به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، به مناسبت هفته بهداشت روان، همایش یکروزه "سلامت روان و خانواده" را در تالار لقمان مرکز همایشهای علمی این دانشگاه برگزار کرد.
در این مراسم که با حضور مدیران و معاونان بهداشتی شبکهها، کارشناسان مسئول سلامت روان و روانپزشکان سطح 3 شهرستانهای استان اصفهان برگزار شدد، اهمیت سلامت روان و تاثیر آن در محیط خانواده و کار تبیین شد.
همچنین در این نشست غلامرضا اصغری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طی سخنانی، یکی از مباحث محوری برنامه تحول نظام سلامت در امر بهداشت را مبحث سلامت روان معرفی کرد و گفت: با توجه به اینکه یکی از محورهای مهم برنامه تحول نظام سلامت موضوع سلامت روان است؛ بنابراین از کارشناسان سلامت روان در کنار کارشناسان تغذیه و بهداشتی به عنوان اعضای تیم همراه پزشک خانواده در خصوص ارتقای سلامت روان مردم نیز استفاده میشود.
وی افزود: مسائل فراوانی در جامعه از جمله مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مانند دیدن فیلمهای دلخراش از کشتهشدن مردم در کشورهای همسایه و مشاهده تصاویر ناهنجار و آسیبرسان به روحیه افراد و کسب اطلاع از مشکلات موجود در جامعه باعث ایجاد تنش، استرس و مشکلات روانی میشود که آثار سوء عمیقی بر روی سلامت روان افراد میگذارد و مسئولان و تصمیم گیرندگان باید متناسب با این مشکلات و با برنامهریزیهای صحیح و کارشناسانه، در راستای ارتقای سلامت روان جامعه اقدامات مؤثری را انجام دهند.
در ادامه فرامرزی، مدیرکل امور دانشجویان و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان نیز به بیان مطالبی در خصوص سلامت روان، خانواده و دیجیتال پرداخت و گفت: سلامت روان یعنی یکپارچگی احساسی، رفتاری و روانی و اگر فردی از زندگی رضایت کامل داشته باشد و افسردگی و اضطراب نیز نداشته باشد میتوانیم بگوییم که فرد دارای سلامت روان است.
وی موضوع دیجیتال را یک عامل تهدیدکننده بر روی سلامت روان خانوادهها قلمداد کرد و گفت: در جامعه امروزی میان بچهها که از ابتدای زندگی با دیجیتال آشنا شدهاند و به اصطلاح بومی دیجیتال اطلاق میشوند و والدین برخورد حاصل میشود، زیرا والدین آگاهی کافی از این موضوع را ندارند که باید فرصت خوب زندگی کردن با دیجیتال را برای بچهها فراهم کنند و به آنها آگاهی دهند که دیجیتال باید عامل پیشرفت آنان باشد نه وسیلهای برای آسیب رساندن به آنان.
مدیرکل امور دانشجویان و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: دیجیتال بد نیست و ما نمیتوانیم با آن مبارزه کنیم؛ اما آنچه مهم است این است که باید نحوه صحیح استفاده کردن از آنها را به بچهها و خودمان عادت دهیم تا بتوانیم از آنها به عنوان ابزاری سودمند در راستای ارتقای سطح زندگی خود استفاده کنیم.
لازم به ذکر است، این همایش که امروز در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، با برگزاری جلسه پرسش و پاسخ به کار خود پایان داد.