کد خبر:۳۲۳۵۸۱
اجرای عملیات پانجیا 7 در ایران همزمان با 111 کشور جهان

بیش از 5 میلیارد؛ ارزش ریالی داروهای غیرمجاز و تقلبی مکشوفه

رییس پلیس سایبری کشور با اشاره به اینکه عملیات پانجیا 7 یکی از بزرگترین عملیات های جهانی محسوب می‌شود، گفت: با اجرای این عملیات در ایران همزمان با 111 کشور جهان ، 111 فروشنده داروهای تقلبی دستگیر شدند.
بیش از 5 میلیارد؛ ارزش ریالی داروهای غیرمجاز و تقلبی مکشوفه

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، پلیس سایبری ایران با اشاره به اجرای عملیات پانجیا 7 در ایران همزمان با 111 کشور جهان اجرای، اظهار داشت : جامعه جهانی با محوریت سازمان اینترپل در خصوص مبارزه و پیشگیری از وقوع جرایم سایبری به این نتیجه رسیده است که با انعقاد تفاهم نامه ها و برگزاری نشست ها و اجرای عملیات مشترک برای همکاری های بین المللی نسبت به کاهش تهدیدات در عرصه های مختلف اقدام جدی نماید .


وی در ادامه با اشاره به اینکه با ورود خدمات پزشکی و دارویی به فضای مجازی و اینترنت ؛ مجرمان نیز با سوء استفاده از فرصت پیش آمده اقدام به فروش داروهای غیر مجاز و تقلبی به صورت آنلاین کرده اند ، یکی از این عملیات ها را که با محوریت سازمان اینترپل صورت می گیرد تمرکز برای خدمات پزشکی اینترنتی و داروهای تقلبی در دنیا برشمرد .


این مقام ارشد انتظامی ضمن بیان اینکه سازمان اینترپل با درک اهمیت و تأثیرات سوء فروش داروهای غیر مجاز و تقلبی به صورت آنلاین بر سلامت و بهداشت عمومی به مقابله با این پدیده بر آمده است ، اظهار داشت : مقابله با فروش داروهای تقلبی با عنوان عملیات پانجیا از سال 2008 با حضور 8 پلیس سایبری از کشورهای مختلف شروع شد .


سردار هادیانفر افزود : این طرح هرساله با حضور پلیس های سایبری و در فضای مجازی کشورهای عضو سازمان اینترپل برگزار می شود و سازمان جهانی گمرک دارویی،انجمن دارویی بین المللی،موسسه امنیت دارویی یوروپل و غیره نیز در آن مشارکت می کنند .


این مقام ارشد انتظامی هدف از انجام عملیات پانجیا را کشف محصولات تقلبی و غیر مجاز، مسدود نمودن وب سایت های متخلف، جلوگیری از فعالیت تجاری غیر قانونی آنان،افزایش آگاهی عمومی از خطرات خرید و مصرف محصولات دارویی و پزشکی از وب سایت های غیر قانونی،شناسایی تولید وتوزیع کنندگان محصولات دارویی تقلبی و غیر قانونی و شناسایی شبکه های جنایی فعال در این حوزه و همچنین ارتقای همکاری های بین المللی در خصوص مبارزه با فروش آنلاین داروهای غیر مجاز و تقلبی عنوان کرد .


رئیس پلیس فتا ناجا از برگزاری پانجیا 7در سال جاری با حضور 200 سازمان اجرایی و 111 کشور جهان خبر داد و گفت : در این عملیات که شبکه های جنایی مورد هدف قرار گرفته اند هزاران داروخانه اینترنتی غیر مجاز مورد توقیف قرار گرفتند و برخی از آنان تعطیل شدند .


وی در ادامه ارزش داروهای داروهای غیر مجاز کشف شده در جهان را حدوداً 36 میلیون دلار عنوان کرد و گفت : با توجه به مشارکت 111 کشور در عملیات سایبری مشترک شاید بتوان گفت این عملیات یکی از بزرگترین عملیات های جهانی محسوب می شود .


رییس پلیس سایبری کشور عمده کشفیات در این عملیات را در خصوص داروهای خاص و سرطانی ،داروهای جنسی،مکمل های غذایی و داروهای لاغری ورژیمی برشمرد و گفت : در عملیات پانجیا همواره پلیس جمهوری اسلامی ایران نیز همپای با جامعه جهانی و کشورهای عضو سازمان اینتزپل حضور فعال داشته است .


وی تصریح کرد : پلیس فتا با توجه به وظایف ذاتی و محوله به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران از سال 2011 هر ساله در این عملیات شرکت می کند و در این مدت توانسته است با فعالیت های شبانه روزی و زحمات کارشناسان و کاراگاهان متخصص خود ، در گام اول بیش از هشت هزار و 22 سایت داخلی و خارجی را شناسایی کند که پس از بررسی کارشناسان این پلیس حدوداً 52% سایت هامربوط به سایر کشورها و یا دارای مجوز بوده اند و در نهایت 48% مابقی شناسایی شدند.


این مقام مسوول گفت : در این عملیات 53 هزار و 420 عدد داروی غیر مجاز توقیف شد که ارزش ریالی آن 5میلیاردو 942 میلیون می باشد و در این رابطه 111 نفر متهم نیز دستگیر، سایت آنان مسدود و به مقام قضایی معرفی شدند .


رئیس پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه پلیس سایبری کشور در انجام عملیات پانجیا تنها عمل کرده است ،بیان داشت : نکته حائز اهمیت این است که مسئولان بهداشت و درمان، گمرک و سایر سازمان های مسئول باید بر اساس الگوهای جهانی در عملیات پانجیا نقشی جدی تری را ایفا کنند .


هادیانفر در ادامه افزود : باید تلاش کنیم که سازمان های مسئول داخلی که در پیشگیری و مقابله با خدمات پزشکی غیر مجاز و داروهای تقلبی نقش بسزایی در کشور متناسب با مسئولیت و وظایف خود دارند مسئولانه تر عمل کنند زیرا بهداشت و سلامت جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است.


این مقام ارشد انتظامی در خاتمه تصریح کرد : امیدواریم وزارت بهداشت درمان و سازمان گمرک در عملیات های بعدی همگام با پلیس وارد عرصه عملیات پیشگیری و مبارزه شوند ؛ زیرا در اینگونه عملیات ها نقش سازمان های مذکور در پیشگیری و مبارزه با جرایم ورود داروهای تقلبی اجتناب ناپذیر است.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار