کد خبر:۲۸۷۷۴۲

راهکار دولت برای انحصارزدایی از وام مسکن چیست؟

در حالی وعده انحصار زدایی توسط وزیر راه و شهرسازی داده شده است که هیچ اشتیاقی در بانک های دیگر برای مشارکت در ارائه تسهیلات مسکن وجود ندارد.
راهکار دولت برای انحصارزدایی از وام مسکن چیست؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، امسال دومین سالی بود که بانک مرکزی مجوز ارائه تسهیلات بانکی را برای کل شبکه بانکی با شرایط ویژه ای صادر کرده است اما با این وجود هنوز این وام در انحصار بانک مسکن است و باقی بانک ها در این زمینه ورود نکرده اند.


بررسی ها حاکی از آن است که بانک ها در ارائه تسهیلات مسکن اشتیاقی نشان نمی دهند و غالبا درخواست این تسهیلات به نتیجه ای نمی رسد.


بنا بر این گزارش، در شرایطی که تسهیلات کوتاه مدت بانک ها آورده های بیست و چند درصدی برای آنها دارد طبق منطق بنگاه داری، بانک ها به سمت ارائه تسهیلات با سود کمتر نخواهند رفت.


وزیر راه‌‌وشهرسازی در پاسخ به این  این سوال که چرا امتیاز پرداخت وام مسکن باید بصورت انحصاری در اختیار بانک‌مسکن باشد، گفت: تا این لحظه مدافع شکست و لغو این امتیاز انحصاری هستم و تلاش می‌کنم از طریق بانک‌مرکزی فضای رقابتی بین همه بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات مسکن ایجاد کنم. امکان تشکیل صندوق پس انداز سپرده‌گذاری مسکن باید به صورت رقابتی برای تمام بانک ها فراهم شود اما در وضعیت موجود بانک مرکزی تاکید می کند که بانک ها منابعی برای تجهیز سرمایه در بخش مسکن ندارند به این ترتیب لازم است هر چه سریعتر با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی، مدل های مختلفی را برای تجهیز سرمایه در بخش مسکن فعال کنیم.


با این وجود هنوز خبری از تمهیدات بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی برای تحقق این وعده نیست و از راهکار اجرایی آن خبری نشده است.


نکته اصلی اینجا است که دولت چگونه می خواهد تسهیلات با سود مناسب ارائه کند و بانک ها را راضی کند در این زمینه مشارکت کنند. یک سناریو افزایش سود وام های مسکن است به طوری که سود آوری لازم برای بانک های دیگر ایجاد شود که در این صورت میزان بازپرداخت وام ها عملا افزایش چشم گیری خواهد داشت.


البته راهکارهای دیگر مانند تشکیل صندوق های ویژه نیز مطرح شده است که باید صبر کرد تا سازو کار مد نظر دولت برای این صندوق ها مشخص گردد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار