محسن صرامی فروشانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو" در واکنش به اخبار منتشر شده در خصوص اخذ کارمزد از پایانههای فروشگاهی گفت: سیستم اقتصادی کشور که دریافتکنندههای خیلی خوبی هستند و پرداختکنندههای بدی میباشند همیشه برای حل مشکلات خود و رسیدن به سودهای بیشتر متسمک به جیب مردم میشوند.
وی افزود: اخذ کارمزد از پایانههای فروشگاهی و کامزدهای این چنینی بدترین روش است که ایجاد نارضایی کرده و جذابیت را کاهش میدهد.
صرامی فروشانی در ادامه اظهار داشت: سیستم بانکی باید به این پرسش جواب بدهد که چه خدماتی بیش از حد ارائه میدهند که کارمزد میخواهند؟ غیر از این است که گردش پول مردم را به نفع خود رقم میزنند؟ پس چه خدمات فوقالعادهای در حق مردم انجام دادهاند که در ازای آن کامزد میخواهند. این دون از شان مردم ایران است.
وی در واکنش به صحبتهای مدیرعامل شاپرک که گفته بود تاکنون هزینه کارمزد مربوط به کارتخوان فروشگاهها از سوی بانک مرکزی پرداخت میشد، در نظر داریم با هدفمند کردن این کارمزدها یارانه آن را حذف کرده و بر عهده پذیرنده (صاحب) دستگاه قرار دهیم، بیان داشت: مگر بانکها اصلا حقی برای پرداخت یارانه دارند؟ پرداخت یارانه بر عهده دولتهاست و از منابع دولتی تامین میشود. استفاده از این کلمه، کلمه به جایی نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: معلوم است که بانکها قصد داشتند با این شرایط ایجاد مطالبه کنند و بعد از آنکه مردم را به این سیستم عادت دادند، چپاول خود را انجام دهند و چون این دستگاهها مخصوصا در بانکهای دولتی از پول بیتالمال و پول همین مردم بدست آمده است، پس این چه یارانهای بوده است؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: شاید برای گردش مالی یک کارت، این مبلغ کارمزد ناچیز باشد، اما این قطراتی است که اینها جمع میکنند تا فعالیتهای بنگاهداری و آن 30 هزار میلیاردها را دوباره از مردم جبران کنند که کار بسیار زشتی است.