به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر هدایت حسینی در این باره ادامه داد: هرچه علم تغذیه پیشرفت میکند، مخاطرات ناشی از محصولات غذایی نمود بیشتری پیدا میکند. اکنون الگوی بیماریهای ناشی از مواد غذایی در حال تغییر است؛ به طوری که با تغییر روش زندگی و تولید صنعتی غذا، در کشورهای مختلف عوامل شیمیایی جای عوامل میکروبی را در بحث مخاطرات غذایی گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه ایران در منطقه از نظر ایمنی غذایی وضعیت نسبتا خوبی دارد، خاطرنشان کرد: خبرهای منتشر شده در بحث آلودگیهای غذایی نشان دهنده توجه ما به بحث ایمنی غذاست. در خیلی از کشورها این نحوه خبررسانی وجود ندارد. اما ایران سخت گیرانهترین کشور در بحث واردات مواد غذایی است و موارد آلودگی همیشه اعلام میشود ضمن این که مردم نیز به بحث ایمنی غذا حساسند.
حسینی همچنین با تاکید بر اینکه در نظام بهداشتی کشور باید اول مشکلات و مخاطرات را بشناسیم و بعد راهکارهای اجرایی را برای رفع آنها تدوین کنیم، ادامه داد: یکی از این مخاطرات استفاده از خمیرمرغ غیراستاندارد در محصولاتی مانند سوسیس و کالباس و سایر فرآوردههای غذایی است.
وی با اشاره به این که اخیرا صحهگذاری در مورد سلامت خمیر مرغ در برخی موارد، با ارزیابیهای بهداشتی توسط مسئولان وزارت بهداشت، زیر سوال رفته، توضیح داد: اگر در تولید این کالا از گوشتهای سالم استفاده شود، میتوان از آن به عنوان یک محصول حاوی پروتئین استفاده کرد. سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نیز از ابتدای سال گذشته به واحدهای تولیدی این محصول تاکید کرده که در تولید خمیر مرغ موظف به تطابق با سیاستهای وزارت بهداشت هستند و اگر این اتفاق نیفتد، مجوز تولید آنها متوقف خواهد شد. بخشی از خمیر مرغ به صورت بهداشتی تولید میشود، بخش غیربهداشتی این ماده نیز باید کنترل شود.
دکتر حسینی در پایان تاکید کرد: تا زمانی که در وزارت بهداشت مطمئن به سلامت خمیر مرغ نشویم، استفاده از آن در محصولات غذایی مجاز نخواهد بود.