به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری رئیس سازمان سینمایی صبح امروز با حضور حجت الله ایوبی در تالار وحدت برگزار شد. در این نشست ایوبی به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.
یکی از سئوالات این بود که برخی از افراد اطلاعات خلاف واقع به نمایندگان مجلس و برخی دیگر مسئولان می دهند، اقدام شما در این خصوص چه خواهد بود؟ ایوبی در پاسخ گفت: عده ای برای نمایندگان مجلس و دلسوزان نظام ایجاد نگرانی می کنند و این یک واقعیت است این افراد فضای بدگمانی را نسبت به سینما ایجاد کرده اند و برخی از آسیب های سینما از همین ناحیه است همچنین برخی ازرسانه ها دروغ می گویند که برخی از این اخبار کذب برایمان پرهزینه است و بارها در مجلس پیرامون این مسائل توضیح دادیم مثل اینکه می گفتند سازمان سینمایی 100 میلیون تومان برای انتقال پیکر گروه سگهای زرد هزینه کرده اما در نهایت اثبات شد سازمان سینمایی یک ریال هم برای این کار هزینه نکرده است.
وی افزود: اگر احساس کنیم این دروغ ها به سینما لطمه می زند علیه این افراد و رسانه ها اقدام قانونی و شکایت خواهیم کرد.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر رفع توقیف فیلم های توقیفی اظهار داشت: برخی از فیلم ها توقیف شده اند اما دلیل خاصی برای این توقیف وجود ندارد شما اگر اسامی سازمان سینمایی وشورای پروانه نمایش را مرور کنید خواهید دید که این افراد علاقه مند به انقلاب وآرمان های آن هستند و هرگز به فیلم های که ایجاد تشنج کنند مجوز نمی دهند اما فیلم هایی که به ناحق به بایگانی رفته اند مجوز خواهند گرفت.
ایوبی در پاسخ به سئوالی مبنی بر مجوز گرفتن و یا نگرفتن فیلم «عصبانی نیستم» گفت: فیلم «عصبانی نیستم» پروانه نمایش دارد و قرار است تصمیم جدیدی درباره آن گرفته شود از دید شورای پروانه نمایش این فیلم غیرسیاسی و یک فیلم اجتماعی است. در جلسه ای که در مجلس داشتیم نیز بعضی از نمایندگان بر اجتماعی بودن این فیلم تاکید کردند بنای سازمان بر دامن زدن به مسائل سیاسی نیست و فیلم «عصبانی نیستم» به دلیل اجتماعی بودن پروانه نمایش گرفته است.
وی در خصوص نحوه حمایت سازمان سینمایی از کارگردان های فیلم اولی گفت: ما باید از کارگردان های فیلم اولی استقبال کنیم و از آنها حمایت نماییم البته محدودیت های برای صدور پروانه ساخت در نظر گرفته شده با این وجود امسال ده فیلم اولی از طرف سازمان سینمایی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
یکی از سئوالاتی که از ایوبی پرسیده شد این بود که عرصه سینما، عرصه سهم خواهی بسیاری از نیروهای خارج از سینما است آیا شما برنامه ای دارید که فقط سازمان سینمایی بتواند در خصوص سینما تصمیم بگیرد؟ایوبی در پاسخ گفت: همیشه در مورد سینما، حساسیت های وجود داشته اما ما باید حلقه های گفتگو را تقویت کنیم ما با کمیسیون فرهنگی مجلس تعامل خوبی داریم که این مسئله باعث شده سوء تفاهم ها برطرف شود اما باید سعی کنیم نگرانی های به حق را با کمترین هزینه کاهش دهیم.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در همین رابطه گفت: برخی واقعاً نگران هستند اما برخی شغلشان ایجاد نگرانی در دیگران است، در مقابل این افراد چاره ای جز گفتگو و تعامل وجود ندارد. سینمای ایران بعد از انقلاب مرهون امام و مقام معظم رهبری است که پای این سینما ایستادند اگر به فرمایشات مقام معظم رهبری نیزدقت بفرمایید می بینید که ایشان گفته اند فیلم دینی باید فیلمی باشد که مردم آن را ببینند.
یکی از سئوالاتی که از ایوبی شد این بود که سازمان سینمایی برای صدور پروانه ساخت فیلم اولی ها محدودیت های به وجود آورده اما این شائبه پیش می آید که کسانی که قدرت چانه زنی بالایی دارند می توانند مجوز بگیرند.
ایوبی در پاسخ اظهار داشت: سیستم مکانیزه ای که ما برای درخواست های فیلم اولی ها در نظر گرفته ایم سیستم ساده ای است و نیاز به چانه زنی و رفت و آمد وجود ندارد. کسانی که می خواهند فیلم اولشان را بسازند درخواست هایشان را روی سایت می فرستند و درخواست آنها مورد بررسی قرار می گیرد.
رئیس سازمان سینمایی در خصوص مشکلات اساسنامه خانه سینما گفت: برخی مشکلات اساسنامه ای وجود دارد یکی از مشکلات این بود که بر سر دهان ها افتاد که سی و یک صنف خانه سینما باید به عنوان موسسه فرهنگی مجوز بگیرند اما این مسئله در وزارت ارشاد بررسی شد و دیدیم که این حرف بی اساس است در جلسه ای که داشتیم نیز مطرح شد که نیازی نیست به اصناف به عنوان موسسه فرهنگی مجوز بدهیم.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر وجود نگاه منکراتی نسبت به زنان سینمایی ایران در جشنواره های خارجی بیان داشت: برخورد با مسائلی که پیرامون بازیگران اتفاق می افتد می تواند متفاوت باشد در این مورد نیز دستگاه های دولتی و خود خانم بازیگر برخورد خوبی داشتند ومسئله حل شد اما نگاه منکراتی نه وود دارد و نه باید وجود داشته باشد متاسفانه برخی ذهنیت غلطی را در میان برخی از مدیران ایجاد کرده اند اما راهی که ما در پیش گرفته ایم می تواند این مشکلات را حل کند، سینمایی ما سینمایی بسیار فهیم و نجیبی است.
ایوبی در خصوص دخالت دولت در تولید فیلم ها گفت: ما سعی داریم دخالت دولت در تولید فیلم ها به حداقل ممکن کاهش پیدا کند اما در عوض تضمین های لازم را به کسانی که می خواهند در این عرصه فعالیت کنند بدهیم.
رئیس سازمان سینمایی در رابطه با مسائل معیشتی اهالی سینما بیان داشت: صندوق حمایت از هنرمندان موظف شده به مسئله بیمه هنرمندان رسیدگی کند و سعی داریم مشکلاتی که در این صندوق وجود دارد را حل نماییم همچنین رسیدگی به مسائل معیشتی اهالی هنر نیاز به یک عزم ملی دارد.
وی در خصوص سالن های سینما در ایران گفت: بیش از هزار شهر ایران که برخی از آنها شهرهای برخورداری هستند سالن سینما ندارند که این آمار بسیار تأسف بار است بخش عمده مردم ما سینما رفتن را فراموش کرده اند و سینما رفتن محدود به تهران وچند شهر دیگر شده است نهضتی لازم است و باید دستگاه های مختلف کمک کنند و کار سالن سازی را به صورت جدی پیگیری کنیم.
وی افزود: در بسیاری از شهرها وزارت ارشاد مجتمع های فرهنگی مختلف دارد که این مجتمع ها دارای سالن های هستند که استانداردهای یک سالن سینما را دارا می باشند، ما می توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم همچنین به همه استان هایی که آمادگی دارند سالن های مختلفشان را تبدیل به سینما کنند این کار را برای آنها انجام خواهیم داد.
رئیس سازمان سینمایی در خصوص فیلم رستاخیز گفت: این فیلم دچار حادثه شد که بخشی از آن به تهران بر میگردد که سعی داشتند نسبت به این فیلم بدگمانی ایجاد کنند، من با مراجع و علماء دیدار داشتم و دیدگاه های خود را راجع به این فیلم عنوان کردم، آنها نیز پذیرفتند و مشکلات حل شد البته اصلاحاتی را در مورد این فیلم اعلام کردند البته آقای درویش، کارگردان این فیلم نیز این اصلاحات را اعمال نمود و به نظر کارشناسان و نگرانان واقعی احترام گذاشت،امروز «رستاخیز» پرونده نمایش خواهد گرفت.
وی در خصوص پروانه نمایش فیلم «خانه پدری» نیز گفت: من دیدار دوستانه ای با کیانوش عیاری، کارگردان این فیلم داشتم و ملاحظات خودم را به ایشان عرض کردم و گفتم به عنوان یک پدر با صحنه بسیار خشن این فیلم مشکل دارم زیرا ما قرار نبود باب خشونت را در سینمای ایران باز کنیم.
ایوبی افزود: من پیشنهاد کردم که با جمعی از روانشناسان و جامعه شناسان درجه یک کشور این فیلم را ببنیم و با هم به نظر کارشناسان احترام بگذاریم که آقای عیاری نیز از این پیشنهاد استقبال کرد.