به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بورس اوراق بهادار تهران که روزهای آغازین هفته را با افت آغاز کرده بود، در پی انتشار اخباری مبنی بر کاهش نرخ سود بانکها، رو به صعود رفت و در آخرین روز معاملات به مرز 76 هزار واحدی نزدیک شد.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات در روز شنبه، بار دیگر شاهد سقوط ارزش سهام در تمام گروههای بازار بودیم و بدین ترتیب شاخص کل بورس در مسیر نزول قرار گرفت. افت ارزش سهام یه ویژه در گروههایی همچون شیمیایی، پالایشی، بانک و سرمایهگذاری و خودرویی منجر شد تا شاخص پس از نیم ساعت بار دیگر از مرز 74 هزار واحد فرو افتد. این سیر در ساعات میانی معاملات نیز ادامه یافت و نماگر مذکور بیش از پیش در محدوده منفی شاخص کمی آرامتر شد اما در اواخر معاملات به تبع افزایش سطح عرضه در برخی از گروههای بزرگ به ویژه پتروشیمی و بانکی، این نماگر باز هم پایینتر از سطوح قبلی آمد.
یکشنبه: با از سرگیری معاملات در روز یکشنبه شاخص کل تحت تاثیر سیر مثبت شکل گرفته در تمام گروهها در مسیر صعود قرار گرفت. رشد ارزش سهام در بسیاری از نمادها از جمله گروههای بزرگی همچون خودرو، پتروشیمی، پالایشی، بانکی، سرمایهگذاری، فنی مهندسی و ساختمانی منجر شد تا بار دیگر شاخص در مسیر صعودی خود به کانال 74 هزار واحدی نزدیک شود اما فشار برخی از نمادهای منفی مانند فخاس در میانه معاملات و همچنین متعادل شدن جو معاملات در برخی از نمادهای بزرگ و عدم عرضه صفهای خرید در کنار منفی شدن تعدادی از نمادها در گروههای مختلف منجر به ثبات نسبی حرکت شاخص شد. در نهایت این نماگر موفق شد وارد کانال 74 هزار واحدی شود. در ادامه معاملات پر حجم بر روی برخی از نمادهای بزرگ همچون کچاد شاخص را باز هم بالاتر بر و بدین ترتیب این نماگر حرکت صعودی خود را با شیبی آرام تا پایان زمان معاملات روزانه ادامه داد.
دوشنبه: با ادامه سیر مثبت شکل گرفته در بازار، شاخص کل در شروع معاملات اولین روز از اردیبهشت ماه بار دیگر در مسیر صعود قرار گرفت. جو تقریبا مثبت شکل گرفته در گروههای کوچک و بزرگ بازار از جمله خودروسازی، چندرشتهای صنعتی، پالایشی، پتروشیمی، مالی و ساختمانی منجر به رشد شاخص شد و این نماگر در همان ساعت اولیه معاملات توانست از نیمه کانال 74 هزار واحدی عبور کند. این روند در میانه معاملات ادامه یافت و تحت تاثیر توجه بیشتر سهامداران به گروه پالایشی و برخی از نمادهای فلزی از جمله فولاد، شاخص بیش از پیش بالا رفت. در ادامه با بهبود شرایط در بسیاری از گروهها مانند بانکی، پتروشیمی، ساختمانی و فلزات اساسی شاخص به شطوح بالاتری صعود کرد و در نهایت پا به کانال 75 هزار واحدی گذاشت.
سهشنبه: در شروع معاملات روز سهشنبه بار دیگر شاخص کل بورس تهران به لطف رونق معاملات در بسیاری از نمادها در گروههایی مختلف از جمله پالایشی، فنی مهندسی، شیمیایی، فلزی، معدنی، مالی و برخی تک سهمها در گروه خودرویی در مسیر صعود قرار گرفت و نیمه کانال 75 هزار واحدی را نیز تصاحب کرد. شیب صعودی شاخص در واخر ساعات اولیه معاملات به تبع آرامتر شدن فضای معاملات در گروههای پیشرو و همچنین افت تعدادی از نمادها در گروههای مذکور به محدوده منفی آرام شد. در ادامه با عرضه صفهای خرید در بسیاری از نمادهای پیشرو همچون پارسان و نمادهای پالایشی، شاخص با جهشی مقطعی مواجه شد اما پس از این مقطع ثبات نسبی بر سیر حرکتی این نماگر حاکم شد و حتی تاثیرگذاری منفی برخی از نمادها همچون خودرو نیز شاخص را کمی پایینتر از شطوح قبلی کشید. پس از این مقطع نیز شاهد منفی شدن بسیاری از نمادها در گروههای بزرگ و کوچک بازار بودیم که این امر کمی از تاثیرگذاری مثبت این نمادها در نیمه اول معاملات روزانه را خنثی کرد.
چهارشنبه: با آغاز معاملات در آخرین روز معاملاتی این هفته اخص کل بورس تهران تحت تاثیر فضای مبهم بر معاملات بسیاری از گروهها کمی افت کرد اما تحت تاثیر رونق معاملات در گروه پالایشی، پتروشیمی، فنی مهندسی، تعدادی از نمادهای معدنی و فلزی، سرمایهگذاری و چند رشتهای صنعتی در مسیر صعود قرار گرفت. این سیر تا اواسط معاملات ادامه یافت اما با پابرجا ماندن فضای مبهم حاکم بر بازار روند نسبتا با ثبتی را بر سیر حرکتی شاخص پدید آورد. در این برهه حمایت حقوقیها از برخی از نمادهای فلزی نیز در مقابل روند منفی شکل گرفته در تعداد محسوسی از نمادها در صنایع مختلف قرار گرفت تا از ریزش شاخص کل جلوگیری شود. بدین ترتیب این نماگر تا اواخر معاملات در آستانه ورود به کانال 76 هزار واحدی باقی ماند اما سرانجام موفق به گذر از این سطح نشد.