کد خبر:۳۶۲۹۸۶
بیانیه تشکل‌های غیردولتی زیست‌ محیطی کشور

روند شتابان تخریب محیط زیست وارد مرحله‌ای تهدیدکننده شده است

تشکل‌های غیردولتی زیست‌محیطی کشور با صدور بیانیه‌ای تأکید کردند که روند شتابان تخریب محیط زیست وارد مرحله‌ای تهدیدکننده شده است.

به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو" همایش سه روزه فعالان تشکل‌های غیردولتی زیست‌محیطی کشور در دماوند با صدور بیانیه و ارائه آن به مسئولان عالی‌رتبه کشور به پایان رسید.

 

متن این بیانیه به شرح زیر است: با توجه به شعار دولت تدبیر و امید نسبت به مشارکت مردم در پیش‌برد اهداف توسعه پایدار کشور، ارتقای سطح کمی و کیفی زندگی شهروندان و عنایت به باور خرد جمعی دولت و همکارانشان، امید است روز به روز شاهد افزایش نشاط اجتماعی باشیم. بی‌شک رشد چشم‌گیر مشارکت مردم در قالب خدمات تشکل‌های غیردولتی در سپهر اجتماعی ایران اسلامی خواهد درخشید و ندای پرامید و با نشاط جامعه مدنی ایران را به گوش جهانیان خواهد رساند.

 

در این بیانیه آمده است: تلاش‌های سازمان‌های مدنی و زیست‌محیطی اگرچه در بعضی موارد با بی‌مهری روبه‌رو شده بود، اما ارزش معنوی و داوطلبانه بودن آن بسیار ارزشمند به حساب می‌آید که لازم است به این مقوله توجه ویژه شود. باید به این نکته اشاره کرد که تشکل‌های غیردولتی در مراحل تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، اجرای پروژه‌ها و همکاری با دولت، فرهنگ‌سازی و آموزش، بسیج افکار عمومی و نقد و نظارت در راستای اصل هشتم قانون اساسی، می‌توانند ‌نقش تعیین‌کننده، کلیدی و انکارناپذیری ایفا کنند.

 

در ادامه می‌خوانیم: روند شتابان تخریب محیط زیست وارد مرحله‌ای تهدیدکننده شده است که ضرورت مقابله جدی با انسجام همه نهادهای دولتی و غیردولتی را می‌طلبد تا برای کند کردن و توقف این روند اقدام و همکاری جدی داشته باشند. سازمان‌های غیردولتی محیط زیستی به عنوان یکی از مهم‌ترین بازیگران عرصه توسعه پایدار، نیازمند به رسمیت شناخته شدن، حمایت و تقویت هستند و در این رابطه، فراهم آمدن بستر مناسب برای ادامه فعالیت آن‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

 

در ادامه آمده است: از این رو، نگرش غالب و رایج امنیتی به این سازمان‌ها بازدارنده بوده و آسیب جدی به این سرمایه‌های اجتماعی وارد می‌کند و تغییر نگرش، خواسته‌ جدی و به‌حق سازمان‌های غیردولتی محیط زیستی کشور است. شبکه سازمان‌های غیردولتی زیست‌محیطی ایران که حاصل هم‌دلی، هم‌نگری و همکاری سازمان‌های یاد شده در سراسر کشور است، پس از صرف زمان و انرژی بسیار شکل گرفته بود که فعالیت‌های آن  دستاوردهای ارزشمندی را برای جامعه تشکل‌های محیط زیستی کشور به همراه داشت.

 

تشکل‌های زیست‌محیطی تصریح کرده‌اند: برای پاسداشت تلاش‌ها و دستاوردهای یاد شده، ضرورت دارد تا از دوباره‌کاری، موازی‌کاری و پراکنده‌کاری‌ها جلوگیری شود؛ انتظار می‌رود سازمان محیط زیست به استقلال شبکه ملی احترام گذاشته و در تشکیل مجامع استانی و شبکه‌های منطقه‌ای و یا شبکه ملی تعامل و همکاری کند.

 

این بیانیه می‌افزاید: نحوه مدیریت کشور باید به گونه‌ای باشد که سیاست افزایش جمعیت کشور هیچ‌گونه فشار اضافه‌ای برای منابع کشور تحمیل نکند و سلامت و پایداری آن را به مخاطره نیندازد؛ همچنین در مرحله کنونی که بحران آب کشور را فراگرفته است، باید با عزم جدی ملی و اراده سیاسی در راستای حفظ همه منابع آب کشور گام برداشت.

 

در ادامه تأکید شده است: به همین منظور، لازم است برنامه‌ریزی محیط زیست کشور با رعایت ظرفیت تحمل محیط، توان اکولوژیک منابع انجام شده و همه برنامه‌های توسعه بر اساس نتایج آن شکل گیرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار