسئله بینایی‌سنجی داوران می‌توان بسیاری از مشکلات داوری را کم کرد و متأسفانه مسئولان فوتبال ما نمی‌دانند که علم چقدر می‌تواند به آنها کمک کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات در پاسخ به این سوال که آیا همکاری شما با دانشگاه‌ آمریکا همچنان ادامه دارد، گفت: آمریکا به من پیشنهاد اقامت داد، اما به خاطر علاقه‌ای که به ایران داشتم به کشورم برگشتم؛ نمی‌توانستم در غرب زندگی کنم، ولی در حال حاضر با دانشگاه هاروارد و پنسیلوانیا در ارتباط هستم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار