به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات این هفته شاخص کل با 1626 واحد کاهش به رقم 72873 واحد رسید که نسبت به هفته قبل 18/ 2 درصد کاهش را نشان داد.
شاخص بازار اول با 1337 واحد کاهش به رقم 54316 واحد رسید و شاخص بازار دوم با 2286 واحد کاهش به عدد 139403 واحد بالغ شد و نسبت به هفته گذشته به ترتیب 40 / 2 درصد و 61 / 1 درصد کاهش مواجه شدند.
در این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 6456 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 5 / 4 درصد کاهش یافته است.
همچنین در 5 روز کاری این هفته، تعداد 2918 میلیون سهم در 200 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 13 درصد افزایش و 15 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
در هفته منتهی به 28 خردادماه ارزش معاملات نرمال به 4958 میلیارد ریال بالغ شد و حجم معاملات نرمال هم به 1875 میلیون سهم رسید که نسبت به هفته قبل به ترتیب با 20 درصد و 24 درصد کاهش همراه شدند.
بر این اساس 76942 برگه اوراق مشارکت به ارزش 77 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 83 درصدی را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات در هفته جاری شاخص کل بورس تهران تحت تاثیر روند رو به افول معاملات در بسیاری از گروهها سیری منفی را در پی گرفت اما در 20 دقیقه ابتدابب زمان بازار به علت پایین بودن حجم معاملات افت ملموسی را تجربه نکرد. در ادامه اما به علت فشار وارد شده به ویژه از سوی گروههای بزرگ بازار همچون پتروشیمی، خودروسازی، مالی، پالایشی، مخابرات و فنی مهندسی، این نماگر افت شدیدی را پشت سر گذاشت و بدین ترتیب پس از یک ساعت از مرز 74 هزار واحدیفرو افتاد. نمادهایی همچون تاپیکو، پارسان و شبندر و تعداد ملموسی از بانکیها و خودروسازیهای بزرگ تبدیل به تاثیرگذارترین نمادهای منفی بر روی شاخص در این برهه بودند. همچنین در ساعت میانی معاملات نیز این روند ادامه یافت و با جمعآوری صفهای فروش در گروه مخابرات و نماد همراه افت شاخص بیش از پیش شد. در ادامه این نماگر با شیبی منفی اما ملایمتر از ساعت گذشته تا پایان زمان بازار به سیر خود ادامه داد.
یکشنبه: با ادامه تسلط جو تقریبا منفی معاملاتی بر بسیاری از گروهها، شاخص کل بورس تهران در شروع ساعت بازار بار دیگر سیری نزولی را در پی گرفت. افول خودروییها از جمله خودرو و همچنین نمادهای بزرگ پتروشیمی مانند تاپیکو و پارسان و همچنین افت دیگر گروههای بزرگ مالی و فنی مهندسی، پالایشی و سرمایهگذاری در آن روند بیسار موثر بود. افزایش حجم معاملات بر روی نماد رمپنا و عرضه برخی از صفهای فروش در نمادی مانند وپاسار نیز اوضاع را بدتر کرد تا پس از یک ساعت، شاخص در آستانه از دست دادن کانال 73 هزار واحدی قرار گیرد که در نهایت این اتفاق پس از ساعت 10.5 روی داد. اما کار به اینجا ختم نشد و جو تقریبا منفی حاکم بر بازار این نماگر را بیش از پیش پایین آورد. تاثیرگذاری نمادی چون شبندر بر افت شاخص در این برهه بسیار ملموس بود. همچنین در اواخر معاملات نیز جمعآوری صفهای فروش در گروههایی همچون خودرویی و بانکی نیز منجر به افت بیشتر شاخص شد تا این نماگر با کاهشی در حدود 1.2 درصد به معاملات روز یکشنبه پایان دهد.
دوشنبه: در شروع معاملات روز میانی این هفته، شاخص کل بورس به اطف بازگشت رونق به معاملات بسیاری از نمادها در گروههای مختلف در مسیر صعود قرار گرفت که در این میان نمادهای بزرگی از جمله خودرو، خسایپا، در بخش خودرویی، رمپنا در بخش فنی مهندسی، تعدادی از نمادهای ساختمانی مانند ئشاهد، شبندر و شسپا در بخش نفتی و تعداد ملموسی از نمادهای سرمایهگذاری و برخی از پتروشیمیها در این روند تاثیر شایانی داشتند. معامله بلوکی در نماد رمپنا نیز شاخص را با جهش کوچکی مواجه ساخت. در ادامه با متعادل شدن معاملات در گروههای مختلف و کاسته شدن از رونق معاملات در برخی از بخشها مانند بانکی و پتروشیمی شاخص سیری با ثبات را در پی گرفت و پایین بودن حجم معاملات و همچنین جو منفی حاکم بر برخی از نمادهای بزرگ گروه فلزی نیز مزید بر علت شد تا این نماگر با شیبی منفی اما بسیار ملایم تا پایان زمان بازار به حرکت خود ادامه دهد.
سهشنبه: با از سرگیری معاملات در روز سهشنبه با وجود جو مبهم حاکم بر بسیاری از گروههای کوچک و بزرگ بازار، شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در برخی از نمادها مانند وپست، ئشاهد، وبصادر، سکارون و همچنین عرضه صفهای خرید در برخی نمادهای فلزی مانند فلوله و به ویژه معامله بلوکی در نماد وصندوق سیری صعودی را در پی گرفت اما به سرعت تحت تاثیر نمادهای منفی بازار روندی نزولی را تجربه کرد. در این برهه افت نمادهای خودروسازی و برخی از تک سهمها در گروههای دیگر مانند فملی و وساپا فشار شدیدی را بر این نماگر وارد ساخت تا سرانجام شاخص در ساعت دوم معاملات به محدوده منفی بخزد. در ادامه، معاملات در محدوده مثبت قیمتی برخی تک سهمها مانند کگل و همراه حمایت مقطعی را از شاخص پدید آورد اما این روند نیز چندان دوامی نیاورد و فشار وارده از سوی نمادهای بزرگ پروههای مختلف از جمله فولاد و شبهرن و شخارک شاخص را بیش از پیش پایین آورد. در نهایت نیز سیر رو به افول اما آرام شاخص تا پایان زمان معاملات روزانه ادامه یافت.
چهارشنبه: به تبع پایین بودن حجم معاملات در روز چایانی هفته، شاهد بودیم که از ابتدای روز شاخص کل تحت تاثیر معاملات نه چندان پر حجم بر روی نمادهای گوناگون به کرات با نوسان مواجه شد. در ابتدای روز شاخص منفی گشت اما به سرعت تحت تاثیر روند صعودی شکل گرفته در تعداد محسوسی از نمادهای بانکی به ویژه وبصادر و وپاسار و نمادی چون ثشاهد در گروه ساختمانی به محدوده مثبت وارد شد. سیر نزولی شاخص تحت تاثیر افول برخی از نمادهای بزرگ فلزی و معدنی مانند فملی و کچاد و برخی نمادها در گروه نفتی و سیر مبهم حاکم بر دیگر گروهها محدود شد و این نماگر به محدوده منفی خزید. در ادامه نوسانات مکرری را در سیر حرکتی شاخص نظارهگر بودیم تا آنکه رفته رفته در ساعت میانی معاملات، رونق بیش از پیش در گروه سرمایهگذاری و سپس بانکی، خودرویی، سیمانی، لیزینگی و پتروشیمی منجر به حمایت از این نماگر شد. در ادامه رفته رفته جو تقریبا مثبتی بر بسیاری از نمادها در دیگر گروههای بازار نیز حاکم شد تا در نهایت شاخص بتواند در محدوده مثبت به کار خود پایان دهد.