به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دومین کنگره بین المللی علم و فوتبال 15 و 16 آبان ماه و همزمان با حضور ژوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در تهران برگزار شد و پایان نامه های برتر فوتبالی در آن ارائه شدند.
محمد مومنی مقدم در پایان نامه ای که در همین کنگره ارائه کرده، به مقایسه برخی از ویژگی های آنتروپومتریکی فوتبالیست های نخبه ایران در پست های چهارگانه پرداخته است.
در چکیده این پایان نامه آمده است: هدف از پژوهش حاضر تأثیر پست بازی بر ویژگی های آنتروپومتریکی فوتبالیست های مرد نخبه بود. نمونه آماری پژوهش را 85 فوتبالیست داوطلب تیم ملی و لیگ برتر ایران تشکیل داد. ویژگی های آنتروپومتریکی با روش انجمن بین المللی کین آنتروپومتری اندازه گیری شدند.
تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کروسکال والیس و یومان ویتنی انجام گرفت. نتایج نشان داد، دروازه بانان وزن، قد(ایستاده و نشسته)، طول اندام (طول دو دست، طول بازو، طول ساعد، طول کف دست، طول پا، طول ساق پا، طول کف پا)، پهنای اندام( پهنای آرنج، پهنای زانو) و دور اندام (دور بازو در حال استراحت، دور بازو در حال خم کردن آرنج، دور باسن) بزرگتری نسبت به بازیکنان سایر پست ها داشتند.
ولی در متغیرهای سن، طول ران، پهنای لگن خاصره، دور کمر، دور ران و دور ساق پا تفاوتی بین پست های چهارگانه مشاهده نشد. در نتیجه، تفاوت های آنتروپومتریکی بین بازیکنان پست های چهارگانه تنها در دروازه بانان قابل توجه است.
مومنی در خصوص این پژوهش گفت: تا آن موقع اطلاعات نسبی داشتم و نمی دانستم برای هر پست باید تمرین ویژهای وجود داشته باشد برای مثال تمریناتی که برای دفاع راست در نظر گرفته می شود با فوروارد فرق میکند.
وی در ادامه افزود: پروژه ما در طراحی تمرین مربیها تأثیر دارد و کمک زیادی به علم فوتبال میکند اگر چه کشورهای صاحب نام این پژوهش را ارائه کردهاند ولی اکنون که خودم مربی هستم و در آینده نیز این کار را ادامه خواهم داد مطمئنا از این تجربیات استفاده میکنم.
این پژوهشگر تصریح کرد: براساس پژوهش صورت گرفته هر چه تنوع تمرین در طول فصل بیشتر باشد بازیکنان عملکرد بهتری خواهند داشت.
مومنی در خصوص تهیه پژوهشهای در قالب کتابچه به منظور استفاده راحت برای مربیان نیز گفت: اگر ما این کار را انجام دهیم همه رده با کشورهای طراز اول ورزش مانند آمریکا و انگلیس خواهیم شد؛ تفاوت ما با سایر کشور همین است ما یک کار علمی انجام میدهیم ولی مورد توجه قرار نمیگیرد.
وی تصریح کرد: تفاوت ورزش در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در همین مورد است .ما فکر میکنیم که همه چیز را میدانیم و از علم روز استفاده نمیکنیم.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: متأسفانه مربیان ما بیشتر تجربی هستند در حالی که باید علمی و تجربی کار کنند البته ما مربیانی داریم که از علم و تجربه کافی برخورد باشند ولی آنها از حضور علم در ورزش هراس دارند.
مومنی تصریح کرد: متأسفانه در فدارسیون فوتبال از مقالهها و پایاننامهها استفاده نمیشود و این کارها خوششان نمیآید و دوست ندارند که علم وارد فوتبال شود چون دیدگاه آنها سطحی است در حالی که نمیدانند پشت هر تمرین فکر وجود دارد و نمی دانند که ممکن است چه ایراداتی وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: کسی که علمگرا باشد و ریاست فدراسیون فوتبال را در دست بگیرد مطمئنا از استادان و دانشجویان استفاده میکند و ما این را در زمان حضور دادکان در فدراسیون فوتبال دیدیم.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: این پژوهش بر روی 75 بازیکنی که سابقه دعوت به تیم ملی را داشتهاند انجام شد و نتیجه آن میتواند به فوتبال کمک کند.
وی در پایان گفت: علیزاده از من خواست که این پژوهش را در کنگره علم و فوتبال ارائه کنم که در واقع ارائه این مقالهها یک قدم نو در پیشرفت ورزش محسوب میشود و وی را شمعی در بین تاریکی ورزش میدانم و امیدوارم در آینده چراغی باشد که به ورزش کمک کند واجازه ندهند که بیش از این فوتبال از علم فاصله بگیرد.