به گزارش خبرنگار ورزشی«خبرگزاری دانشجو» نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی در ورزش عصر امروز با حضور مناف هاشمی، مهندس مصطفی هاشمیطبا، دکتر محمد خوش چهره، احمد دنیامالی، دکتر محمد احسانی، دکتر حسین صادقی و محمدرضا ساکت در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران توسط پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی برگزار شد.
هاشمیطبا، رئیس سابق سازمان تربیت بدنی در سخنرانی خود گفت: من معتقدم که اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد عقلانی است و عقل حکم می کند که برای جامعه ای که در حال پیشرفت است صرفه جویی در هزینه ها و اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: طبق آمار سه هزار پروژه ورزشی نیمه تمام در کشور وجود دارد که اگر دولت صد درصد بودجه خود را تخصیص دهد و تورمی هم وجود نداشته باشد باز هم تا 20 سال آینده این طرحها به ثمر نمیرسد.
وی افزود: وقتی کف سود بانکی 22 درصد باشد مطمئنا سرمایهها در بانکها جمع میشود و کسی پول خود را در ورزش هزینه نمیکند اما زمانی که ورزش سودآور باشد این پولها به ورزش تزریق میشود.
در ادامه نیز مناف هاشمی معاون مالی و پشتیبانی وزارت ورزش گفت: در 20 سال گذشته به موضوع ورزش توجه نکردیم و فراموش کرده ایم که می توانیم از ورزش در دیپلماسی های سیاسی نیز استفاده کنیم.
وی در ادامه افزود: اگر یک بیستم اعتباراتی که در سایر دستگاه ها هزینه می شوند را در وزارت ورزش هزینه کنیم می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
معاون وزیر ورزش تأکید کرد: در فصل بودجه سال 93 چندین جلسه با نوبخت، معاون رئیسجمهور برگزار کردیم و با توجه به اینکه میدانستیم اعتبارات دولت محدود است اجازه های لازم را گرفتیم تا کارهای فراتر از بودجه انجام دهیم و آنها نیز اجازه دادند که پروژه های که صفر تا 50 درصد آن انجام شده به بخش خصوصی واگذار شود بر همین اساس طی دو ماه گذشته 400 پروژه نیمه تمام را شناسای کردیم.
وی افزود: خیرین باشگاه ها نیز در این حوزه ورود کردند و از اول سال تا کنون 96 میلیارد تومان در این بخش اعتبارا جذب کردیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر مصوباتی که در بودجه سال 93 در نظر گرفته شد در سال 94 نیز تکرار شود اطمینان می دهم که حداقل تا چهار سال آینده حداکثر تا هشت سال آینده تمام پروژه های ورزشی به اتمام برسد.
وی در پایان گفت: ما با 550 میلیارد تومان اعتباری که داشتیم هزار و 200 میلیارد بودجه در بخش عمرانی، 75 میلیارد تومان برای فدراسیون ها و 300 میلیارد تومان برای معاونت قهرمانی و کمیته ملی المپیک در نظر گرفتهایم.
در ادامه این نشست محمدرضا ساکت، مدیرعامل باشگاه سپاهان نیز گفت: واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی و استفاده از خیرین ورزشگاه ساز از مواردی است که وزارت ورزش در موضوع اقتصاد مقاومتی به آن پرداخته است و بر همین اساس 14 پروژه نیمه تمام در استان اصفهان توسط این خیرین احداث شده است.
وی در ادامه به تشریح برنامه های عملیاتی در بحث اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: حمایت از تولیدکنندگان ورزشی، الزام به خرید کالاهای ورزشی با کیفیت داخلی، استفاده از مربیان داخلی و ایجاد سقف بودجه برای تیم های فوتبال در کنار گردشگری ورزشی و تمرکز اردوهای ورزشی داخل کشور می تواند نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
ساکت در پایان گفت: ورزشگاه نقش جهان 25 سال پیش کلنگ زده شد و بدون اتمام آن در کنار مجموعه استخر المپیک ساخته شد که امروز می بینیم که 80 درصد این ورزشگاه و 20 درصد استخر المپیک ساخته شده در صورتی که اگر این بودجه در یک بخش تجمیع می شد در 25 سال ورزشگاه نقش جهان تکمیل می شد.