به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، هیئت وزیران در جلسه مورخ ٢٥ تیر ١٣٩٣ به پیشنهاد شورای سنجش و پذیرش دانشجوی وزات علوم ، تحقیقات و فناوری ،و به استناد ماده(٩) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور - مصوب ١٣٩٢ - آیین نامه اجرایی قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور را تصویب کرد.
براساس ماده (٢) این آییننامه، جلسات شورای سنجش و پذیرش دانشجو هر سه ماه یک بار با دعوت دبیر شورا در محل سازمان سنجش و آموزش کشور با حضور حداقل (٥) عضو صاحب رای تشکیل و رسمیت مییابد.
براساس ماده 3 این آییننامه و در اجرای تبصره ماده 3 قانون، شورا میتواند برای بررسیهای علمی ، فنی و آماری لازم در مورد ماموریتهای محوله نسبت به تشکیل کارگروههای تخصصی اقدام کند.
وزارت آموزش و پرورش مطابق مواد(٤و٥) این آییننامه موظف شده که سوابق تحصیلی شرکتکنندگان در آزمون را در زمان تعیین شده ارائه نموده و ضمن استانداردسازی امتحانات( از نظر سطح و اصول سنجش و اندازهگیری سئوالات امتحانی) تدابیر لازم را مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش با رعایت اصول سنجش و اندازهگیری به عمل آورد.
مطابق ماده (٦) این آییننامه، راهکارهای اجرایی تحقق وظایف شورای سنجش و پذیرش دانشجو در همه دانشگاهها و مقاطع عبارتست از:
الف-تعیین دروس موثر سوابق تحصیلی و تعیین ضریب هر درس در هر گروه آموزشی
ب-تعیین روش پذیرش رشته محلها در هر سال
پ-تصمیمگیری در خصوص سنجش و پذیرش داوطلبان فاقد سوابق تحصیلی و یا دارای سوابق تحصیلی ناقص
ت-نظارت بر نحوه سنجش علمی و پذیرش دانشجو
ث-تعیین ملاکهای لازم برای نحوه پذیرش رشته محل براساس یکی از روشهای پیشبینی شده در ماده (٥) قانون
ج-تصمیمگیری در خصوص سایر موضوعات ارجاعی از سوی رئیس شورا
براساس ماده 7 هم میزان تاثیر سوابق تحصیلی سالانه موضوع تبصره 4 ماده 5 قانون متناسب با میزان تحت پوشش قرار گرفتن دروس سال های تحصیلی مختلف به صورت تدریجی افزایش مییابد.
براساس ماده 8 کلیه دانشگاهها ومراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی موظفند قبل از هر گونه پذیرش، به منظور انطباق با مصوبات شورا، هماهنگی لازم را با دبیرخانه سازمان انجام دهند.
این مصوبه در 8 ماده از سوی معاون اول رئیسجمهور در تاریخ ١ مرداد ١٣٩٣ به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ابلاغ شده است.