مشاور امور بینالملل وزیر ورزش و جوانان گفت: روابط ما با مجامع بینالمللی باید به گونهای باشد که آنها را نیز به کشورمان بیاوریم که البته باید برای این کار هزینه کرد.
به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، بهرام افشارزاده در پایان نشست خود با نمایندگان ایران در کنفدراسیونهای آسیایی و جهانی در جمع خبرنگاران گفت: من این برنامه را زمانی که در کمیته ملی المپیک بودم نیز داشتم، ولی عملی نشد؛ چرا که هماهنگی کمیته و فدراسیونها کمتر بود.
وی در ادامه افزود: ما یک حلقه گمشده داریم و آن این است که نمایندگانمان در مجامع به صورت انفرادی حاضر میشوند، بنابراین پشتوانه مادی و معنوی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش را ندارند.
مشاور امور بینالملل وزیر ورزش یادآور شد: گودرزی علاقه زیادی به پیگیری این موضوع داشت و در جلسه امروز شخصاً حضور یافت.
افشارزاده افزود: زمانی در کسب کرسیهای بینالمللی موفق میشویم که سیستم خاصی داشته باشیم و نمایندگانمان در مجامع بینالمللی برنامه داشته باشند و تنها شنونده نباشند.
وی افزود: هر کسی که میخواهد در مجامع شرکت کند باید دعوتنامه و دستورجلسه داشته باشد و حتماً باید در کارگروه ویژهای که امروز تشکیل شد، شرکت کند و مورد حمایت آنها قرار گیرد.
مشاور امور بینالملل وزیر ورزش خاطرنشان کرد: نمایندگان ما باید حتماً با سفارتخانهها هماهنگی داشته باشند؛ چرا که در المپیک و بازیهای آسیایی شاهد هستیم که سفرا یا نمایندگان کشور میزبان، مدام به کشورها سفر می کنند و اهداف خود را بیان مینمایند.
افشارزاده بر هماهنگی با وزارت امور خارجه تاکید کرد و گفت: این وزارتخانه ملزم است که حمایت ویژهای نسبت به سفیران ایران در کشورهای دیگر انجام دهد.
وی افزود: برخی فدراسیونهای اثرگذار مانند کشتی، تکواندو، کاراته، جودو و وزنهبرداری باید به دنبال کسب کرسیهای بینالمللی باشند، البته این فدراسیونها اگر افرادی را در هیئت رئیسه فدراسیونهای جهانی دارند، میتوانند کارهای مثبتی انجام دهند.
مشاور امور بینالملل وزیر ورزش خاطرنشان کرد: زمانی که نمایندهای در فدراسیونهای جهانی داشته باشیم، می توانیم قوانین را به نفع کشور خود تغییر دهیم که این مسئله میتواند از طریق شورای المپیک آسیا مورد حمایت قرار گیرد.
افشارزاده تصریح کرد: ما نباید به عضویت در هیئت رئیسههای غرب آسیا بسنده کنیم، بلکه باید وارد آسیای میانه شویم و از توان و حمایتهای آنها نیز بهره ببریم.
وی بر حمایتهای مالی از نمایندگان کشورمان گفت: ما باید با فدراسیونهای کشورهای اسلامی ارتباط برقرار کرده و تلاش کنیم تا مقر کنفدراسیونها و نهادهای تاثیرگذار در ورزش را در کشورمان ایجاد نماییم؛ باید از اکنون به دنبال حمایت از اعضای خود باشیم و از افراد صاحب نظر در این خصوص استفاده کرده و هر ماه جلسهای را با نمایندگانمان در کنفدراسیونهای آسیایی و جهانی برگزار کنیم.
مشاور امور بینالملل وزیر ورزش یادآور شد: باید بدانیم که اداره هر سیستم بینالمللی نیاز به مکاتبات مکرر دارد، بنابراین باید اخبار بهروز را از طریق سایتها برای آنها ارسال کنیم و قدم به قدم رو به جلو حرکت نماییم و با مجامع بینالمللی تعامل داشته باشیم.
افشارزاده افزود: باید افرادی که به زبان خارجی مسلط هستند یا زبان ورزشی را خوب می دانند، برای دفاع از حقوق ایران انتخاب کنیم؛ همچنین باید از افراد حاضر حمایت کنیم و آنها را در جلسات هیئت رئیسه فدراسیونهایمان دعوت نماییم تا از سیاست های فدراسیونها مطلع باشند و با اتفاقات آن بیگانه نباشند.
وی یادآور شد: باید ملی فکر کنیم و ملی عمل کنیم و دید جهانی داشته باشیم و بدانیم که فرقی نمیکند که چه کسی به عنوان نماینده ایران در مجامع حاضر میشود؛ اگر این اتفاقات نیفتاده بود ما اکنون سه نماینده در کمیته بینالمللی المپیک داشتیم.
مشاور امور بینالملل وزیر ورزش در پایان گفت: ما از شیخ احمد، رئیس کمیته المپیک آسیا دعوت میکنیم که این امر میتواند به ما کمک کند؛ متاسفانه روابط ما با مجامع بینالمللی به گونهای است که فقط در مجامع حضور مییابیم و از آنها دعوت نمیکنیم که البته برای این کار نیاز است پول هزینه کنیم.