به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حسن بشارت نیا، مجری طرح دومین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو و ماشینآلات و همایش سالانه صنف لوازم یدکی و مدیر برگزاری در خصوص برگزاری این نمایشگاه گفت: با توجه به استقبال بینظیری که همکاران ما از اولین نمایشگاه لوازم یدکی داشتند، در صدد برآمدیم تا در سال آینده نیز دومین دوره نمایشگاه را برگزار کنیم که امیدواریم این روند هر ساله ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: در کشور اتحادیههای صنفی فراوانی حضور دارند که به لحاظ رستههای شغلی تفکیک شدهاند، اما ممکن است موضوع بحث این اتحادیهها خیلی به هم نزدیک باشد.
بشارتنیا ادامه داد: ما در حدود 14 اتحادیه داریم که در خصوص خودرو و صنایع وابسته فعالیت میکنند و در اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل و ماشینآلات 17 رسته مختلف داریم که به لحاظ تخصص موجود دستهبندی میشوند.
مدیر برگزاری نمایشگاه به ویژگیهای اتحادیه برای برگزاری دومین نمایشگاه خود اشاره کرد و گفت: شعار امسال نمایشگاه ما بر اساس ضرورتهای موجود در کشور همچون اقتصاد مقاومتی که به عنوان یک ضرورت راهبردی برای کشور به شمار میرود، تدوین شده است.
وی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه از 6 تا 8 اردیبهشت ماه سال 93 برگزار می شود که در حین برگزاری این نمایشگاه و همایش، نشست های تخصصی میان اعضای اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی تهران با اتحادیه فروشندگان کشوری لوازم یدکی و نیز نشست های تخصصی با تولیدکنندگان این لوازم صورت می گیرد.
بشارتنیا: اقتصاد مقاومتی از دغدغههای مهم انجمن صنفی است
مجری طرح نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی را از دغدغههای انجمن صنفی لوازم یدکی خواند و ادامه داد: فعالیت ما تنها در شبکه توزیع است و ارتباطی به مباحث تولیدی ندارد، بنابراین مبادی ورودی جنس به صنف ما ممکن است واردات کالا از خارج کشور و یا کالاهای تولیدی داخل باشد و ما در هر دو مورد وظیفه حساسی داریم.
بشارت نیا اظهار داشت: اگر بتوانیم در شبکه توزیع تولید داخلی با فرهنگسازی و تمرکز بر روی تولیدات باکیفیت، به درستی عمل کنیم، در واقع به اقتصاد درونزای مملکت کمک شایان توجهی کردهایم، به این ترتیب این اقتصاد درونزا میتواند در مقابل هجمههای بیگانگان مقاومت کند.
وی افزود: از طرفی دیگر ما به طور طبیعی ملزم به واردات لوازم یدکی هستیم، اما این واردات میتواند به شکلی انجام شود که هر قطعه بیکیفیتی وارد شبکه توزیع شود و به دست مصرف کننده برسد که این کار باعث از بین رفتن سرمایه ملی و ارز کشور میشود، بنابراین اگر بتوانیم بر روی واردات نگاهی هدفمند و حسابشده داشته باشیم، به از بیرون رفتن ارز مملکت و هدر رفتن سرمایه ملی جلوگیری به عمل میآید.
مدیر برگزاری این نمایشگاه بیان کرد: شعار ما این است که اقتصاد مقاومتی نیازمند یک مشارکت اجتماعی و همگانی است و اولین نکته اقتصاد مقاومتی این است که ما نسبت به سرمایه ملی کشور حساس بوده و بدان اهمیت بدهیم.
وی با اشاره به برنامههای این اتحادیه در همایش سالانه لوازم یدکی اضافه کرد: اصلی ترین محور ما در این همایش انتخاب یک بازرگان نمونه در حیطه لوازم یدکی از بین بازرگانان و واردکنندگان فعال میباشد و مهمترین موضوع در این انتخاب توجه به سرمایه ملی است تا واردات قطعات توسط این بازرگان با بالاترین کیفیت و حداکثر بهرهوری صورت پذیرد.
بشارتنیا ادامه داد: موضوعات دیگر مورد بحث در این همایش، انتخاب تولیدکننده موفق در صنعت لوازم یدکی، توزیعکننده برتر و انتخاب مدیر نمونه کشوری خواهد بود.
وی از برگزاری چند نشست تخصصی در جریان برگزاری نمایشگاه خبر داد و عنوان کرد: نشست سراسری اعضای اتحادیههای لوازم یدکی در سراسر کشور، نشست تخصصی بین واردکنندگان لوازم یدکی و نشست تخصصی بین اتحادیه لوازم یدکی و تولیدکنندگان قطعه به صورت همزمان با برگزاری نمایشگاه برپا خواهد شد.
کاظمی: از سال 82 به بعد با کسادی بازار لوازم یدکی مواجه هستیم
در ادامه این نشست خبری سید مهدی کاظمی، نایب رئیس اتحادیه لوازم یدکی گفت: صنف لوازم یدکی نزدیک به یک قرن قدمت دارد و تا سال 1382 با توجه به قطعنامههای موجود، هیچ صدمهای به صنف وارد نمیشد، اما از آن سال به بعد به سبب خروج ماشینآلات فرسوده و مشورت نکردن مسئولان با متخصصان اتحادیه لوازم یدکی، با مشکلات فراوانی مواجه شدیم.
وی ادامه داد: در سال 1392 با توجه به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» بر آن شدیم خود دست به کار شویم که در این راستا نمایشگاهی در جهت ایجاد تحول در صنایع مربوط به لوازم یدکی برپا کردیم.
کاظمی دلیل اصلی ایجاد این نمایشگاه را مشکلات موجود اقتصادی خواند و افزود: ما از سال 82 مشکلات فراوانی در مورد کسادی بازار داشتیم و هنوز هم داریم. دلیل اصلی برگزاری این نمایشگاه نیز همین موضوع بوده و من فکر میکنم بعد از این نمایشگاه و همایش، به میزان حداقل 10 درصد رونق در این صنف به وجود میآید و خواهیم توانست به قسمتی از فرمایشات مقام معظم رهبری عمل کنیم.
بخشی: ما به لحاظ قانونی حق جلوگیری از کالاهای بیکیفیت را نداریم
علی اکبر بخشی، رئیس هیئت مدیره صنف لوازم یدکی در جواب به سوالاتی در خصوص قطعات بیکیفیت لوازم یدکی در بازار گفت: اتحادیه لوازم یدکی بر اساس قانون نظام صنفی به استناد ماده 30 دارای اختیارات بسیار محدود بر ورود کالاست.
وی ادامه داد: ما همیشه منتقد ورود کالای بیکیفیت بوده و خواهیم بود؛ چرا که ورود کالای بیکیفیت و نامرغوب در حقیقت هدر دادن سرمایه ملی است و متاسفانه در رابطه با قطعات لوازم یدکی اتومبیل، به خطر انداختن جام مردم می باشد.
بخشی اضافه کرد: متاسفانه ما بر اساس قانون محدودیت داشته و حق ورود به مسائل مربوط به مجاری ورود کالا و تولید را نداریم. در بخش توزیع نیز آنچه بر اساس قانون در توانمان است، به کار میگیریم تا بخشی از این مشکلات را ساماندهی نماییم.
رئیس هیئت مدیره صنف لوازم یدکی خاطرنشان کرد: انشالله با سیاستگذاری هیئت مدیره جدید انجمن صنفی، از لاک دفاعی خارج شده و وارد عرصه میشویم تا اوضاع بهبود پیدا کند.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، دومین نمایشگاه قطعات خودرو و ماشین آلات و همایش سالانه صنف لوازم یدکی در اردیبهشت سال 1393 برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه به صورت تخصصی به لوازم یدکی انواع خودرو های سواری سبک، خودروهای نیمه سنگین، سنگین و ماشین آلات می پردازد و هدف از برگزاری آن حمایت از قطعات یدکی باکیفیت، سازماندهی شبکه توزیع لوازم یدکی و توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور است.