آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۴۶۶
تکرار// تاملي بر شيوه روايتگري برخي رسانه هاي وطني؛

BBCهاي مجوزدار!

در شرايطي كه بعضي شبه رسانه هاي خارجي بويژه بي بي سي فارسي، همچنان بنزين بر آتش فتنه مي ريزند، توجه به شيوه روايتگري برخي «BBCهاي مجوزدار» وطني، قابل تامل است.

در حالي كه خبرنگار تلويزيون بي بي سي فارسي که هم اکنون به «صداي اغتشاشگران»، تبديل شده است، از ايران اخراج شده، عملکرد برخي رسانه هاي وطني که بعضا با هزينه بيت المال اداره مي شوند، توجه آگاهان مسايل سياسي و رسانه اي را به خود جلب کرده است.

سلطه نرم افزاري و نقش رسانه

انگليسي ها از قديم الايام و بويژه با اقدامات توسعه طلبانه اي كه در قرن معاصر انجام دادند به «روباه پير» معروف شدند.

سازمان جاسوسي انگلستان همواره براي بزرگترين سازمان هاي ضد جاسوسي جهان دردسرسازي كرده و شيوه هاي جذب و بكارگيري جاسوسان و جاسوسي آنها آوازه اي ديرينه دارد.

يكي از ابزارهاي مهم انگليسي ها براي گسترش سلطه خود، پس از شكست در سلطه سخت افزاري بر جهان در قرن نوزدهم و عقب نشيني از مناطق تحت استعمار بريتانياي كبير، همواره تسلط فرهنگي، زباني و رسانه اي بر فكر مردم جهان بوده است.

انگليس را مي توان از جهت گستردگي رسانه هاي عربي، انگليسي، فارسي و ... مي توان در ميان كشورهاي جهان برجسته دانست، رسانه هايي كه نه تنها بر پهنه گسترده اي از مخاطبان نفوذ سيگنالي دارند بلكه بر شنوندگان و بينندگان خود نفوذ فكري و فرهنگي هم دارند.

نمايش بي طرفي و انفعال بيننده

با يك نظرسنجي ساده از تعدادي از ايراني هايي كه از طريق ماهواره، اخبار، گزارش ها و ميزگردهاي بي بي سي فارسي را تعقيب مي كنند، قطعا حداقل هفتاد درصد از آنها خواهند گفت بي بي سي فارسي يك رسانه «بي طرف» است.

آنها قطعا خواهند گفت: بي بي سي همواره هنگام گزارش دادن از يك موضوع ابعاد مختلف آنرا نشان مي دهد و حتي در ميزگردها و تماس هاي تلفني و ويدئويي به همه مخاطبان با سليقه هاي مختلف اجازه ابراز نظر مي دهد.

مي توان اين تلاش بي بي سي براي بي طرف نشان دادن خود را نقطه تمايز اين رسانه از رسانه هاي ديگر دانست و گرچه در عالم رسانه چنين گفته مي شود كه رسانه بايد بي طرف باشد، اهالي بي بي سي معتقدند رسانه بايد خود را بي طرف نشان دهد و چقدر حرفه اي كار خود را انجام مي دهند.

اهالي بي بي سي با تجربه اي به گستردگي عمر مستعمرات خود در دوران بريتانياي كبير، با نشان دادن همه ابعاد يك موضوع اما از زاويه اي كه خود مي خواهند، در حالي كه به لحاظ روانشناختي بيننده و شنونده آنها موضع دفاعي در مقابل آنها ندارد به خوبي به او جهت مي دهند.

هميشه مخاطبين يك رسانه با اطلاع از جهت گيري خاص آن در مقابل اخبار و گزارش هاي منتشره آن موضع مي گيرند اما بي بي سي فارسي با بي موضع يا بي طرف نشان دادن خود حتي از قربانيان فكري و فرهنگي خود فرصت دفاع يا واكنش را هم مي گيرد و قربانيان خيلي راحت خود را تسليم امواجي مي كنند كه جمع آنها را به سمتي كه استعمار پير مي خواهد هدايت مي نمايد.

با اخراج خبرنگار بي بي سي از ايران و اقداماتي كه وزارت خارجه انجام خواهد داد و همچنين با خروج اهالي بي بي سي از استتار و حمايت قاطع آنها از اغتشاشگران و روشن شدن مواضع آنها براي ملت، اميد است كه پاي آنها از سرزمين فرهنگي و فكري ايران براي هميشه بريده شود.

بي بي سي منشي بعضي رسانه هاي داخلي

اما تاسف آور آن است كه بعضي روزنامه ها، سايت ها و خبرگزاري هاي داخلي مدعي بي طرفي كه تحت عناويني چون اصولگراي منتقد دولت يا اصولگراي اصلاح طلب در حال فعاليت هستند، نيز همان شيوه بي بي سي را براي انتقال اخبار بكار مي گيرند و مي توان آنها را نيز «بي بي سي هاي مجوزدار» ناميد.

رسانه هايي كه مخاطب، آنها را فاقد جهت گيري جناحي و حزبي مي بيند و حتي با مجوزهاي سازمان هاي دولتي و حتي نهادهاي انقلابي فعاليت مي كنند اما در طول چهار سال حاكميت يك دولت انقلابي و مردمي، بدترين تخريب ها را عليه دولت نهم انجام دادند.

رسانه هايي كه تحريك و تهييج به اغتشاش حتي بعد از بيانات قاطع مقام معظم رهبري در نماز جمعه بعد از انتخابات هنوز در لايه هاي پنهان اخبار و گزارش هايشان ديده مي شود.

نويسنده: جعفر جعفري

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار