حجتالاسلام نبیل الحلباوی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، با اشاره به وضعیت شیعیان در سوریه بیان داشت: از زمان امام خمینی(ره) بود که علمای سوری با حوزه علمیه قم آشنا شدند و همواره فعالیت های امام و انقلاب اسلامی را دنبال می کردند.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) امید را در دل مسلمانان جهان زنده کرد، افزود: رشد تشیع در سوریه با زحمات و همت علمایی همچون آیت الله سید محسن امین شکل گرفت، ایشان با ایجاد مدارس شیعی تحولی عظیم را بوجود آورده و موجب تثبیت شیعه در سوریه شدند.
تولیت آستان مقدس حضرت رقیه(س) بیان داشت: آیت الله امین جایگاه علمی بالایی داشت و این امر موجب محبوبیت ویژه او در میان مردم شده بود، همین موضوع هم به گسترش فرهنگ شیعی در سوریه کمک زیادی کرد.
سوریه قبل از تحولات اخیر پناهگاه آوارگان بود
الحلباوی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع قومی و مذهبی و حضور ادیان مختلف مانند علوی، ارمنی، چچنی، دروزی و ارتدکس در سوریه؛ شرایط این کشور قبل از تحولات اخیر پناهگاهی برای آوارگان بود.
اهل تسنن در سوریه با آرامش زندگی می کردند / سلفی ها وضع سوریه را به هم ریختند
وی تصریح کرد: حنفی ها، شافعی ها، مالکی ها، حنبلی ها و صوفیان به ترتیب بیشترین درصد جمعیت اهل تسنن در سوریه هستند؛ اما متاسفانه پس از حضور سلفی گری ها در سوریه وضع دگرگون شد.
این عالم سوری بیان داشت: توانایی و قدرت ایران در تمامی عرصه ها همچون پزشکی، تکنولوژی و نفوذ سیاسی نشان دهنده جایگاه بالای این کشور است و باعث خوشحالی کشورهای منطقه و مخصوصا سوریه است.
قم قطب علمی جهان اسلام است
الحلباوی ادامه داد: حضور مراجع عظام تقلید و علمای بزرگ، ظرفیت هایی علمی، پژوهشی و تبلیغی بزرگی را ایجاد کرده و قم را به قطب علمی جهان اسلام و پایگاه اصلی نشر معارف الهی و اسلامی مبدل کرده است.
روحانیت نقش مهمی در حفظ نظام سوریه دارد / حوزه علمیه می تواند پایه گذار فرهنگ شهادت در سوریه باشد
وی در ادامه نقش روحانیت در حفظ نظام سوریه را مهم تلقی کرد و گفت: روحانیت می تواند چهره واقعی دشمنان را به مردم سوریه معرفی کند و آنان را از دست های پشت صحنه و حقایق اتفاقاتی که در حال رخ دادن است آگاه کند.
این عالم سوری در پایان خاطرنشان کرد: علما و حوزه علمیه قم میتوانند در پایهگذاری ارزشهای دینی همچون فرهنگ شهادت و مقاومت در میان مردم سوریه نقش بسزایی داشته باشند.