به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دومین کنگره بین المللی علم و فوتبال 15 و 16 آبان ماه و همزمان با حضور ژوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در تهران برگزار شد و پایان نامه های برتر فوتبالی در آن ارائه شدند.
دکتر احمد عبدی در طرح پژوهشی که در همین کنگره ارائه کرده به ارزیابی سرعت، شتاب و سرعت دریبلینگ در فوتبالیست های نخبه استان مازندران با توجه به پست آنها پرداخته است.
این طرح پژوهشی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی ارائه شده است.
وی در چکیده این طرح پژوهشی آورده است: جهت سازماندهی کارآمد یک تیم لازم است که توانایی های هر بازیکن با توجه به پست بازی آن برای برتری بر حریف توسعه یابد، بنابراین بازیکنان داخل زمین باید با توجه به پست بازی خود به تمرین مهارت های ویژه بپردازند. بدین ترتیب هدف پژوهش حاضراین است که آیا بین سرعت، شتاب و سرعت دریبلینگ در فوتبالیست های نخبه با توجه به پست های مختلف بازی آنها تفاوت معنی دار وجود دارد؟
روش شناسی: تعداد 236 نفر در پست های مختلف (دروازه بان 22 نفر، مدافع 80 نفر، هافبک 75 نفر، مهاجم 59 نفر) که هفته ای 3 الی 4 جلسه تمرین منظم داشته اند پس از اطلاع رسانی به صورت داوطلب در این تحقیق شرکت کردند.
برای ارزیابی سرعت از تست 30 متر سرعت ، شتاب از تست Four line sprintو سرعت دریبلینگ از تست Speed dribbling test استفاده گردید. برای مقایسه آزمودنی ها در پست های مختلف از تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه و برای تعیین تفاوت ها بین پست های مختلف از آزمون تعقیبی مقایسه زوج ها به روش Bonferroni در سطح معنی داریp≤/05 استفاده شد. نتایج نشان داد که بین سرعت، شتاب و سرعت دریبلینگ از لحاظ آماری بین پست های دروازه بان، مدافع، هافبک و مهاجم تفاوت معنی داری وجود ندارد.
بحث و نتیجه گیری: در تحقیق حاضر بین فاکتور های اندازه گیری شده تفاوت معنی داری مشاهده نگردید، که این موضوع حاکی از یکسان بودن برنامه تمرینی اعضای تیم می باشد در صورتی که مربیان باید به این موضوع توجه داشته باشند که هر پست دارای ویژگی های متفاوتی است و این حقیقت که هر پست هنگام مسابقه نیازهای فیزیولوژیک و مهارتی خاص خود را می طلبد، ضرورت برنامه ریزی تخصصی برای هر پست در جلسات تمرینی را آشکار می سازد.
دکتر عبدی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص این طرح پژوهشی گفت: در فوتبال ما برخی مشکلات وجود داشت و از آنجا که نگاه ما آکادمیک بود معایب تمرین فوتبالیستها را دیدیم و آنها را مقایسه کردیم.