به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، اکبر کمیجانی با تاکید بر اینکه وجود موانع در عرضه کالا از دلایل اصلی رکود و تورم اقتصادی است، گفت: با توجه به برنامه های دولت برای رفع این موانع، پیش بینی می شود با شوک تورمی جدیدی روبرو نشویم.
قائم مقام بانک مرکزی درباره راهکارهای کنترل نرخ تورم اظهارداشت: براساس آمارهای موجود در ماه های ابتدایی امسال، میزان تورم با کاهش رو به رو بوده، این نتیجه در حالی به دست آمد که قیمت حامل های انرژی افزایش یافت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه میزان افزایش قیمت حامل های انرژی در مرحله دوم هدفمندی به طور نسبی از مرحله اول کمتر بود، بنابراین پیش بینی می شود که روند کنترل تورم ادامه دار باشد.
کمیجانی تاکید کرد: بانک مرکزی قصد دارد با کنترل نقدینگی در جامعه، از افزایش قیمت های ناگهانی جلوگیری کند. با توجه به گشایش های ارزی که بعد از توافقنامه ژنو حاصل شده، اکنون امکان واردات کالاهای سرمایه ای و واسطه ای وجود دارد که این موضوع تاثیرات مثبت اقتصادی در پی خواهد داشت.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی با اعمال سیاست های پولی و سیاست های رفع خروج از رکود اقتصادی قصد دارد از اثرات وقفه ای تورمی که ممکن است در اثر افزایش قیمت حامل های انرژی در ماه های آینده به وقوع به پیوندد، جلوگیری کند.