به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام پناهیان در افتتاحیه دور جدید آموزش تخصصی فیلم سازی موسسه شهید آوینی که عصر امروز در موسسه فرهنگی شاهد برگزار شد، با بیان اینکه شما زمان خوبی وارد عرصه هنر و رسانه شده اید، گفت: چرا که امروزه، زمان آگاهی برای پذیرش سخن حق بالا رفته و علاوه بر آن ضرورت انتقال یک پیام خوب به جهانیان چندبرابر شده است.
وی با بیان اینکه هر چقدر که پیام های حق دیرتر به جهانیان برسد، مظلومین بیشتری در سراسر دنیا سر بریده می شوند، اظهار داشت: طبیعتا بخشی از گناه این اتفاق متوجه کسانی است که می توانستند برای رفع ظلم کاری انجام دهند ولی چنین نکردند. البته نمی توان گفت که آدم های فریب خورده توسط تکفیری ها از سوی سازمان های جاسوسی و یا به وسیله پول فریب خورده اند، بلکه آنها توسط مفاهیم غلط به عضویت این گروه ها در آمده اند.
حجت الاسلام پناهیان با ذکر خاطره ای تصریح کرد: یکی از مسئولان فرهنگی کشور هفته گذشته به من گفت که در سفرهای اروپایی خود توانسته خانم هایی را که با حجاب سایر مسائل دینی بیگانه بودند را به راحتی با دین آشنا کند تا جایی که آنها حاضرند برای مقابله با تکفیری ها جانشان را هم بدهند. در واقع زمانی که دین سالم تبلیغ نشود دین خشن و نامعقول به سهولت رواج می یابد.
وی با بیان اینکه زمانی که مسائل مربوط به حجاب لطیف و منطقی تبلیغ نشود دشمنان با کمترین وقت و سرمایه تندترین شعارها را علیه دین می دهند و چون در این حوزه فضا تشنه است، ادامه داد: عده ای حتی حاضرند جان خود را هم برای این شعارها بدهند. البته حجاب منطقی که امروزه در جهان وجود دارد ثمره خون شهیدان است.
این استاد دانشگاه افزود: خوشبختانه ظهور امام زمان (عج) هم زمانی رخ می دهد که پذیرش حق در بالاترین نقطه خود قرار داشته باشد و امروزه ما در این موقعیت قرار گرفته ایم.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: متاسفانه در حوزه هنر و رسانه بیکاری مفرد و خلأ خطرناکی وجود دارد. این خلاء همانند سیاه چاله های کهکشانی می ماند که نور سیاره های دیگر را به خود جذب کرده و تاریکی اش را به ستاره ها مسلط می کند. حکایت فضای فرهنگی و رسانه ای ما هم مانند سیاه چاله هایی است که نورها و ستاره های موجود در این حوزه را می بلعند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه به قدری امام خمینی (ره) در جامعه ما مهجور مانده اند که اگر کسی امام را بشناسد باید بگوید که مکاشفه کرده است، افزود: متاسفانه هنوز برخی از افراد هنری و رسانه ای می خواهند کار در این حوزه ها را در اختیار خود قرار دهند و هرگز احساس نمی کنند که باید مانند ماهی باشند که به دیگران نور بدهد و این مسئله باعث شرمندگی است. باید بگوییم که هنرمند خوب مانند ماه است و شب را مهتابی می کند.
وی با بیان اینکه شهید آوینی هیچگاه خوداظهاری نمی کرد بلکه مشتاق انعکاس نور خورشید بوده است، ادامه داد: آوینی آیینه تمار عیار خورشید بود و شما قطعات شکسته این آیینه هستید که می توانید طاق آیینه ای درست کنند تا زمانی که یک شمع روشن می شود انعکاس آن در آیینه ها ایجاد شود.
حجت الاسلام پناهیان گفت: متاسفانه امروزه نور خوشیدها و ستاره ها توسط سیاه چاله ها در برخی از فضاهای فرهنگی و رسانه ای کشور بلعیده می شود به گونه ای که گاهی فیلم های دفاع مقدسی بعد از عبور از این سیاه چاله های رسانه ای به فیلم دفاع مقدسی سکولار تبدیل می شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تنها انگیزه و سلامت نفس برای ورود در عرصه هنری و رسانه ای کافی نیست، گفت: چرا که افراد بسیاری با داشتن این دو ویژگی بودند ولی نه تنها نتوانستند کار مفیدی انجام دهند بلکه سربار انقلاب هم شدند، برای حضور در این عرصه باید فهم عمیق از دین داشته باشید.
وی با اشاره به آفت جامعه امروزی افزود: متاسفانه یکی ازآفت های زمان ما این است که بچه حزب اللهی ها خود را همه چی دان می دانند و این مسئله فاجعه است. نمیدانم یک بچه حزباللهی چطور همه چیدان میشود در صورتی که در دانشگاهها سرفصلها انتقال پیدا نکردند آیا با تلاوت نیم و بند وسطی برخی از آیات قرآن این اتفاق افتاده است؟.
استاد دانشگاه تهران خطاب به حضار جلسه با بیان اینکه پیام دینی که تو امروز میخواهی بدهی پیامی است که شهید مطهری میخواست بدهد حال باید دید که تو چه مطلبی جدیدی داری، تصریح کرد: حدود دویست و پنجاه مرتبه در قرآن از ایمان سخن گفته شده چند بار خدا توصیه به ایمان کرده است؟ 13 مرتبه که 11 مرتبه آن مربوط به مومنین است. این نشان می دهد که مشکل ایمان در قرآن مومنین هستند نه ملهدین؛ چرا که آنها اصلا ایمان ندارند.
حجت الاسلام پناهیان افزود: به عقیده من هیچ شغلی در جامعه امروزی ما به اهمیت هنر و رسانه نیست، با این حال تنها انگیزه و جهت مقدس داشتن برای ورود به این عرصه کافی نیست، بلکه باید بصیت و معرفت فوق العاده داشت. اگر افراد انگیزه سالم انقلابی داشته باشند و مسئول پاسخگوی سرهایی باید که مظلومانه بریده شدند آن زمان هنر خلاقیتی است که در دستان افراد قرار می گیرد و هیچ کسی نمی تواند هنر را به این افراد دیکته کند.
گفتنی است، در این مراسم از علیمحمد نظری و فهیمه امینی پور در رشته کارگردانی، حدیث سلطانی و مجتبی موحدیان در رشته فیلمنامه نویسی، سیداحسان نراغی و حسنی فولادپور در رشته مستندسازی، رحمان کریمی در رشته بازیگری، محبوبه نوروزی در رشته آوینی شناسی و عاطفه سادات صفری و احسان ابهری در رشته عکاسی با حضور حمیدرضا مقدم فر، معاون اجتماعی و فرهنگی سپاه پاسداران، ناصر قره باغی، عضو هیئت مدیره موسسه شهید آوینی و حمید بهمنی، مدیرعامل این موسسه با اهدای لوح تقدیر شد.