عماد افروغ در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد؛ در پاسخ به این سوال که دولتها پس از انقلاب نتوانستند در زمینه فرهنگ اسلامی به ارائه الگو بپردازند، گفت: این امر به دلیل نوع نگاه به جمهوری اسلامی بوده است، ما سیاستزدگی و اقتصادزدگی را قالب کردهایم و متاسفانه نتوانستهایم تبیین صحیحی از انقلاب اسلامی ارائه دهیم.
وی در ادامه افزود: در این راستا مقداری وجه تمدنی غلیظی نسبت به وجه فرهنگی اتخاذ شده است در حالی که در انقلاب اسلامی فرهنگ ارجح به تمدن است و این تمدن حتماً باید سبقه فرهنگی و نرم داشته باشد.
نماینده مجلس هفتم خاطر نشان کرد: صرفاً زمانی که فرهنگ را به معیارهای سخت افزارانه میبریم، این بحث تحت الشعاع قرار میگیرد؛ عدهای آموختهاند که بدون توجه به مکانیزمهای عملی و صرفاً با حرف، خود را شخصیتی فرهنگی میدانند و این یکی از معضلات کشور است.
این کارشناس مسائل فرهنگی با تاکید بر اینکه تاکنون تبیین صحیحی از انقلاب و جایگاه اخلاق و معنویت به دست نیامده است، خاطرنشان کرد: فضای فعلی فرهنگی و سیاسی کشور را بهتر از گذشته میدانم، امروز فضا منعطف و باز شده و مردم راحتتر میتوانند سخن خود را بیان کنند.
وی افزود: البته در جاهایی باید به دولت تذکر داده شود؛ به عنوان مثال زمانی که برخی افراد توافقنامه ژنو را نقد میکردند، دولت به آنان برچسب کم سوادی میزد که این امر جای نقد دارد.
وی در پایان با اشاره به اینکه منتظریم ببینیم در عمل چه پیش خواهد آمد، تصریح کرد: پیگیری رسانهها و نظارت دیگران در این خصوص باید ادامه داشته باشد.