لطفعلی بخشی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: مهمترین حسن این بودجه این است که دولت به قانون احترام گذاشته و بودجه را بموقع تحویل مجلس داده است که به تبع آن قبل از پایان سال، مجلس بودجه را تصویب کرد. همه اینها نمایانگر پیشرفت ما نسبت به گذشته است.
وی دولت را مجبور به تصویب بودجه به صورت انقباضی دانست و ادامه داد: طبیعی است که دولت یازدهم اجبارهایی داشته باشد و به وسیله همین اجبارها میتوان نواقص را توجیه کرد. به هر حال این دولت سال اولش بوده و با به ارث بردن یک وضعیت نابسامان از گذشته، بودجه 93 را به شکل کنونی بسته است.
بخشی افزود: به احتمال زیاد ممکن است، تمام ارقام این بودجه از نظر وصول درآمدها، هزینهها و امثالهم محقق نشود، اما من معتقدم دولت موفقتر خواهد بود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: درست است که وابستگی بودجه 93 به درآمدهای نفتی زیاد است، اما چارهای جز این وجود ندارد؛ چرا که محل دیگری برای وصول درآمد نیست. درآمد گمرکی هم که به خاطر تخفیفات کمتر شده، نمیتوان مدنظر قرار داد. اینها مسائلی است که نمیتوان کتمان کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، دولت چارهای نداشت جر اینکه بگوید اینقدر نفت میفروشم، اگر نتوانست بفروشد آن وقت فکر دیگری برایش میکند. انشالله در مسئله ژنو هم گشایش بیشتری اتفاق افتاده و تا حدودی به سامان برسد. اگر نرسید مجبور میشوند متممهایی به مجلس برده و راه حلی برایش پیدا کنند.