گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان دیروز در همایش بیمه سلامت همگانی از این نکته انتقاد کرده بود که برخی از بعد از انتخابات شروع به کارکردهاند برای انتخابات بعدی و سعی میکنند رئیسجمهور موفق نشود تا در انتخابات بعدی کاندیدای مدنظرشان انتخاب گردد.
جدای از این موضوع که منظور سخنان چه کسانی بوده اند، با نگاهی به اقدامات و سخنان سیاستمداران و حرکات جناحهای سیاسی متوجه میشویم چه کسانی از دولت بهعنوان ابزاری برای رأی آوری در دور بعد انتخابات استفاده میکنند.
اصلاحطلبان در انتخابات 92 عارف را بهعنوان نماینده خود معرفی کرده بودند، اما وقتی با عدم استقبال جامعه از وی مواجه شدند و به این نتیجه رسیدند که در انتخابات 92 نیز توفیقی نخواهند یافت، بلافاصله در تغییر موضعی آشکار عارف را مجبور به کنارهگیری و حمایت خود را از حسن روحانی اعلام کردند تا بلکه بهوسیله وی بتوانند به عرصه سیاسی بازگردند و علی الظاهر در این انتخابات شکست نخورند.
اما بلافاصله بعد از پیروزی حسن روحانی کار خود را برای انتخابات بعدی آغاز کردند تا در انتخابات آینده ریاست جمهوری مجبور نباشند برای حفظ حیات سیاسی خود از گزینههای غیر اصلاحطلب استفاده کنند.
یونسی، وزیر اطلاعات دوره اصلاحات چندی پیش طی سخنانی دولت روحانی را ابزاری برای نجات اصلاح طلبان خوانده و گفته بود: «تنها راه نجات اصلاح طلبان حمایت از دولت روحانی است.»
محمدرضا خاتمی، برادر محمد خاتمی نیز که پیش از این در اظهاراتی گفته بود: «مجبور شدیم از هاشمی و خاتمی عبور کنیم.» روحانی را بهترین گزینه برای جان گرفتن و حفظ حیات سیاسی جناح خود دانسته و از طرفدارانشان خواسته بود با سکوت خود از روحانی حمایت کرده و بشدت با انتقادات مبارزه کنند. وی در آخرین اظهارات خود با بیان اینکه تندروها آرزوی اختلاف با روحانی را به گور خواهند برد، بر استفاده ابزاری از دولت برای بازگشت به صحنه سیاسی صحه گذاشته است.
محمدرضا خاتمی که چندی پیش طی اظهارت وقیحانهای گفته بود، از طلب 88 مان گذشتیم، هنوز مشخص نکرده است که بدهی مردم به آنان چیست؟ چه طلبی از مردم داشتهاند که از آن گذشتهاند؟ آیا به خاطر رأی ندادن به کاندیدای مدنظرشان در سال 88 مردم بدهکار اصلاحطلبان شدهاند؟
محمدرضا خاتمی همچنین مجدداً نظریه معروف طیف اصلاحطلبان را مطرح کرده و گفته است که چون کاندیدای موردنظر ما در انتخابات پیروز شد، پس مشخص است که انتخابات کاملاً سالم و قانونی بوده است؛ یعنی اگر فردی غیر از روحانی بهعنوان رئیسجمهور از سوی مردم برگزیده میشد، قطعاً تقلب صورت گرفته است. خاتمی تأکید کرده است: «اولاً ما مطمئن بودیم که اگر انتخابات با معیارهای قانونی، درست و سالم برگزار شود، پیروزی ما قطعی است. دوم اینکه از روزهای قبل خبرهایی از سوی حاکمیت به ما رسید که در این انتخابات، حوادث سال 88 اتفاق نخواهد افتاد، ما مطمئن نبودیم، اما امیدوار بودیم که به نتیجهای که میخواهیم برسیم.»
به نظر میرسد با شروع به کار طیف اصلاحطلب برای انتخاب بعدی باید منتظر دور تازهای از اهانتها به مقدسات اسلام و خیانتها بهنظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم؛ چراکه اگر تنها کارنامه سیاه محمدرضا خاتمی و خانوادهاش را در سالهای گذشته بررسی کنیم به اعمال غیرقابلباور و وقیحانهای میرسیم که جناح اصلاحطلب با آوانگاردی محمدرضا خاتمی و برادرش محمد خاتمی انجام دادهاند.
محمدرضا خاتمی از متحصنان و استعفادهندگان مجلس ننگین ششم بوده و در تصویب لوایحی منحوس، موسوم به لوایح دوقلو نقش تأثیرگذاری داشته است.
ماجرای لوایح دوقلو از این قرار بود که، دولت اصلاحات با نزدیک شدن به پایان دوران «حضور در رأس قدرت» لایحهای تحت عنوان «لوایح دوقلو» تهیه و تنظیم کرده و به مجلس ارائه میدهد؛ هفته اول آبان ماه 1381، کلیات این لایحه که در نهایت به «تغییر قانون انتخابات» منجر میشد، در صحن علنی مجلس مطرح و پس از اظهارنظر مخالفان و موافقان با این لایحه و نیز نظر موافق مخبر کمیسیون امنیت ملی و نماینده دولت، به تصویب مجلس ششم رسید.
در جریان تصویب این لایحه، اولین بند آن یعنی «حذف نظارت استصوابی شورای نگهبان» به بحث گذاشته و پس از سخنان مخالف و موافق تصویب شد.
به دنبال حذف «نظارت استصوابی»، شرط «اعتقاد و التزام کاندیداهای مجلس به اسلام و ولایتفقیه» نیز حذف و صرف مسلمان بودن و ابراز وفاداری به قانون اساسی در فرم ثبتنام، جایگزین این شروط شد.
در ادامه نیز با تغییر 9 ماده از قانون انتخابات، ضمن کاهش نظارت شورای نگهبان بر انتخابات مجلس، نظارت رئیسجمهور بر این انتخابات را تصویب کردند.
سرانجام در 9 اسفند 1381 نمایندگان مجلس ششم، بررسی لایحه تغییر قانون انتخابات را پی گرفتند و با تصویب آخرین بندها، رسیدگی به این لایحه را به پایان رساندند.
با پایان تعطیلات نوروزی سال 1382، شورای نگهبان پس از بحث و بررسی لایحه تغییر قانون انتخابات مجلس، این لایحه را در 39 مورد خلاف قانون اساسی و در 7 مورد خلاف شرع تشخیص داد و آن را رد کرد.
اعلام رسمی نظر شورای نگهبان در مورد لایحه انتخابات مجلس، حملات تند افراطیون را در پی داشت. تا جایی که محمدرضا خاتمی رفراندوم را تنها گزینه در این شرایط عنوان کرده و مدعی میشود که به هیچوجه از حذف نظارت استصوابی کوتاه نخواهند آمد.
19 اردیبهشت 1382 شورای نگهبان پس از بررسی لایحه تبیین حدود وظایف و اختیارات ریاست جمهوری در جلسات متعدد، این لایحه را نیز در مواردی با قانون اساسی مغایر تشخیص داد و این مغایرتها را در 10 بند به مجلس برای اصلاح بازگرداند.
محمدرضا خاتمی همچنین با آغاز بررسی صلاحیتها برای انتخابات مجلس هفتم و رد صلاحیت برخی از نامزدهای متخلف اصلاحطلب توسط شورای نگهبان با وقاحت تمام شورای نگهبان را به بیقانونی متهم کرد. وی در پایان دوره اصلاحات در دانشگاه صنعتی اصفهان گفته بود: ما دموکراسی را بهجایی رساندیم که شما میتوانید امام حسین (ع) را هم به چالش بکشید. و درجایی دیگر هم با وقاحت تمام گفته بود اگر به این نتیجه برسیم امام زمان را هم استیضاح خواهیم کرد.
نقش محمدرضا خاتمی و برادرش محمد خاتمی نیز در فتنه انگلیسی-آمریکایی 88 نیز کاملاً مشخص است و همچنین توهین همسر محمدرضا خاتمی به امام خمینی مبنی بر اینکه اگر موسوی، کروبی و حامیان آنان ضدانقلاب هستند، پس امام هم ...
مطالب ذکرشده تنها گوشهای از اقدامات اصلاحطلبان و سیاست ورزیشان بود، همه موارد دلالت بر این دارد که اصلاح طلبان دولت روحانی را ابزاری برای بازسازی خود در فضای سیاسی کشور می دانند، همان گونه که خبرها حاکی از آن است که عده ای از اصلاح طلبان نیز سعی دارند با سکوت در برابر اقدامات اشتباه دولت، این اشتباهات به پای آنها نوشته نشود، تا اگر توانستند، در انتخابات آینده عبور از روحانی را کلید بزنند و اگر پتانسیل آن را نداشتند، حمایت از روحانی را تکرار کنند.
شلم شوربا يعني اين . . .