گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود، از همدردی نمایشگاه کتاب با «درد» صادق کرمیار تا تبدیل شدن این نمایشگاه به زمین کشتی!
خبر اول اینکه:
نمایشگاه کتاب با کرمیار هم«درد» شد!
صادق کرمیار گفت: کتاب «درد» تازه ترین اثر من است که به نمایشگاه بیست و هفتم می رود.
به گفته کرمیار رمان «درد» با محوریت مبحث اطلاعات و عملیات جنگ اطلاعاتی بین ایران و عراق، رشادت های روزهای دفاع مقدس را به خصوص در فاصله سال 1363 تا پذیرش قطعنامه روایت می کند.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به چاپ « درد» به همت انتشارات عصر داستان گفت: همچنین برخی از آثارم که در گذشته منتشر و به تازگی تجدید چاپ شده اند در نمایشگاه جاری توزیع خواهند شد.
نویسنده کشورمان ادامه داد: از جمله این آثار « نامیرا»، « غنیمت» و « دشت های سوزان» است.
به گفته این نویسنده « نامیرا» در سال 88، «غنیمت» در سال 89 و« دشت های سوزان» در سال90 به همت انتشارات نیستان منتشر شده اند.
«بهترین بچه عالم» به بازار نشر آمد
اسدالله امرایی، مترجم درباره ترجمه جدید خود گفت: «بهترین بچه عالم» عنوان مجموعهای از فلشفیکشنهای نویسندگان مختلف جهان است. طیف نویسندگانی که آثارشان در این کتاب به چاپ رسیده، از چهرههای معروف تا آن دسته از نویسندگانی را که زمانی معروف نبوده و امروز تبدیل به چهره شدهاند، شامل میشود.
وی افزود: داستانهای این کتاب، از نظر تقسیمبندی داستانی در حوزه فلشفیکشنها جا میگیرند. روی جلد کتاب هم درج شده است که این اثر شامل داستانهای خیلی کوتاه میشود. البته عنوانی که من برای معادل فارسی فلش فیکشن، پیشنهاد دارم «دَم داستان» است.
این مترجم در ادامه گفت: جان آپدایک، ریموند کارور، هانریش بل، مارگارت اتوود، تیم اوبرایان و خولیو کورتاسار تعدادی از نویسندگانی هستند که داستانهایشان در «بهترین بچه عالم» چاپ شده است. ویژگی مشترک آثاری که در این کتاب به چاپ رسیده، کوتاه بودن و آنی بودن آنهاست. یعنی داستانهایی هستند که در آن و لحظه اتفاق میافتند.
امرایی گفت: این کتاب به تازگی توسط نشر قطره چاپ شده و در نمایشگاه کتاب تهران نیز عرضه خواهد شد.
یکی از داستانهای این کتاب با عنوان «پدر» نوشته ریموند کارور به این ترتیب است:
«بچه توی ننو کنار تخت خواب بود. باشلق و لباس سر هم سفیدی داشت. ننو را تازه رنگ زده بودند. دور آن روبان آبی خیلی کم رنگی بسته بودند و توی ننو تشکچه آبی بود. سه خواهر کوچک و مادر که تازه از رختخواب بلند شده بود و هنوز حالش به جا نبود، همراه با مادربزرگ دور بچه را گرفتند و او را تماشا میکردند که خیره نگاه میکرد و گاهی مشت خود را به دهان میبرد. نمیخندید و لبخند هم نمیزد اما گاه و بیگاه پلک میزد و هر وقت یکی از دخترها چانه او را بازی میداد، زبانش را بیرون میآورد و پس میکشید.»
نمایشگاه کتاب به زمین کشتی تبدیل میشود!
گلعلی بابایی با بیان اینکه برای بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب سه اثر جدید دارم، گفت: کتاب «قصه ما همین بود» با موضوع زندگینامه شهید محمدرضا دستواره قرار است توسط انتشارات صاعقه در این دوره از نمایشگاه کتاب عرضه شود.
نویسنده کشورمان با اشاره به چاپ دوم «گردان نهم» اظهار داشت: این رمان نیز با موضوع شکل گیری گردان حبیب بن مظاهر و اتفاقات پیرامون این گردان تا سال 1362 است که توسط انتشارات 27 بعثت به بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب خواهد آمد، البته کتاب «پهلوان گود گرم دشت» که به زندگی شهید قجه ای پرداخته توسط انتشارات صاعقه به نمایشگاه می آید.
وی با بیان اینکه برخی از آثار قبلی ام نیز به نمایشگاه خواهد آمد، خاطرنشان کرد: چاپ چهاردهم و پانزدهم «ضربت متقابل»، چاپ دوم و سوم «کالک های خاکی» و چاپ نوزدهم و بیستم «همپایه صاعقه» قرار است توسط انتشارات سوره مهر در جدیدترین دوره نمایشگاه کتاب به نمایش درآید.
عربلو دست پر آمد
احمد عربلو گفت: از میان آثارم 30 عنوان کتاب ویژه مخاطب نوجوان راهی نمایشگاه بیست و هفتم خواهد شد که تمامی آثار در حوزه انقلاب و دفاع مقدس است.
نویسنده کشورمان افزود: از میان این آثار «چوپان دیگر دروغ نگفت» عنوان مجموعه ای از داستان هایی است که در قالب یک کتاب آموزشی، آداب و معاشرت را به صورت غیر مستقیم به مخاطب نوجوان آموزش می دهد.
وی ادامه داد: این اثر دربرگیرنده فضای طنز است که سال گذشته به همت انتشارات مدرسه منتشر و در نمایشگاه امسال توزیع خواهد شد.
عربلو عنوان کرد: مجموعه داستان «این ها هم بچه ها را خنداندند»، رمان طنز «شاهزاده ای که جادو شد»، «داستانی که تمام نمی شود» درباره زندگی شهید مطهری، مجموعه داستان «قند و نمک»، مجموعه پنج جلدی داستان های ملانصرالدین و مجموعه پنج جلدی بهلول از جمله آثاری هستند که توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، افق، محراب قلم و مدرسه به نمایشگاه بیست و هفتم می روند.
این نویسنده در بخش دیگری از سخنانش درباره جدیدترین اثر خود اظهار داشت: در حال حاضر به نگارش زندگینامه شیخ محمد تقی بهلول گنابادی مشغول هستم که مراحل پایانی را طی کند و قرار است به همت بنیاد ادبیات داستانی منتشر شود.
به گفته وی شیخ محمدتقی بهلول گنابادی یک شخصیت معاصر و از روحانیون مبارز بوده است.
عربلو در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: همچنین یک اثر طنز آماده چاپ دارم که مجموعه ای از حکایت های طنز است که طی چند سال اخیر به قلم من در مطبوعات چاپ شده است. این اثر هم مراحل پایانی ویرایش را در حوزه هنری سپری می کند و قرار است توسط انتشارات سوره مهر در بازار کتاب عرضه شود.
مصلی صاحب دوربرگردان میشود
میثم کیانی داستاننویس گفت: «فال فسیل»، «خزیده تا آن گوشه حال»، «بهمن برای مُرده»، «دیوارهای دوار»، «شبیخون»، «سهم پاییز»، «نتهای خیس»، «خواب انار»، «چاقوی دستهزنجان کوهن» و «چتر پایتخت» عنوان 10 داستان کوتاه کتاب «دوربرگردان» است.
وی افزود: این کتاب دی ماه سال 92 توسط انتشارات زاوش به چاپ رسید و بعد از گذشت 3 ماه از انتشار، نسخههای اولین چاپش به اتمام رسید. ناشر کتاب هم گفت که چاپ دوم آن را برای عرضه در نمایشگاه آماده میکند.
این داستاننویس گفت: داستانهای این کتاب حالتی تسلسلی دارند و عنوان کتاب هم به همین دلیل و با توجه به حالتی که پایانبندی داستانها دارند، انتخاب شده است. این کتاب با 114 صفحه به چاپ رسید.
«دوربرگردان» بعد از «رگبار» دومین مجموعه داستان میثم کیانی است.
«رشادت شعر» را ببینید
مصطفی محدثی خراسانی با بیان اینکه برای بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب سه جلد کتاب جدید دارم، گفت: امیدوارم تمامی کتاب هایی که قرار است توسط انتشارات سوره مهر به چاپ برسد، بتواند در این دوره از نمایشگاه عرضه شود.
وی اظهار داشت: «رشادت شعر»، «پایتخت جهان» و «دریای بی پایاب» نام سه اثر جدیدم است که به ترتیب زندگی و شعر سیدحسن حسینی، قیصر امین پور و علی معلم دامغانی را در بر می گیرد؛ این کتاب ها را به پیشنهاد سوره مهر نوشتم.
شاعر کشورمان با بیان اینکه آخرین کتاب که همان «دریای بی پایاب» است را در فروردین ماه تحویل سوره مهر داده ام، تصریح کرد: «رشادت شعر» را حدود پنج ماه پیش به این انتشارات تحویل دادم، با این حال امیدوارم هر سه کتاب برای عرضه در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب آماده شود.
محدثی خراسانی خاطرنشان کرد: انتشارات سوره مهر در نظر دارد تا زندگینامه و زندگی شعری برخی از شاعران در قالب کتابی با عنوان «تاریخ تمدن» منتشر کند که نوشتن سه جلد از آن را من بر عهده گرفته بودم.
مجموعه کتابهای مانا به سوره مهر رفت
محمد قبادی سرپرست پروژه تولید مجموعه کتابهای شخصیتهای مانا با بیان این که 5 اثر از این مجموعه کتاب ها را برای انتشارات سوره مهر فرستادهایم، اظهار کرد: این 5 جلد در قالب یک بسته فرهنگی در نمایشگاه کتاب امسال عرضه میشود.
وی ادامه داد: کتاب سید احمد خمینی به قلم جواد کامور بخشایش، سید محمد دائیه الاسلام به قلم جمشید نوروزی، غلامرضا سعیدی و سید جعفر شهیدی به قلم اکبر خوشزاد و طاهره صفارزاده به قلم ذبیح الله حبیبی نژاد؛ 5 اثری هستند که بزودی به چاپ می رسند.
قبادی با اشاره به این که حدود 45 اثر دیگر از مجموعه کتابهای شخصیتهای مانا در مرحله کارشناسی و یا دست نویسنده است و مراحل تولید را سپری میکنند، گفت: این آثار همراه عکس و سند هستند و هر اثر حدود 120 صفحه است.
این نویسنده و پژوهشگر همچنین گفت: قرار ما با دفتر ادبیات انقلاب اسلامی و آقای بهبودی مدیریت این دفتر این بوده که بر روی 100 شخصیت کار کنیم. تا به امروز آثار را به 50 شخصیت رساندهایم؛ و اگر کار تولید کتابها به کندی پیش میرود به دلیل حساسیتهایی است که بر روی کار داریم و به همین دلیل عجلهای نداریم که آثار زودتر منتشر شود. بخش قابل توجهی از حساسیتمان به لحاظ درستی منابع و پردازش به موضوعات بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از سالها پیش که در فرهنگ ناموران حوزه هنری فعالیت میکردیم و با توجه به آرشیو غنی که در دفتر ادبیات انقلاب اسلامی از رجال در دست داشتیم؛ احساس کردیم شخصیتهای برجستهای هستند که به هر دلیلی کمتر به آن ها پرداخته شده است و از طرفی برجستگیهایشان میتواند باعث شود آن ها به الگویی در زمینه کاریشان بدل شوند و فقط باید روی آنها سرمایه گذاری و پژوهش انجام شود.
قبادی افزود: درباره برخی از شخصیتهای برجسته انقلاب اسلامی کتاب مستقلی وجود ندارد و اثری که قابل توجه باشد نیست و یا به قدری حجیم است که هر کسی برای خواندن اثر به سمتش نمیرود. مجموعه کتابهای شخصیتهای مانا هم برای مخاطب عام طراحی میشوند و هم سعی کردیم آثار را به سمت و سویی ببریم که مخاطب دانشگاهی هم بتواند به چشم یک اثر تحقیقی به آن نگاه کند.
وی در پایان گفت: در حال حاضر برای تولید 50 جلد کتاب با حدود 40 نویسنده و پژوهشگر همکاری داریم و معدود نویسنده هایی هستند که اثر اولشان را به ما تحویل داده اند و کار بعدی را هم به آن ها دادهایم و با بسیاری از نویسندهها بر روی نگارش یک اثر همکاری میکنیم.