شاخص کل بورس که در یک سال اخیر که با رکود دست و پنجه نرم میکرد، با افزایش ۱۲۶۷ واحدی از نیمه ۷۳ هزار و ۵۰۰ واحد هم گذشت. در این شرایط حقوقیها رفتارهای ضدونقیضی از خود نشان میدهند.
به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، بورس اوراق بهادار تهران طی یک سال اخیر با رکود شدیدی دست و پنجه نرم میکرد و شاخص این بازار در ابتدای سال تا کنون بیش از 10 درصد کاهش را تجربه کرده بود، اما امروز با آمدن اخبار امیدوارکننده از روند مذاکرات هستهای و چشمانداز پیش رو شاخص کل برای چندمین بار طی یک سال اخیر رکورد بیسابقهای از خود به جای گذاشت و با افزایش 1267 واحدی از کانال 73 هزار واحد هم به راحتی عبور کرد و ارزش بازار هم به 330 هزار میلیارد تومان نزدیک شد.
همچنین امروز در حالی اکثر شرکتها با صف خرید سنگین و ورود حقیقیها همراه بود که نگاهی به روند معاملات نشان میدهد که حقوقیها مایلند بیشتر عرضه کنند؛ در حالی این اتفاق رخ میدهد که اکثر شرکتهای حقوقی بر حمایت از بازار تأکید دارند و این رفتار دوگانه سبب ایجاد تردید در میان اکثر سهامداران بازار شده است.
بسیاری از کارشناسان بازار معتقدند کف منطقی قیمتها در کنار خوشبینی ایجاد شده از روند مذاکرات منجر به شکلگیری روند فعلی شده و باید این روند منجر به ورود جریان نقدینگی جدید به بازار شود.
بر اساس این گزارش، علی رحمانی مدیرعامل اسبق بورس تهران هم در گفتوگویی با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس، بازگشت رونق به بازار را در نتیجه خوشبینی بازار به آینده مذاکرات عنوان کرد و گفت: فعلا نمیتوان از بازگشت رونق به بازار صحبت کرد، چرا که هنوز ریسکهای زیادی در بازار در کنار عدم اطمینان وجود دارد و دولت به عنوان بازیگر اصلی باید پشتوانه و حمایتهای خوبی از صنایع بزرگی همچون پتروشیمی، پالایشی و معدنی کند.
وی یکی از مهمترین عوامل عدم اطمینان در بازار را تغییرات تصمیمگیری در لوایح بودجه سالانه و تصمیمات دولت عنوان کرد و گفت: در صورتی که دولت حمایتهای پیشبرندهای اتخاذ کند قطعا به بهبود شرایط بازار کمک خواهد کرد و در کنار آن هم عوامل بیرونی از جمله مذاکرات عامل مؤثری در تصمیمگیری سهامدارن خواهد بود.
به گزارش فارس، در جریان معاملات امروز بورس تهران فولاد مبارکه اصفهان،چادرملو،مخابرات، ملی صنایع مس ایران، هلدینگ تأمین، کشتیرانی جمهوری اسلامی، سرمایهگذاری غدیر، بانک تجارت،بانک پارسیان،توسعه معادن و فلزات،همراه اول، ایران خودرو و سرمایهگذاری گروه توسعه ملی بیشترین تأثیر افزایشی را با شاخص کل داشتند.
در فرابورس هم شاخص با افزایش 15 واحدی به 844 واحد رسید که سرمایهگذاری گروه پتروشیمی (پترول)، پتروشیمی جم، پتروشیمی زاگرس، ذوب آهن اصفهان، نفت ایرانول، نفت پاسارگاد و پتروشیمی خراسان بیشترین تأثیر افزایشی را داشتند.
در این بازار روند کاهشی قیمت اوراق امتیاز تسهیلات خرید مسکن ادامهدار شد و به طور میانگین سررسیدها به محدوده 93 هزار تومان نزدیک شدند.