فعال فرهنگی کشورمان گفت: راستش وقتی گفتند که اکبر شریعت را پیدا کردیم، بسیار تعجب کردم، گفتم باید سالها از دنیا رفته باشد. وقتی داستان غربت ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم پاسداشت رزمنده حماسه سرا، اکبر شریعت شب گذشته در سازمان فرهنگی هنری اوج برگزار شد.
اولین سخنران این مراسم محمدحسین جعفریان، شاعر، نویسنده و مستندساز انقلاب بود.
وی گفت: خیلی خوشحالم در مراسم تقدیر از مردی هستم که ما را به یاد روزهای زیبا و روزهای بهشت میاندازد. به نظر من اثر ماندگار «کربلا کربلا ...» باید جزو آثار ملی به ثبت برسد، اثری که تمام دوران دفاع مقدس را معرفی میکند.
جعفریان با خواندن یک مثنوی حال و هوای این مراسم را تغییر داد، اشعاری که عشق، ایثار و حماسه را تداعی میکرد، البته گلایههای اشعارش آن قدر گویا بود که هیچ نیازی به تفسیر نداشت.
سپس مصطفی دالایی، محمد صدری و غلامعلی طلایی، عوامل ساخت مستند «کربلا کربلا ...» به ذکر خاطرهای مشترک پرداختند. شهید رضا مرادینسب نیز از عوامل این مستند بود که به شهادت رسید.
دالایی با تشکر از موسسه اوج گفت: از این کارها کمتر شده است و باید دوستان همت بیشتری انجام دهند.
وی با بیان جزئیات ساخت فیلم کربلا کربلا و چگونگی وارد شدن به آنجا شروع کرد و دوستانش یعنی صدری و طلایی هم با وی همراهی کردند تا جزئیات ثبت و ضبط اثر ماندگار کربلا کربلا را که توسط اکبر شریعت در روز هفتم ماه محرم سال 63 در قرارگاه کربلا اجرا شده بود را تشریح کنند.
از دیگر مهمانان این برنامه کامران شرفشاهی، سردار جمالی، سردار میناییفر، وحید جلیلی و حاج سعیدقاسمی بودند.
در ادامه، سرودی توسط نوجوانان گروه رهپویان ولایت قم اجرا شد و سپس حاج سعید قاسمی سخنرانی کرد.
وی در ابتدا از موسسه اوج تشکر کرد که چنین کارهایی را در این چند سال اخیر انجام میدهد؛ همچنین تشکر کرد از کسانی که به خاطر مسائل سیاسی و اجتماعی حذف میشوند و به جای آنان کسانی دیگر سیمرغ و مدال میگیرند.
سعید قاسمی پس از اجرای سرودی توسط دانش آموزان گفت: بعضی صحنهها در دفاع مقدس مانند لحظه شهادت شهید آوینی نباید ضبط شود.
این فعال فرهنگی ادامه داد: دوربین آن لحظه از کار افتاد، اما بعد از شهادت شهید آوینی شروع به کار کرد، یعنی آن لحظه را کسی نباید ببیند. در آن لحظه کسی محرم نیست، اما بعضی چیزها و بعضی آثار باید ثبت تاریخی شود که صمدی، دالایی و طلایی آن را به ثبت رساندند. راستش وقتی به من گفتند که چنین موضوعی پیش آمده و ما اکبر شریعت را پیدا کردیم، بسیار تعجب کردم، گفتم باید سالها از دنیا رفته باشد. وقتی داستان غربت این مرد بزرگ را شنیدم خیلی ناراحت شدم.
قاسمی ادامه داد: میخواهم یک نکته را برای کسانی که دغدغه فرهنگی دارند، بگویم؛ از خدا میخواهم که برای هر کدام از ما یک اثر عاشورایی باقی بماند. شهید آوینی میگفت اثری ماندگار نمیشود مگر اینکه فقط و فقط برای رضای خدا باشد. ما چون این حرفها را به گوش جان نمیسپاریم میگوییم هنر ارزشی و غیرارزشی نداریم. ما یک مانیفستی داریم که هر چه با ما هماهنگ نباشد آن را حذف میکنیم. امام میگفت هنر باید مبارزه اسلام با استکبار را نشان دهد.
در ادامه این برنامه وحید جلیلی به بیان سخنرانی پرداخت. وی در مورد این اثر گفت: شعر «کربلا کربلا» اثری ساده، اما ممتنع است، اثری که آن چنان آرایههای ادبی در آن رعایت نشده، ولی این چنین زیبا میشود؛ ویژگیهای این اثر هویت دفاع مقدس که همان هویت دینی، انقلابی و سیاسی دفاع مقدس است را به نمایش میگذارد، چیزی که متاسفانه امروز عدهای میخواهند آن مبانی را حذف کنند. عدهای می خواهند با حذف اینها یک شبه کارگردان معروف هالیوود شوند.
وی افزود: شعر «کربلا کربلا» هویت دفاع مقدس را که همان اسلام ناب است، مطرح میکند. اما در برخی از فیلمها به خاطر جذابتر شدن، به قول خودشان، امام زدایی از دفاع مقدس را در برنامه شان می گنجانند. ما باید بدانیم کربلا پیش روی ما و بلکه در افق ماست، نه در پشت سر ما. رسیدن به امام حسین علیه السلام در افق یارانش بود نه در پس یارانش و همین است که حرکت و شوق ایجاد میکند. اصحاب و یاران امام حسین علیه السلام برای جنگ آخرین آماده اند و بالاترین مرحله را رسیدن به امام حسین علیه السلام میدانند. این دستاوردی است که در دفاع مقدس استمرار پیدا کرد و روح اسلام انقلابی در دفاع مقدس شکل گرفت. اثری با کمترین جلوهگریهای ادبی بعد از 30 سال زنده و پاینده و روح بخش و جانفزاست.
سپس وی از موسسه اوج نیز تشکر کرد که چنین کارهایی را انجام میدهد.
در ادامه نقیبی از همشهریهای اکبر شریعت به سخنرانی پرداخت. وی در ابتدا گفت: روزی به این فکر افتادم که ببینیم این شخص کیست و به دنبال شمارههایی در مخابرات شیراز میگشتم. وقتی صدای اکبر شریعت را شنیدم از شوق به گریه افتادم.
اکبر شریعت آخرین سخنران این مراسم بود. هنگام آمدنش روی سن همه شعر کربلا کربلا را میخواندند. بسیار کم حرف، پیر و ناتوان شده بود و به علت لرزش دستانش حتی نمیتوانست میکروفن را خوب بگیرد. او مانند برنامه ای که در کلیپ پخش شد، بسیار کوتاه سخن گفت.
شریعت گفت: اهل داراب شیراز هستم و 35 ساله بودم که این شعر را خواندم و الان 70 سال دارم. هفتم محرم سال 63 روی خاکریز نشسته بودم و همین طور فکر میکردم که چرا این همه شهید دادیم و به این نتیجه رسیدم که این همه شهادت به خاطر کربلاست و این شعر را سرودم.
در پایان این مراسم هدایایی از طرف سازمان فرهنگی-هنری اوج به اکبر شریعت، غلامعلی طلایی، محمد صدری، مصطفی دالایی و خانواده شهید مرادینسب اهدا شد.
سپس خبرگزاری فارس و کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان فارس هدیه خود را توسط سردار مجتبی میناییفر به اکبر شریعت اهدا کردند.