کد خبر:۳۲۹۲۰۲
دعای روز اول

سلام بر قلب‌های روزه دار/ مباد که روزهای رمضان به غفلت‏ ما شهادت دهند و شبهایش به سهل انگارى ما

دعای روز اول ماه مبارک مضامین بلندی دارد که در آن از خداوند درخواست می‌کنیم که روزه ما را روزه حقیقی قرار دهد.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»ـ زینب صارم؛ دعاهای ماه مبارک رمضان را ابن عباس از لسان پیامبر(ص) نقل کرده که منابع این دعا در دو کتاب بلدالامین و مصباح کفعمی ذکر شده است ؛ همچنین مرحوم علامه مجلسی در کتاب زاد المعاد نیز دعاهای هر روز ماه مبارک را نقل کرده است. که پس از آن به مفاتیح الجنان مرحوم حاج شیخ عباس قمی منتقل شده است. همچنین کفعمی در بلد الامین ثواب این دعاهای با عظمت را برای ایام ماه مبارک نقل کرده است که مرحوم شیخ عباس قمی آن را در مفاتیح نیاورده است.

دعای روز اول :
 

بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهمَ اجْعلْ صِیامی فـیه صِیـام الصّائِمینَ

 

خدایا روزه مرا در این روز مانند روزه داران حقیقی که مقبول توست قرار بده
 

در فراز اول این دعا از خداوند درخواست میکنیم که روزه من را مانند روزه داران حقیقی قرار بده؛ با توجه به متن احادیث اهل بیت می توان دانست که روزه داران حقیقی چه خصوصیاتی دارند. از جمله خصوصیات روزه داران حقیقی روزه قلب و زبان است.

 

امام علی (ع) می فرماید:« صوم الجسد الامساک عن الاغذیة بارادة و اختیار خوفا من العقاب و رغبة فى الثّواب و الاجر صوم النّفس امساک الحواسّ الخمس عن سائر المآثم و خلّو- القلب عن جمیع اسباب الشّرّ صوم القلب خیر من صیام اللّسان، و صیام اللّسان خیر من صیام البطن»
 

روزه بدن نگاه داشتن بدن از غذاها به اراده و اختیار از جهت ترس از عقاب و رغبت در ثواب و اجراست، روزه نفس نگاه داشتن حواسّ پنجگانه است از همه گناهان و خالى بودن دل است از جمیع اسباب بدى است؛ روزه  قلب بهتر است از روزه‏ زبان‏، و روزه‏ زبان‏ بهتر است از روزه شکم.»«1»

 

وقیامی فیهِ قیامَ القائِمینَ
 

واقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی مقرر فرما
 

ونَبّهْنی فیهِ عن نَومَةِ الغافِلینَ


 ومرا از خواب غافلان "از یاد تو " هوشیار وبیدار ساز
 

امام سجاد (ع) در نیایش های خود به مسئله غفلت در ماه مبارک رمضان می پردازند و این گونه دعا می فرمایند: «اى خداوند، ماه رمضان‏ را از زمزمه عبادت ما پرساز و شب و روزش را به طاعات ما آراسته گردان. ما را یارى ده که روزهایش را روزه بداریم و شبهایش را به نماز و تضرع و خشوع و مذلّت در پیشگاه تو به سحر رسانیم، تا مباد که روزهایش به غفلت‏ ما شهادت دهند و شبهایش به سهل انگارى ما.«2»

 

وهَبْ لی جُرمی فیهِ یا الهَ العالَمینَ
 

و هم در این روز جرم و گناهم را ببخش


واعْفُ عنّی یا عافیاً عنِ المجْرمینَ.»
 

ای خدای عالمیان و از زشتی هایم عفو فرما ای عفو کننده از گنهکاران.

 

پی نوشت:
«1» شرح آقا جمال خوانسارى بر غرر الحکم و درر الکلم   ج‏4   ص : 223
«2» الصحیفة السجادیة / ترجمه آیتى  268   نیایش چهل و چهارم‏

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
يحيي
-
۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳
سلام بر تو هنگامي که رکوع و سجده مي کني؛دعاي روز اول و وسط و آخر ما در ماه مبارک بايد تعجيل در فرج حضرت باشد و اينکه خدا شر دشمنان اسلام را به خودشان باز گرداند و اماکن متبرکه را از لوث وجود اين نابخردان پاک کند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار