کد خبر:۳۰۶۷۳۸
معظمی در چهارمین گردهمایی سالیانه انجمن صنفی مهندسین پتروشیمی:

صنعت پتروشیمی حیات مجدد خود را باز خواهد یافت / افزایش 2 برابری صادرات نفتی

معظمی گفت: روزی که دولت یازدهم صنعت نفت را تحویل گرفت، صادرات نفتی ما حدود 700 هزار بشکه بود که امروز این میزان به 2 برابر یعنی بالای 1.5 میلیون ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، منصور معظمی در چهارمین گردهمایی سالیانه انجمن صنفی مهندسین پتروشیمی که با حضور مقامات وزارت نفت و کارآفرینان نمونه کشور برگزار شد، گفت: سال 92 برای انجمن سال خوبی بود، انتشارات ما نیز بسیار فعال بود و توانستیم 6 جلد کتاب را منتشر کنیم و در اختیار علاقه مندان قرار دهیم و امسال امیدواریم بتوانیم این سازمان مهندسی را به سرانجام برسانیم که راهی سخت و طولانی است.


وی افزود: امید می‌رود که در سال 1393 صنعت پتروشیمی و پلیمر کشور اتفاق خوبی بیفتد چرا که در سال‌های گذشته صنعت پتروشیمی بسیار مورد جفا و بی‌وفایی قرار گرفت.


 معظمی ادامه داد: واگذاری‌های ناثواب موجب شد که زنجیر ارزش در این صنعت مورد سوال جدی قرار گیرد و صنعتی که می‌توانست پیشتاز باشد، در شرایطی برایش فراهم شود که امروزز در رنکینگ بین‌المللی حدود 30 واحد نزول کند.


وی خاطرنشان کرد: تلاش مدیریت جدید صنعت و همچنین وزارت نفت بر این است که به هویت گذشته صنعت برگردیم و با بازسازی، نوسازی و سیاست‌گذاری‌های جدید از یک منظر دیگر و توسط بخش خصوصی و عمومی به جای بخش دولتی بتوانیم به این توسعه دست یابیم.


معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزرات نفت  در ادامه اظهار داشت: روزی که دولت یازدهم صنعت نفت را تحویل گرفت، صادرات نفتی ما حدود 700 هزار بشکه بود که امروز این میزان به 2 برابر یعنی بالای 1.5 میلیون بشکه افزایش یافته است که متشکل از صادرات نفت خام و میعانات گازی می‌باشد.


وی افزود: در سال 1392 طبق قانون بودجه کل کشور میزان صادرات عدد یک میلیون بشکه و میعانات نیز 290 هزار بشکه بود که عملکرد چیزی حدود 20 درصد بیش از این است. از نظر مبلغ نیز متوسط صادرات ما حدود 10 میلیارد دلار است که بیشتر از بودجه مصوب عمل شده است.


معظمی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال 1393 نیز میزان صادرات ما هم از نظر حجم و هم ارزشی بیشتر از چیزی باشد که در قانون پیش‌بینی شده است.


وی با اشاره به پروژه‌های استراتژیک این انجمن گفت: در سال 1392، کشور  بدترین سال را در طول سال‌ها از نظر تامین انرژی گذراند و حدود 28 میلیارد لیتر سوخت مایع مصرف نیروگاه‌ها شد که ارزشی بالغ بر 30 میلیارد دلار داشت که بسیار تاسف بار است چرا که ناچار بودیم گاز بسیاری از صنایع بزرگ را قطع کنیم و فعالیت این واحدها از یک تا دوماه با توقف همراه شد.


معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزرات نفت تاکید کرد: آمار و گزارشات نشان می‌دهد حدود 7.5 میلیون تن در سال گذشته کاهش تولید صنعت پتروشیمی ناشی از سوخت بوده است که به لحاظ ارزشی 8 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود با اتخاذ سیاست‌های جدید در سال 93 حدود 80 تا 100 میلیون متر مکعب به حجم تولید گاز کشور افزوده می‌شود و پیش‌بینی می‌شود در سال 93، سالی بی‌مسئله از نظر انرژی داشته باشیم و آماده شویم تا در سال 94 وارد بازارهای جدید صادراتی شویم.


وی افزود: در کنار این مسئله توسعه گسترده‌ای در حوزه پالایش انجام می‌گیرد که پیش‌بینی ما این است تا سال 1397 ظرفیت پالایشی کشور از 1.800 هزار بشکه امروز به 3 میلیون بشکه خواهد رسید.


معظمی تصریح کرد: طرح دیگری که در دست داریم ایجاد 8 واحد پالایشگاهی معیانات گازی در عسلویه می‌باشد که کارهای مقدماتی آن انجام شده و ان شالله در پایان اردیبهشت ماه اعلام رسمی خواهد شد.


معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزرات نفت خاطرنشان کرد: صنعت پتروشیمی حیات مجدد خود را باز خواهد یافت و به سمتی می‌رود که با یک سری استراتژی جدید نقش‌آفرینی مجدد داشته باشد و حتما این کار شدنی است. 
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار