به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، بیژن اعتمادی، عضو هیات علمی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز صبح امروز در نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش بلورشناسی و کانیشناسی ایران در بهمن ماه سال جاری در شیراز گفت: این همایش با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای تبیین اقتصاد مقاومتی و رشد صنعت در حوزه گوهرسنگها با حضور بیش از 400 نفر از استادان برجسته کشور در دانشگاه شیراز برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه رشد و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی بلورها، روشهای نوین پراش پرتو x و نوترونی از جمله محورهای همایش هستند، افزود: شناخت ساختارهای بلوری و روشهای تعیین ساختاری بلوری، کانیشناسی، ساختار و کاربرد کانیها، ابررسانهها، بلورهای مایع و نانوبلورها، کانیشناسی پزشکی، گوهرشناسی، زمینشناسی و زمینشیمی گوهرها، ارزیابی، بهسازی و ساخت گوهرها و کارآفرینی و تجارت گوهرها از دیگر محورهای همایش است.
دبیر علمی بیستودومین همایش بلورشناسی و کانیشناسی ایران بیان داشت: کارگاه گوهرشناسی در 8 بهمنماه برگزار میشود و آخرین مهلت ارسال مقالات 15 آبان امسال است.
اعتمادی با اشاره به کاربرد کانیها در مهندسی مواد و ساختار آلیاژها و زمینشناسی، در سطح دنیا کاربردهای بسیار دارد، تصریح کرد: در سالهای گذشته ریزساختارهای بلوری وارد حوزه علم پزشکی و داروسازی شده که علم نانو از آن نشات میگیرد.
وی افزود: تعداد زیادی از متخصصان با آخرین دستاوردهای خود در این همایش شرکت میکنند و از کانال کانیشناسی عبور کند و این مقوله اهمیت ویژه در رشد صنعت دارد.
دبیرعلمی بیستودومین همایش بلورشناسی و کانیشناسی ایران با تاکید بر اینکه صنعت گوهرسنگها ارتباط مستقیم با اقتصاد و توسعه فناوریهای دانشبنیان در راستای بیانات مقام معظم رهبری دارد، گفت: گردش مالی این صنعت در دنیا سالانه حدود 900 میلیارد دلار است که ما از آن بیبهره هستیم.
اعتمادی با اشاره به اینکه ما از از مزایای کارآفرینی گسترده صنعت گوهرسنگها استفاده نکردیم، گفت: سهم کشور ما از این بازار با وجود 250 نوع از 350 نوع سنگ، تنها 5 هزارم درصد از سهم جهانی است و حدود یک میلیارد دلار واردات در این حوزه داریم.
وی با اشاره به اینکه زنان خانهدار، معلولان و جانبازان را میتوان وارد این صنعت کرد، تصریح کرد: این صنعت را میتوان در چارچوب مشاغل خانگی فعال کرد.
این عضو هیات علمی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز از راهاندازی موزه گوهرسنگهای شیراز در باغ ارم و در مجتمع طاووسیه شیراز خبر داد و گفت: باید فرهنگ این صنعت وارد کشور شود و امسال دوره فوقلیسانس گوهرشناسی در دانشگاه شیراز راهاندازی شده است.
اعتمادی افزود: این صنعت در مکانی امکان رشد دارد که گردشگرپذیر بوده و جوانان استان ما خلاقیت هنری دارند و ظرفیتهای معدنی آن نیز در استان وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه آخرین مهلت ثبتنام همایش ابتدای آذرماه امسال است، افزود: در کنار این همایش، شرکتکنندگان از 10 تا 12 بهمنماه در فیلد صحرایی همایش حضور یافته و از موزههای طبیعی گوهرسنگها در جزیره زیبای قشم دیدن میکنند.