کد خبر:۲۹۰۸۰۷
نگاهی به فیلم‌های جشنواره سی‌ودوم؛

بهترین سکانس فیلم «چ» و مهم‌ترین نقطه ضعف آن

حاتمی‌کیا برای فیلم دوساعته خود یکی از حساس‌ترین مقاطع زندگی شهید چمران را انتخاب کرده که خود چمران نیز خاطراتش را از این دو روز به نگارش درآورده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا اولین فیلمی بود که در سومین روز در سی ودمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد چه دو روز از زندگی شهید مصطفی چمران را در سال 1358 در درگیری‌های شهر ساوه با ضدانقلاب کردستان روایت می‌کند.


فیلم سکانس افتتاحیه خوبی دارد و با نمای آغاز می‌شود که شهید چمران به همراه تیمسار قلادیان در هلیکوپتر نشسته و پرواز یک پرنده زیبا و باشکوه را تماشا می‌کند گویی خود او نیز همانند آن پرنده است که در آسمان پرواز می‌کند تا آنکه صدای گلوله‌ها او را به خود می‌آورد و او نیز مانند پرنده که به سمت کوه حرکت می‌کند از آرامش به سمت خطر می‌رود.


حاتمی کیا برای فیلم دو ساعته خود یکی از مقاطع مهم زندگی شهید چمران را انتخاب کرده که خود چمران نیز خاطراتش را از این دو روز به نگارش در آورده است و همین دست نوشته‌ها مبنای کار حاتمی‌کیا قرار گرفتند.


مضمون و درون‌مایه اصلی فیلم جای نقد ندارد و حاتمی‌کیا سعی کرده به اتفاقات واقعی وفادار بماند.


برخی از سکانس‌های فیلم سکانس‌های درخشانی هستند که بهترین آنها سکانس سقوط هلیکوپتر و شهادت مجروحین آن است این سکانس که یکی از مهم‌ترین اتفاقات آن دو روز و دو شب بوده بسیار خوب و تکان‌دهنده از اب درآمده.


موسیقی خوب نیز به کمک این سکانس آمده و باعث اثرگذاری بیشتر آن شده است چه سعی کرده با نوع به تصویر کشیدن تیمسار فلاحی توازن بین نگاه خود بین نیروهای ارتش و سپاه را برقرار کند و تصویر مثبتی از نقش ارتش در وقایع کردستان به تصویر بکشد.


یکی از مهم‌ترین ضعف‌های چه به ریتم کند آن برمی‌گردد چه یک فیلم دو ساعته است که با حذف برخی پلان‌های آن می‌تواند یک دستی بیشتری داشته باشد زیرا نسخه فعلی در برخی سکانس‌ها کسل کننده است و تماشاگر را بسیار خسته می‌کند البته ریتم کند فیلم‌ها در سه روز اولی که از این جشنواره گذشته ویژگی مشترک غالب فیلم‌های نمایش داده شده است که به نظر می رسد این معضل بیشتر به کم مایه بودن قصه‌ها برمی‌گردد.


در چه بازی بازیگرانی مانند بابک حمیدیان در نقش شهید اصغر وصالی و مریلا زارعی بازی‌ها خوبی هستند اما فریبرز عرب‌نیا آنچنان که باید و شاید در نقش شهید چمران باور پذیر به نظر نمی‌رسد که البته این مسئله بیشتر به تفاوت ظاهر عرب‌نیا و چمران برمی‌گردد زیرا چمران بر خلاف عرب‌نیا قد کوتاه و جثه نسبتا درشتی داشت که این ویژگی ظاهری در مورد عرب‌نیا صدق نمی‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
سجاد باقري
-
۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
متن خوبي نوشتيد به جز قسمت آخر.
فريبرز عرب نيا بهترين بازيگر براي اين نقش بود.خيلي خوب در نقش جا گرفته بود و خيلي خوب بازي ميکرد.
3
1
پربازدیدترین آخرین اخبار