به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بازار آتی پایان هفته سکه در مقایسه با روز دوشنبه؛ همچنان روندی نسبتا ثابت را پشت سرگذاشت، در حالی که بازارها پس از وقفه یک روزه تعطیلی، دوباره کار خود را آغاز کردند.
در این بین طبق بررسی دنیای اقتصاد، اختلاف قیمتی سررسیدهای مختلف نیز روز گذشته دستخوش تغییر چندانی نشد. آنچه از شواهد امر بر میآید این است که فعلا بازار آتی در لاک احتیاطی خویش فرو رفته و این بازار نیز در انتظار متغیرهای سیاسی است که در وین در حال بحث و بررسی است. به گفته کارشناسان در بازار به نوعی هم فروشندهها و هم خریداران قدیمی ترجیح را بر حفظ موقعیتهای قبلی خود گذاشتهاند. دیروز همچنین تعداد موقعیتهای زیادی در سررسید آبان و نیز سررسید جدیدالورود دی باز شد که نشاندهنده علاقه بازار و فعالان آتی به سررسیدهای دورتر است. نکته جالب توجه در معاملات دیروز، سررسید دی بود که تنها پس از گذشت دو روز از راهاندازی آن، توانست به بیش از 1000 موقعیت تعهدی باز دست یابد. به عقیده کارشناسان، این موضوع سیگنال خوبی است؛ چرا که به این معنی است که بازار معتقداست سررسید دی از لحاظ نقدشوندگی و رونق، به زودی خواهد توانست جای آبان را بگیرد. مضاف بر این نکته؛ اتفاق خوشایند در بازار آتی دیروز، این بود که علاوهبر باز شدن موقعیتهای جدید در سررسید دی، در آبان نیز شاهد باز شدن تعداد زیادی موقعیت جدید بودیم. دیروز روزی بود که خریداران گواهی آمادگی تحویل سررسید اردیبهشت را پر کردند.
روز شنبه، آخرین روز معاملاتی این سررسید خواهد بود و عملا روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده عملیات تسویه آن انجام خواهد شد. در نتیجه بازار آتی از روز یکشنبه مجددا کار خود را با چهار سررسید ادامه خواهد داد. از سوی دیگر تا روز یکشنبه، نتیجه این دور از مذاکرات هستهای نیز مشخص خواهد شد و فعالان بازار با توجه به این نتیجه و نیز روند قیمتی سکه قادر خواهند بود در مورد ادامه مسیر بازار آتی تصمیم گیری کنند. باید منتظر باشیم و ببینیم با اعلام نتیجه مذاکرات، بازار آتی چه روندی را در پیش خواهد گرفت. اگر گریزی به ادوار گذشته داشته باشیم؛ طی دورههای پیشین مذاکرات، حتی پیش از کلید خوردن گفتوگوها، بازارهای داخلی بالاخص بازار آتی، دستخوش تغییرات و افت و خیز میشدند. اما در حال حاضر، بازار شاهد چنین هیجاناتی نیست، با آن که در آذرماه گذشته با خوشبینی به روند مذاکرات افت قابل توجهی را شاهد بودیم. به عقیده کارشناسان، این تفاوت بهدلیل اطمینان نسبتا قوی بازار به روند و نتایج این مذاکرات است. فعالان بازار بر این باورند که احتمال موفقیت در دوره جدید مذاکرات بالا است و تقریبا مطمئن هستند که احتمال شکست این گفتوگوها بسیار پایین است. در بازارهای جهانی اما، دیروز اونس به دلیل اعلام نرخ رشد شاخص خرده فروشی آمریکا، که بهرغم پیشبینیهای کارشناسان که منتظر عدد 0.5 درصد بودند؛ از حدود 0.1 درصد، رشد برخوردار مجددا وارد کانال 1300 دلاری شد. در ماه گذشته میلادی؛ این آمار در حدود 1.5درصد اعلام شده بود. به عقیده کارشناسان اونس در حال حاضر مقاومت 1305 دلاری را در مقابل خود میبیند؛ اگر چنانچه موفق به عبور از این مرز شود، سطح مقاومتی بعدی آن 1314 دلار خواهد بود. اعداد 1285 و 1270 دلار نیز سطوح حمایتی بازار هستند. همچنین روز جمعه جانت یلن، سخنرانی خواهد داشت که انتظار میرود این صحبتها بر روند اونس در هفته آینده تاثیرگذار باشد.در بازار سکه و طلا اما در مجموع صعود قیمتی اونس و نیز کم شدن حباب منفی سکه، زمینه را برای افزایش قیمت سکه فراهم کرده است.
چهارشنبه در بازار نقدی، در ادامه روند صعودی، سکه موفق به شکستن مقاومت 986 هزار تومان شد. طی روزهای اخیر، بازارهای داخلی از آنجا که در انتظار روند و نتیجه مذاکرات هستهای بودند و پیشبینی میشد تا در این دور، نگارش متن توافق نهایی انجام پذیرد؛ تا حدودی دست به عصا حرکت میکردند با این حال به دلیل پیشخور شدن اخبار مثبت؛ موج خوشبینیها و همچنین سایه ترس از بازار آتی رخت بربسته است. با از بین رفتن تدریجی و تقریبی ترسها؛ برخی از خریداران و فعالان بازار آتی، مجددا اقدام به خرید کردهاند که این موضوع، باعث شد حباب منفی که طی روزهای اخیر گریبانگیر سکه بود؛ تا 9 هزار تومان کاهش یابد.