به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مستند «ماهی ها در سکوت می میرند» روز گذشته، 20 اسفند ماه به همت بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران در تالار شیخ انصاری این دانشگاه اکران شد. در این برنامه عوامل سازنده فیلم و همچنین نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
حسینی، نماینده مجلس پس از اکران این مستند گفت: «این بخش بسیار کوچکی از مشکلات و معضلات منطقه سیستان که منطقه بسیار مهم و استراتژیک جمهوری اسلامی و تأثیرگذار در تاریخ و تمدن بشری است، بود. متأسفانه به دلایل مختلف این مسائل برای سیستان ایجاد شده است و اگر باز هم وضعیت کنونی دریاچه هامون و خشکسالی موجود ادامه پیدا کند و کار جدی روی آن نشود، خیلی از شهرهای ما زیر ماسه های بادی مدفون خواهد شد.»
وی ضمن اشاره به پیشینه سیستان، مشکلات آن را ناشی از دو عامل بی تدبیری و قهر طبیعت دانست و گفت: «نحوه اجرای احداث دیوار امنیتی و عدم اجرایی شدن بازارچه های مرزی اشتباه بزرگی بوده است. چون قبل از احداث دیوار، مردم از طریق مرز نهایت بهره وری را داشتند.»
حسینی افزود: «یکی از تدبیرهای درستی که در منطقه شد، آبرسانی با لوله بود که اگراتفاق نمی افتاد امروز سیستانی وجود نداشت و بخش عمده ای از سیستان از جمعیت خالی شده بود که خالی شدن سیستان یعنی تهدید جدی امنیت کشور. اگر خاکریز سیستان و خط مقدم سیستان را خالی از مرزنشینان غیور ببینیم، مطمئناً خاکریز بعدی اشرار، گروهک های تکفیری و انتحاری و قاچاقچیان مواد مخدر، قم و تهران خواهد بود.»
این نماینده مجلس ضمن انتقاد از دکتر روحانی اضافه کرد: «من به ایشان گفتم شما برای ارومیه کارگروه تشکیل دادید، در مورد تالاب هامون چه می کنید؟ جواب ایشان این بود: «حالا بگذارید تکلیف ارومیه معلوم بشود» که البته با پیگیری هایی که انجام شد نهایتاً آقای رئیس جمهور کارگروه نجات دریاچه ارومیه را مأمور نجات هامون کرد.»
وی در ادامه افزود: «من و همکارم از روزی که وارد مجلس شدیم مدام فریاد می زدیم، ولی صدای ما به جایی نرسید. متأسفانه در داخل کشور به صدای مظلومیت مردم سیستان توجهی نشد. اما زمانی که این صدا از خارج کشور به گوش رسید مسئولان به خود آمدند تا به این مسئله هم توجه کنند. یک طرح دیگر که ما از ابتدا پیگیری کردیم سهمیه صادرات سوخت مرزنشینان بود، اما عدم همکاری وزارت نفت در قیمت گذاری، متأسفانه طرح را با شکست مواجه کرد. من با وزیر نفت هم صحبت کردم و ایشان دستور دادند، اما دستورات ایشان اجرایی نشد.»
در ادامه باهنگراوی، هماهنگ کننده این اثر ضمن تشکر از برگزاری چنین مراسماتی گفت: «این مستند گوشه ای از مشکلات منطقه بود. خیلی حرف های دیگر است که شاید شوک آور باشد؛ اینکه مثلاً نصف جمعیت سیستان زیر پوشش کمیته امدادند.»
وی افزود: «عدم مدیریت یکپارچه، دعوای مسئولان منطقه با وجود این مشکلات، مهاجرت نخبگان منطقه و نداشتن فضای رسانه ای و مشکلا ت متعدد فرهنگی و سطح پایین فرهنگ از دیگر مشکلاتند. یک مشکل عمده این است که رسانه ها کوچکترین توجهی به این منطقه ندارند.»